248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
19 Geen ontmoeting
Door: derkerik
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

"Wie klopt daar aan de andere kant van de deur?" vroeg Simon, toen Timmy op de deur bonkte.
"Ik ben het, Timmy." Simon reageerde niet meteen, want hij wist moest even nadenken of hij wel met Timmy wilde spelen: Soms is Timmy aardig en kan Simon leuk met hem spelen, maar soms lacht hij Simon uit en liet hij Simon schrikken. Simon heeft geen tijd voor Timmy, want het is bijna één uur en om één uur vraagt juffrouw Michelle altijd of Simon wil wandelen. En vandaag wil Simon wandelen.
“Vandaag kent Simon geen Timmy, morgen misschien,” antwoordde Simon.
Timmy wist dat hij dat maar te accepteren had. Vroeger bleef hij nog wel eens aandringen, maar hij had geleerd dat Simon dan ineens helemaal kon gaan flippen. Als Simon iets niet wilde, dan wilde hij iets niet en daar verandert niemand iets aan. Toch was Timmy teleurgesteld. Hij vond het leuk om met Simon te spelen en juist nu had hij behoefte aan een vriendje. Hij probeerde het nog één keer: “Zullen we een ijsje gaan eten?”
“Nee,” antwoordde Simon stellig. “Simon lust vandaag geen ijs.”
Dan hoort Timmy de klok slaan. Natuurlijk, het is één uur, Simon wil wandelen. “Sorry Simon, ik was de tijd vergeten, je moet natuurlijk zo wandelen. Ik kom straks nog wel een keertje terug.”
“Dat is goed,” antwoordde Simon. “Misschien kent Simon straks wel een Timmy.”
Timmy moest een beetje lachen om zijn vreemde vriend en besloot maar weer eens buiten te gaan kijken. De deur bleef dicht.
Gepost op 28-06-2006 om 17:30 uur
689 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (derkerik)Door: prinses
Hé leuk dat je reageert op Timmy's idee om Simon op te zoeken.
Leuk stukje ook, vooral met dat wel of niet kennen van Timmy.

Eén dingetje: je zegt over Timmy dat hij Simon soms pest of uitscheldt. Daarmee verander je het karakter wat ik bij Timmy voor ogen heb. En volgens 'the rules' mag dat niet.
Timmy is een ondeugend jongetje, ìn voor avontuur, soms wat stoer, maar heeft een goed hart. Pesten of uitschelden past daar niet in.

Misschien wil je alleen dat stukje even aanpassen?

Nu móet ik Ruby gaan uitlaten!
Gepost op 28-06-2006 Om 17:46

Door: derkerik
Prinses, ik heb de tekst iets aangepast. Dis is wat ik al voor ogen had, maar ik heb het iets preciezer geformuleerd. Als jij het nog te heftig vind voor Timmy, dan moet je het zeggen.
Gepost op 28-06-2006 Om 18:03

Door: EsQuizzy
Simon is inderdaad een bijzonder karakter. Beschrijf je vanuit ervaring uit je omgeving of komt dit zomaar bij je op? (Ik weet 't: ik ben nieuwsgierig.)

Je hoeft natuur lijk geen antwoord te geven. Maar ik vind het erg origineel.

Eén dingetje: er is algemeen afgesproken dat we 'De Bron' in de vt blijven schrijven.

En nog een vraag: En om één komt juffrouw Michelle altijd vragen...

Is het weglaten van het woordje 'uur' opzet? Kan namelijk wel, was weer nieuwsgierigheid mijnerzijds.

Gepost op 28-06-2006 Om 18:34
Thanks voor de opmerkingen, ik heb de tekst aangepast en hoop alle tt-tjes in de vt gezet te hebben.

Ik schrijf Simon niet vanuit ervaring. Ik ben wel vertrokken vanuit het bekende beeld van autisme (rainman) maar hoop daar in de loop van het verhaal toch wat van los te komen. Ik weet nog niet of dat gaat lukken.
Gepost op 28-06-2006 Om 18:44

Door: prinses
Haha, had ik lekker toch gelijk met Rainman!!!
Gepost op 28-06-2006 Om 18:55

Door: prinses
Hé Derkerik: tja aardig dat je het wat hebt aangepast, maar.... stommerd is nog steeds uitschelden en uitlachen hoort in mijn beleving ook in het rijtje van pesten e.d. thuis.
Dus....

Timmy is gewoon avontuurlijk en onhandig: that's all. Dat hij zichzelf daarmee in netelige situaties brengt, is voor hem en zijn omgeving niet altijd leuk. Maar het is géén opzet of kwaadbedoeld.

Typerdetyptyp...
Gepost op 28-06-2006 Om 18:59
Ik heb Simon nu dingen laten benoemen die Timmy in deel 10 gedaan heeft. Volgens mij klopt het zo.
Gepost op 28-06-2006 Om 20:50

Door: EsQuizzy
Misschien is het een idee om Timmy's houding naar Simon vanuit 'onzekerheid' te beschrijven, prinses? Ik zou als kind (en misschien nu nog) misschien heel domme, eventueel lompe dingen zeggen en doen omdat ik niet weet hoe ik me moet gedragen. Dat gebeurt me in het echt ook wel eens in nieuwe of vreemde situaties.

Dat kan op Simon best als 'pesten' en 'uitlachen' overkomen.

Bedenk wel, dat dit stukje vanuit Simon beschreven wordt. Het is Simons beleving. Je kunt rustig het tegendeel bewijzen door Timmy's beekd van Simon in een stuk te schrijven. Dan kan Simons blik en gedachtenwereld (vooroordeel uit angst omdat hij niet weet hoe hij met kinderen om moet gaan?) nog steeds dezelfde zijn.

Wederzijds onzeker?

Derkerik: ik vind het helemaal niet op Rainman lijken, en dat bedoel ik als compliment. In mijn ogen ben je daar al aardig 'los' van. Want die personage schakelde niet bewust personen uit zijn kennisenkring 'uit' in zijn selectief geheugen. Heel sterk punt hoor!

Gepost op 28-06-2006 Om 19:10

Door: prinses
Nou, ik vind juist dat kinderen véél beter met verstandelijk- of anders gehandicapte mensen omgaan dan volwassenen.
Ze zijn vaak veel minder bevooroordeeld.

Kijk, Simon hoeft Timmy niet aardig te vinden. Maar hier wordt vanuit de verteller feitelijk iets gezegd over wat Timmy doet en wat iets over zijn karakter zegt. Niet over hoe Simon het beleeft.
Gepost op 28-06-2006 Om 19:23

Door: EsQuizzy
Wat betreft het perspectief van de auteur en de feitelijke opmerking heb je volledig gelijk, prinses. Dat had ik nog niet gezien.

Wat betreft kinderen: over het algemeen is dat inderdaad zo. Maar ik schreef mijn reactie vanuit mijn ervaring (ik wist als kind absoluut niet hoe ik met deze mensen om moest gaan en voel me ook nu nog wel eens onzeker in die situaties al heb ik een boel geleerd). De belangrijkste les is, dat als je gewoon tegen hen doet, ze je onzekerheid vaak helemaal niet opmerken of het als iets heel natuurlijks ervaren waar ze zich niet al te veel aan storen. Volgens mij denk ik meer over hoe zij mij zullen vinden dan zij nadenken over hoe zij mij vinden.

Maar Timmy is Timmy.
Zoals jij hem schrijft.Gepost op 28-06-2006 Om 20:45

Door: Esther
Zo te zien komen jullie er zelf al uit. Ai, nu heb ik om 1 uur dus een afspraak met Simon, maar als ik het goed begrijp staat er ook nog een vrouw bij de voordeur die zichzelf nog niet geintroduceerd heeft én ligt de gele envelop nog steeds ongeopend in de kluis én moet ik Timmy nog op z'n donder geven omdat hij m'n raam heeft ingegooid (wat ik nog niet weet) én moet ik Luca in de gaten houden, want types zoals hij ken ik en Luca zit nu op het terras en ik wil uiteraard niet dat hij de kok of een dienstmeisje gaat lastigvallen.

HELP!! Handen tekort!
Gepost op 28-06-2006 Om 22:10
Je kunt er ook voor kiezen om de afspraak met Simon te vergeten. Dat leidt dan tot een uitbarsting van Simon maar dat vind ik niet erg.
Gepost op 28-06-2006 Om 22:39

Door: prinses
Timmy biedt aan: "Zal ik je helpen Michelle?"
Gepost op 28-06-2006 Om 22:19

Door: Esther
Prima idee!
Gepost op 28-06-2006 Om 22:26

Door: prinses
Oké hoor Derkerik.
Je schrijft het nou vanuit Simons beleving. Dat scheelt.

Best lastig soms hè, dat de ander het voor het zeggen heeft over 'zijn' of 'haar' karkakter. Beperkt je vrijheid van schrijven toch best, vind ik. Zo ervaar ik het.

Maar:
Gepost op 28-06-2006 Om 22:27

Door: Esther
Tja, het kan inderdaad je vrijheid beperken, maar het is wel realistisch. Ik weet ook niet waar jullie allemaal aan denken als jullie deze reactie van mij lezen. En daarnaast weet ik ook niet wie jullie zijn. Ik kan dan wel allemaal gedachtes loslaten over wie ik denk dat jullie zijn, maar ze kloppen waarschijnlijk niet of maar deels.
Daarom is dus ook deze regel ingevoerd.

Oh en Prinses... Timmy heeft een baantje, als hij dat wil Dat scheelt Michelle enorm in werk!
Gepost op 28-06-2006 Om 22:37

Door: prinses
Haha, ik zal het Timmy morgens eens voorleggen. Hij ligt al op bed, zie je.
Gepost op 28-06-2006 Om 22:46

Door: Esther
Lol, prima. Ik merk wel wat Timmy doet en hoe Simon reageert op mijn 'afwezigheid'.
Gepost op 28-06-2006 Om 22:48

Door: EsQuizzy
Ik vind het mooi geworden zo, derkerik!

Eén tipje: na een dubbele punt als inleiding op een citaat hoef je niet op een nieuwe regel te beginnen.

Gepost op 30-06-2006 Om 16:40

Door: EsQuizzy
Nog eentje: Toch wass Timmy

Gepost op 30-06-2006 Om 16:41

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.