248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Het Teller-complot
Onbekend antwoord
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

De stille strijd, die tussen de blikken van de niet meer zo geheime agenten gevoerd was, eindigde in een glimlach van de anonieme man.
„Je hebt gelijk, Prinses Hadassa,” gaf hij toe. „Maar waar moet begonnen worden met het onderzoek?”
Prinses wilde wel, dat ze hem het antwoord op die vraag kon geven...

Inmiddels zat EsQuirrel aan de computer. Het beheerdersprogramma van bloCnoot was niet eenvoudig, maar hij was inmiddels goed op de hoogte van de werking van het geheel. Stil liep hij de teller-routine door. Heel af en toe pauzeerde hij even om de code op zich in te laten werken: hij stelde zich voor wat een bepaalde subroutine zou doen en vormde zich zo een beeld van de aanpassingen die hij zou moeten maken.
„Hier heb je de optelsom,” mompelde hij. „Ik had nog een ander idee: als we de teller niet per keer één omhoog laten gaan, maar één tiende, vertraagt dat de teller met een factor tien!”
Hij begon te typen. Het waren maar een paar regels code: een simpele teller, die tot tien telde voordat de officiële teller één omhoog kon gaan.
„Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb,” verweet hij zichzelf. „Zo kinderlijk eenvoudig vergeleken met mijn eerdere idee...”
Met een muisklik gaf hij de server opdracht de gewijzigde code op te slaan.
Hij fronste eens.
„Foutmelding? Wijziging afgewezen? 73 91 27 18? Nee, hè, niet dàt weer!”
Moderator zuchtte. Dit kon wel eens lang gaan duren...
Gepost op 14-07-2006 om 13:25 uur
365 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Het Teller-complot)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.