248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen s3
430 Omgedraaid
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Onopgemerkt door haarzelf nam Gabriëlle met Lidhia’s armen en handen de zwemfuncties van de schouderplaten over. Bijna direct kwam Ishtaran geruisloos naast haar zweven om haar een vragende blik van verstandhouding toe te zenden. Gabriëlle beantwoordde die en knikte. Ishtaran keek zonder verdere aandacht op Lidhia te vestigen weer vóór zich, naar Tirashya en Silvaeo, terwijl Gabriëlle de aangename ontdekking deed dat Lidhia’s luminescentie nog actief was.
Nergens van schrikken, dit keer, dacht ze, voordat ze zich ook weer op Lidhia’s zusje richtte, dat nog steeds veilig in de vaste greep van haar vader hing en geen enkele beweging liet zien.
Geduldig wachtten de waterlingen.
Uiteindelijk klonk de lichte maar trillende stem van het jonge prinsesje: „Niets. Géén antwoord, in elk geval.”
„En… beweging?” wilde Silvaeo weten, maar Tirashya schudde haar hoofd en antwoordde zacht maar duidelijk verstaanbaar: „Het spijt me, Pappa. Het patroon is gewoon te ingewikkeld. Ik kan niet zien of er iets beweegt…”
„In dat geval moeten we ervan uitgaan dat ze daar wel zijn, maar in een val zijn gelokt,” zei Rehinor. Zijn vader liet Tirashya los, draaide zich om en keek hem vragend aan met: „Door wie?”
Dat klonk bijna dreigend, registreerde Gabriëlle.
„Nou, ik zou zeggen: die derde piraat? Er zwemt er toch nog op zijn minst ééntje met vrije flippers?” opperde de kroonprins schouderophalend.
„Waiash,” gromde Silvaeo, die de mogelijkheid overwoog. „Het zou kunnen…”
Ook Tirashya had zich intussen omgedraaid. Ze zei stellig: „Mamma zou mijn signaal beantwoord hebben. Dat zou die Waiash nóóit te weten zijn gekomen!”
„Tenzij hij over hetzelfde zintuig beschikt als jullie,” pareerde Rehinor, waaraan hij bedrukt toevoegde: „Of als hij onze moeder…” Hij brak zijn zin af.
„Wat?” hoorde hij Lidhia’s stem scherp eisend vragen. Hij draaide zich op zijn rug om haar aan te kijken, haperde even bij haar felle blik en antwoordde: „Niets. Laat maar zwemmen.”
„Nee, ik wil weten wat je wilde zeggen,” hield Gabriëlle vol.
„Ik ook,” mengde Elyina zich nu in de verticale confrontatie.
Rehinor schudde zijn hoofd en zei: „Nee. Het was niets.”
„Jij dacht aan die gifspuit, of niet?” concludeerde Tirashya hardop en duidelijk geëmotioneerd bij de rauwe herinneringen. Rehinor kantelde zijn hoofd een stukje achterover om haar aan te kunnen kijken en gaf toe: „Jij zegt het, zusje.”

Gepost op 23-04-2012 om 21:56 uur
42 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Rapunzel
Ishtaran heeft toch wel een scherpe opmerkingsgave, hè

En ja... Rehinor... I don`t know...

Gepost op 24-04-2012 Om 08:54

#Ishtaran: ja dat óók. Ik zou daaraan willen toevoegen dat ze gewoon haar werk goed doet. =)

#Rehinor: tja…

Gepost op 24-04-2012 Om 09:36

Door: lady vi
Arme zusjes...
En ja, Ishtaran is een goede
Wel spannend. Er lopen nu zowel in het land van de luchtlingen als bij de waterlingen zoveel verschillende verhaallijnen, ik ben benieuwd wat met wat te maken heeft en hoe het verder gaat!
Gepost op 24-04-2012 Om 10:30

Mooi! Ik ga zo snel mogelijk weer verder! Begin weer wat in mijn ritme te komen...

=)

Gepost op 24-04-2012 Om 11:29

Door: lady vi
Fijn, dat ritme
Gepost op 24-04-2012 Om 11:55

Ik probeer elke drie dagen een post te plaatsen.

=)

Gepost op 24-04-2012 Om 19:02

Door: Yanaika
Leuk!! zo snel de volgendepost post!!
Gepost op 24-04-2012 Om 15:19

Zo snel? Dit was drie dagen, het gewone ritme. Maar goed, jullie hebben de afgelopen weken moeten wachten, I know…

…op de volgendepost post!

=)

Gepost op 24-04-2012 Om 19:04

Door: Yanaika
haha zo sne ja in verhouding wel maar ik dacht dat het maar 1 dag scheelde maar dat komt dat ik laatste tijd nog al moe ben en niet alles meer goed volg XD
Gepost op 24-04-2012 Om 21:00

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.