248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Queeste
16. Kruis
Door: lady vi
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

De vogels hadden hun ochtendlied al lang en breed gezongen toen Marit langzaam wakker werd. Ze had geen vroege dienst maar een late, en dus kon ze heerlijk rustig aan doen.
Ze rekte zich uit, genoot van de ontspanning die ze ervoer, zonder hier verder bij na te denken. Toen ze haar ogen opende, keek ze heel even verbaasd.
Wat hing daar boven haar bed?
O ja! Het kruis van papa!
Terwijl ze wat rechter op ging zitten en werktuigelijk Socrates aaide, die zich op haar dekbed had genesteld, keek ze er nog eens goed naar.
Langzaam gingen haar gedachten terug naar gisteravond. Het leek al weer zo lang geleden, dat ze zo verdrietig in dat park had gezeten. Wat was er veel gebeurd! De warme ontvangst door Lucia, de bijbelstudie die haar zo geraakt had, het kaartje van die vreemde man uit de trein...
Marits ogen dwaalden af naar de vensterbank. Daar stond het kaartje, in een mooi oud lijstje. Het was toen ze dat lijstje zocht, dat ze het kruis had gevonden, ergens op de bovenste plank van de inbouwkast in haar slaapkamer.
Liefdevol hadden haar vingers de prachtig uitgesneden lijnen gevolgd. Papa had het ooit gekocht, in een klein dorpje in het Engadindal. Florins, heette het dorpje, en een oude man verkocht daar zijn houtsnijwerk vanuit zijn garage.
Na het ongeluk van haar ouders, had Marit het kruis verstopt, de aanblik ervan niet kunnen verdragen. Maar toen ze het gisteravond weer in handen kreeg, had ze gevoeld hoe de wonden geheeld waren. Littekens waren het die nog trokken, maar niet meer bloedden.
Het kruis had een ereplaatsje gekregen boven haar bed.

Nog in pyjama liep Marit naar de keuken, zette een pot koffie, schonk yoghurt in een schaaltje en strooide er een flinke berg müsli in. Even later zat ze in haar schommelstoel te ontbijten, terwijl ze naar buiten keek. Socrates was van het bed afgestapt en op het bureau in de woonkamer gesprongen. Daar gaf hij kopjes aan het beeldscherm van de computer.
O ja!
Marit vergat te kauwen toen ze ineens bedacht dat ze gisteravond naar die Matthias gemaild had. Zou hij al...
Nieuwsgierig en nerveus tegelijk liet ze haar ontbijt staan en startte ze de computer op. De mail werd tergend langzaam binnen gehaald. Een grappig jodelgeluidje dat ze ooit gedownload had, liet weten dat er inderdaad nieuwe mail was.
Daar, een berichtje. Re: Waarom
Een kriebel in haar buik.
Marit hield haar adem in en klikte op het mailtje.
Gepost op 13-04-2012 om 21:01 uur
27 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Queeste)
Alle verhalen van deze schrijver (lady vi)Door: EsQuizzy

Heel mooi, weer!

Ik heb een paar kleine tips maar helaas geen tijd, nu. Komt nog wel. Niets heel belangrijks.Gepost op 14-04-2012 Om 16:02
Dank je! Tips zijn altijd welkom, ik lees het vanzelf wel een keer.
Gepost op 15-04-2012 Om 09:12

Door: Rapunzel
Mooie post, lady vi!

Ze heeft reactie... ben benieuwd

Gepost op 15-04-2012 Om 19:11

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.