248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
1. Intro Michelle
Door: Esther
Commentaar van de schrijver:
Hier is het eerste deel van het rpg-verhaal. Omdat dit open verhaal iets anders verloopt dan de andere open verhalen, is het goed om eerst de thread Open Verhaal met Twist te lezen, voordat je meedoet. Deze staat op het forum.
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

(De setting: Het verhaal speelt zich af in het jaar 2006, op landgoed De Bron. Hierop bevindt zich een riante villa waar de (vakantie-) gasten verblijven als ook de werknemers. Naast de villa is een oud koetshuis en aan de andere kant liggen de paardenstallen. Tegenover de villa is een terras waar de gasten kunnen zitten. Achter de villa is een riante tuin, met een aantal zitplekjes en een paar fruitbomen.
De eigenaar, Jonkheer van Avezathe, is geen deelnemer aan het verhaal.)Met een zucht verschoof Michelle de paperassen op het bureau. Officieel werkte ze als receptioniste op De Bron, maar sinds eigenaar Jonkheer van Avezathe een hartaanval had gehad en daardoor voor onbepaalde tijd in een rusthuis verbleef om aan te sterken, had ze ook al zijn taken op zich genomen. Eigenlijk had Michelle nu de algehele leiding terwijl het hoogseizoen nog moest beginnen.

Michelle werkte nu drie jaar op het landgoed. Het beviel haar erg goed. Ze hield van de omgeving en vond het heerlijk om ’s avonds laat nog even door de tuin te wandelen en te genieten van de natuur. Maar bovenal de rust was wat haar drie jaar geleden naar deze plaats had getrokken.

‘Rust’, zuchtte ze, ‘Dat zou ik nu wel hard kunnen gebruiken. Gewoon even tijd voor mezelf, zonder alle rompslomp van papieren, rekeningen en het beantwoorden van de vele telefoontjes. Och, wat zou dat heerlijk zijn!’
Maar het ronken van een auto die de oprit kwam oprijden, maakte een eind aan haar verlangen.
Gepost op 22-06-2006 om 23:06 uur
601 keer gelezen

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (Esther)Door: EsQuizzy
Ik vind dit dus een geweldig idee!!!

'...terwijl het hoogseizoen moest nog beginnen.'Ik vermoed dat het een typo is, maar er staat een overtollige komma achter de aanhalingstekens sluiten na ‘Rust,’ Esther.

Gepost op 23-06-2006 Om 03:45
Allebei typo's. Bedankt dat je ze e ff uitgehaald hebt.
Gepost op 23-06-2006 Om 04:06

Door: EsQuizzy
Muggezifterig, ik weet het.

Het schijnt mij toe, dat docenten Nederlands het onderling absoluut niet eens zijn over correcte interpunctie...Ze hebben het ons allemaal verschillend aangeleerd!Ik zou de komma binnen de aanhalingstekens geplaatst hebben.
Zo heeft mijn docent Nederlands het mij geleerd...Ik begin steeds sterker te vermoeden dat interpunctie gewoon een kwestie van persoonlijke smaak is...Gepost op 23-06-2006 Om 10:21
Hai EsQ.

Omdat ik nog niet kan slapen, ben ik even gaan zoeken voor je. Dit is wat ik gevonden heb.

Als je iemand laat spreken, dan zet je zijn woorden tussen haakjes. De oude vorm is ", de wat hippere is ', maar beiden mogen.

Als iemand klaar is met zijn zin, dan zet je daar een punt achter gevolgt door '/". Een komma suggereert namelijk een pauze. Als je achter de zin 'dacht ze', 'zei ze' of iets dergelijks gebruikt, dan komt daar een komma voor te staan.
Alleen als iemand verder gaat met zijn zin, schrijf je een komma voordat je het tweede citaatteken plaatst. Voorbeeld:
"Pak een koekje.", zei ze.
of
"Pak een koekje,", zei ze, "en kom er bij.".

Dit is dus wat ik geleerd heb. Ik zal komende week op school nog even mijn boeken openslaan en kijken wat de journalistieke versie is van deze interpunctie.
Gepost op 25-06-2006 Om 02:06

Door: EsQuizzy
Okay, met al die rants ben ik nog niet eens ingegeaan op het inhoudelijke van deze post.

Ik vraag me af waarom Jonkheer van Avezathe geen deelnemer mag zijn. Is dat om te voorkomen dat iemand 'de baas' gaat spelen? Strak plan.

Ik vind je karakter leuk neergezet. Is zij in haar verantwoordelijke rol ook beslissingsbevoegd? Ik bedoel, kan Michelle besluiten om iemand aan te nemen om haar bij het werk te helpen, of zal zij het van vrijwilligers moeten hebben, die misschien zomaar opstappen na onbepaalde tijd...?

En natuurlijk is het de laatste zin die je eens een diepe zucht doet slaken. Wie kent het niet? Je bent aan rust toe, en met dat je het je realiseert, komt iets of iemand je rust nog onbereikbaarder maken...Leuk gedaan. Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen!

In de volgende post had ik eerst gedacht het door jou uitgegooide lijntje op te pikken, maar heb toch besloten dat niet te doen.
Ik laat de inzittenden van de auto aan anderen over...

Dit wordt leuk!

Gepost op 23-06-2006 Om 10:32

Door: Esther
Heej EsQ,

Tja, wie Michelle is, dat laat ik aan Michelle over. Met andere woorden, hoe haar karakter is, zul je moeten lezen uit wat Michelle doet.
Dat is dus het leuke van een rollenspel. Je speelt iemand. Hoe een ander iemand is, is ook puur een rol. Vandaar dat het niet de bedoeling is dat ik nu Michelles karakter ga beschrijven. Je zal het moeten lezen in de posts.
En ja, ik het de Jonkheer er buiten gelaten, zodat inderdaad niemand de baas gaat spelen over dit verhaal. Dat is immers niet de bedoeling, we zijn allemaal vrij.
Gepost op 23-06-2006 Om 16:17

Door: EsQuizzy


Ik probeerde geen verdere omschrijvingen los te peueren, maar dat was meer een weergave van mijn gedachten.

Gepost op 24-06-2006 Om 22:05

Door: EsQuizzy
Allemaal vrij... Ik vraag me af of Michelle het met die stelling eens zou zijn...

Gepost op 25-06-2006 Om 00:19

Door: EsQuizzy
Ter verduidelijking: ik begreep die stelling wel, hoor!Gepost op 25-06-2006 Om 00:20
lol, grapjas. Je wil gewoon dat ik hap!
Gepost op 25-06-2006 Om 00:22

Door: snow
Heel leuk idee, ik denk dat ik ook inspring. (Beetje laat, sorry)

Nog even over die " en ': Ik gebruik in mijn verhalen de " meestal voor dialogen en de ' voor gedachten van iemand. Maakt het overzichtelijk als iemand erg veel denkt, maar soms niet duidelijk is wanneer iets gedacht of wanneer iets gezegd wordt.
Gepost op 26-06-2006 Om 20:07

Door: EsQuizzy
Hé, Esther, ik had je verslag van je interpunctie-onderzoek nog niet gezien. Sorry voor de late reactie.

Als jij het zo geleerd hebt, vind ik het prima als je het zo doet.

Elders op deze site (ergens onder een post van prinses, ik geloof in het Open Verhaal 'Meer dan eens...') heb ik uitgebreid beschreven hoe ik interpunctie geleerd heb. Op mij komt dat wat jij doet heel onlogisch over, maar dat zal wel wederzijds zijn. Geeft ook niets. Ik vind het wel grappig, al die verschillende stijlen!

Gepost op 30-06-2006 Om 16:13

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.