248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
4. Timmy
Door: prinses
Commentaar van de schrijver:
Ja, ik ben helemáál verzot op kinderen. Dus kan ik het niet laten...
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Toen Timmy het hele gebeuren zag, proestte hij het uit: "Hahaha!"
Stiekem had hij al een tijdje naar Rhodé staan gluren achter een muur.
Echt meidengedoe, met die poesjes.
Met zijn negen jaar voelde hij zich daar veel te stoer voor. Maar dět vond Timmy prachtig wat er nu gebeurde! Hij zag het stap voor stap gebeuren: de rode kater achter Rhodé, die zíj niet in de gaten had en de hele reeks vanaf het tafelkleedje, het servies en de rest.
Beter dan een film, zoiets in het echt!
Hij dacht er helemaal niet aan hoe het meisje terecht gekomen was.
Toen Timmy zijn neus iets te ver voorbij het hoekje van de muur stak, ving Rhodé onverwachts zijn geamuseerde blik. Hij kreeg een boze blik terug.
Oeps! Dat is ook een katje...! dacht Timmy.
Hij maakte zich gauw uit de voeten. Stel je voor: straks kreeg hij weer de schuld van al die troep. Hij werd hier toch al zo'n belhamel gevonden!
Toen hij ver genoeg uit het zicht was, sjokte hij langzaam richting de paardenstal. Zijn vader werkte er.
Of zal ik even naar Michelle gaan? vroeg hij zich af.
Michelle had een grote snoepjespot op haar bureau staan. Af en toe kreeg hij er wel eens eentje. Maar soms was ze er even niet. En dan... Timmy grijnsde. Hij was altijd sneller dan Michelle. Haha, lekker!
Toch maar naar de stallen besloot hij. Hij wou Speedy nog graag zien. Dat was eigenlijk zíjn paard. Nou ja, niet echt natuurlijk. Maar Speedy was er al toen hij geboren werd. Hij werd Timmy's vriend. En Speedy was... Nou ja hij was gewoon Speedy: zíjn paard.
Gepost op 23-06-2006 om 15:37 uur
694 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (prinses)Door: Esther
Heej Prinses,

Leuk vervolg. Ik had niet verwacht dat er nu al twee kinderen in het verhaal zouden zitten!

Let er wel op dat de onderlinge verhoudingen tussen de personages klopt. Ik zit nu met de vraag waar Timmy Rhode en Michelle van kent. Is hij een van de gasten op het landgoed? Of is hij ook een jongetje uit de buurt? Of een broertje van Rhode?
Maar als hij een broertje van Rhode is, klopt dat dan wel met wat EsQ in gedachten had voor Rhode. Misschien is Rhode wel het enige kind thuis.

Dit is allemaal niet als kritiek bedoeld, maar wel als een klein puntje, ook voor de rest. Zorg dat de relaties helder en duidelijk zijn en overleg van tevoren even met elkaar, als je bvb de vader van Timmy of Rhode wil spelen, of als jouw karakter een diepe relatie heeft met een ander karakter. (vriend-vriendin, broer-zus, vriend-vijand, klasgenootjes, etc.)

Maar goed, voor nu dus: Michelle kent beide kinderen. Rhode is het buurmeisje, Timmy is nog onbekend waar hij vandaan komt.
Gepost op 23-06-2006 Om 16:31
Timmy's vader werkt in de paardenstallen, heb ik geschreven. Dus is zijn vader een van de werknemers op het Landgoed. En Timmy woont er, omdat zijn vader er baan plus inwoning heeft.
Je schreef namelijk zelf dat de gasten alsook de werknemers hun intrek hebben in de villa. Tot zover snap je dan vast ook wel dat Michelle voor Timmy een bekend figuur moet zijn.

Ik heb nergens geschreven dat Timmy Rhodé kent. Hij ziet per 'toeval' het incident met de poesjes en het tafeltje, kleedje enz. Het enige is dat ze elkaars blik vangen nu.

Helder of...?

Let me know.
Gepost op 23-06-2006 Om 17:34

Door: Esther
Heeft je karakter geen relatie, dan is de makkelijkste manier om hem/haar te introduceren, natuurlijk om als vakantiegast aan te bellen bij De Bron.
Gepost op 23-06-2006 Om 16:32

Door: EsQuizzy
Het is dus duidelijk dat Timmy en Rhodé elkaar in ieder geval van de paarden moeten kennen. Timmy's vader kent Rhodé ongetwijfeld, ze hebben zelfs ieder een 'lievelingspaard'...

Gepost op 23-06-2006 Om 17:56
Ow, zo had ik het niet gezien...
Ik dacht dat Rhodé stiekempjes naar de paarden kwam kijken. Om dat ze ook via de boom komt enzo.

Misschien moeten we even overleggen of ze elkaar nou kennen of niet?

Hoe werkt dat bij zoiets als dit???
Gepost op 23-06-2006 Om 18:28

Door: Esther
Uhm.. allereerst: ik was een beetje te snel met het lezen van je verhaal Prinses. Daardoor zag ik het zinnetje niet dat Timmy's vader in de stallen werkt. Excuses daarvoor.

Wat betreft of Rhode en Timmy elkaar kennen, tja, dat moeten jullie zelf even overleggen. Uit de post van Timmy lijken ze elkaar wel te kennen, want hij noemt het meisje bij haar naam. Idd in het vervolg even overleggen, gewoon een berichtje sturen naar de persoon van wie het personage is.
Gepost op 23-06-2006 Om 22:45

Door: EsQuizzy
Rhodé heeft trouwens een broertje, Esther.

Zie 'Deel 2: Rhodé'.

Wat betreft het elkar kennen: de interacite werkt zich vanzelf wel verder uit. Als je alle post en alle reacties leest, die er nu zijn, denk ik, dat we er wel uitkomen, prinses.

Gepost op 24-06-2006 Om 22:15
Ja, inmiddels was ik daar al achter, haha *smile*
Gepost op 24-06-2006 Om 22:20

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.