248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Vicky's vrienden
Groepje
Door: prinses
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Fantasy
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Het vriendengroepje van Vicky had haar de rug toegekeerd. Ze was nog n keer naar de speelplek in het bos gegaan. Maar ze voelde zich helemaal niet meer op haar gemak bij de anderen. Vooral Vorg en Oudi leken haar wel weg te kijken.
Er waren nog wel twee vriendinnetjes die bij hr kwamen. Ze speelden dan samen en praatten over Joshua. Dat vond Vicky heel erg fijn. Een van de vriendinnetjes vertelde dat ze Vicky en Perv allebei een bosje bloemen wilde brengen, want ze vond het toch wel heel verdrietig wat er gebeurd was. Maar Oudi en Vorg hadden haar verboden om een boeketje aan Vicky te geven. Ze mocht er alleen een aan Perv geven.
Dt is raar, dacht Vicky. Het lijkt de omgekeerde wereld...
Pas veel later hoorde ze dat Perv nu altijd bij het groepje speelde en dat hij had gezegd dat juist Vicky van de zwarte bessen had gegeten!


Vicky zag de twee vriendinnetjes maar af en toe en ze miste een groepje waar ze bij zou horen.
Op een middag hoorde ze vrolijke liedjes in het bos klinken en Vicky ging op zoek waar dat geluid nou vandaan kwam. Ze hoefde helemaal niet zo ver te lopen toen ze op een open plek kwam. Ademloos stond ze te kijken. Er waren jongens en meisjes aan het dansen; ze hadden duidelijk veel plezier.
Zal ik ook? dacht Vicky. Maar ze voelde zich te verlegen.
Toen hoorde ze ineens de naam Joshua. Die kwam voor in het liedje. Vicky luisterde eens goed. Ja, ze had het goed gehoord: ze zongen over Joshua! Dat hij zo'n goede vriend was enzo. Maar dt was mooi! Misschien had ze nu wel een groepje nieuwe vrienden gevonden, die k naar Joshua luisterden!
"Kom maar hoor!" riep een ouder meisje, al dansend. Ze had Vicky gezien.
Vicky werd zo blij dat ze alsmaar de naam van Joshua hoorde, dat ze niet meer kon wachten. Het verlangen om mee te doen was sterker dan haar verlegenheid. Ze huppelde naar de andere kinderen en danste zomaar vanzelf...
Joshua, Joshua, was je maar hier! dacht ze verlangend.
Ineens zag ze hem vanuit haar ooghoek zitten, langs de kant. Hij glimlachte haar toe en zwaaide naar haar.
O, wat fijn dat hij er was...
En zouden dit misschien haar nieuwe vrienden en vriendinnen kunnen worden? Ze hoopte het.
Gepost op 15-06-2006 om 11:47 uur
304 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Vicky's vrienden)
Alle verhalen van deze schrijver (prinses)Door: kiezel
Pas veel later hoorde ze dat Perv nu altijd bij het groepje speelde en dat hij had gezegd dat juist Vicky van de zwarte bessen had gegeten!
Is het functioneel om deze toevoeging op dit moment te vermelden? Voor mijn gevoel doorbreekt het het verhaal een beetje en ik vind het nou ook niet direct logisch.
Maar dat is mijn persoonlijke mening maar...
Gepost op 15-06-2006 Om 13:05
Naar mijn idee is het een verklaring waarom Vorg en Oudi zo vreemd reageerden op het boeketje bloemen.

Bovendien wordt hier het gedeelte over Perv afgesloten. Dus dat het het verhaal doorbreekt, is wel goed, denk ik.
Gepost op 15-06-2006 Om 13:13

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.