248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
2. Enter: Rhodé
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Rhodé, acht jaar, woonde met haar vader en haar broertje in een huis, waarvan de tuin grensde aan de tuin van landgoed De Bron. Het ondernemende meisje met het lange, rode haar, de grote, bruine pretogen en de milde besproeting van haar neus en wangen had op een dag uitgevonden, dat ze via een boom in haar vaders tuin in een boom in de tuin van De Bron kon klauteren. Sindsdien was het gras bij de buren altijd groener in haar ogen.
Ze stond bij Handsome, een prachtige Friese volbloed, die zijn hoofd naar haar toeboog over de halve staldeur heen.
Boven hen zat een zanglijster te schreeuwen.
„Je bent lief,” fluisterde ze het grote paard toe, terwijl ze het dier een suikerklontje op haar vlakke hand presenteerde, dat ze op een nog niet opgeruimd schoteltje had gevonden.
Haar grote vriend pikte het feilloos op met zijn gevoelige lippen, en hief toen zijn hoofd op, tegelijk met zijn kleine vriendinnetje.
Nieuwkomers.
Een glimmende auto kraakte over het grind.
Rhodé deed haar best om te zien wie achter het spiegelende glas verscholen ging, maar ze moest wachten tot de auto voor de receptie stilhield, en het portier met het ingetogen „chrok!” van een nieuwe auto geopend werd...
Gepost op 23-06-2006 om 04:08 uur
560 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Esther
Heej EsQ.
Prima vervolg. Leuk inderdaad dat je Rhode (sorry, kan ff niet dat streepje erop krijgen) niet uit de auto laat komen.

Let er wel op (en dit is ook voor anderen bedoeld) dat de setting hetzelfde blijft. Je hebt nu ook het huis van Rhode in het verhaal betrokken. Als iedereen dit gaat doen, dan wordt het onoverzichtelijk. Dus geen huizen enzo er meer bijplaatsen, allemaal!
Gepost op 23-06-2006 Om 16:21
Niet helemaal waar. Ik heb het huis van Rhodé niet in het verhaal betrokken.

Het was nooit mijn intentie om Rhodé (ALT+130) in haar thuissituatie in het verhaal te plaatsen. Ik vertelde daar alleen hoe ze op het terrein van De Bron komt en hoe ze daarmee verbonden is.

Als wat je zegt waar is, dan zou jij hetzelfde doen wanneer je vertelt dat Van Avezathe in een rusthuis is, en dat betrek je toch ook niet verder in het verhaal?

Maar over de achtergronden en thuissituaties van mensen moet te praten zijn, anders kun je heel moeilijk inhoud aan gesprekken en karakters geven.

Daarmee zet je ze niet in die situaties in het verhaal.Gepost op 23-06-2006 Om 17:46

Door: EsQuizzy
Daarachter stond nog:

(De emoticons worden niet in reacties op reacties weergegeven... )

Gepost op 23-06-2006 Om 17:48

Door: Esther
Heej EsQ,

Nee, wacht, je begrijpt me verkeerd (Ik heb het niet heel duidelijk uitgelegt). Wat ik bedoelde is dat Rhode's huis (mijn computer weigert dat streepje!!)straks geen onderdeel van de setting mag worden. Dus dat bvb Timmy en Rhode regelmatig met elkaar in Rhode's huis spelen en daar opzoek gaan naar bvb een schat.

Gepost op 23-06-2006 Om 22:42
Duidelijk, sorry.
Maar dat was ook niet mijn idee, en de interactie tussen Timmy en Rhodé lijkt inmiddels niet soepel te verlopen.

Timmy heeft volgens mij geen hoge dunk van Rhodé (en meisjes in het algemeen), en Rhodé voelt dat aan en blijft liever bij hem uit de buurt.

Toch trekt haar aanwezigheid Timmy wel aan. Maar of Timmy dat bedoelt om haar te plagen, pesten, of dat hij stiekem toch wel met haar wil spelen omdat ze nou eenmaal op dit moment de enige andere kiddo is... dat weet ik niet.

Het streepje is universeel ALT+130.

;)

Gepost op 24-06-2006 Om 22:03

Door: EsQuizzy
Stom van mij, dat van dat streepje had ik daarboven ook al aangegeven...

Heb je Num Lock aan staan? En gebruik je je numerieke toetsenbord? En de linker Alt-toets?

(of, op laptop: de Fn-toets in combinatie met Alt en de groene (?) cijfers op het alfanumerieke toetsenbord?

Ik weet niet hoe goed jij met computers bent, daarom is deze uitleg misschien wat overdreven in jouw ogen. Sorry dan.

Gepost op 24-06-2006 Om 22:09

Door: prinses
Hé Es, je trekt wel snel conclusies uit Timmy's gedrag. Weet je niet dat jongetjes van die leeftijd soms juist net een beetje stoer beginnen te doen? (Buitenkantje)

En meisjes van acht... kunnen ook kattig doen maar van binnen...

Gepost op 24-06-2006 Om 22:19

Door: EsQuizzy
Sorry als ik inderdaad te snel een conclusie trok.

Ik ken dat gedrag, ben zelf een jongetje van die leeftijd geweest. Maar dat zegt nog niet, dat hij en Rhodé ooit wèl goed met elkaar overweg hebben gekund.

En Rhodé heeft dat niet met Timmy gekund, wat zijn houding naar haar ook is — of geweest is. Wacht maar rustig af. Wordt wel duidelijker. Ik wil niet alles ineens duidelijk maken.Gepost op 24-06-2006 Om 23:15

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.