248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Queeste
13. Gems
Door: lady vi
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Marit keek naar wat haar zojuist in handen was gedrukt. De envelop zat niet dichtgeplakt. Met ineens bevende vingers trok ze er een ansichtkaart uit, die met een net, zakelijk handschrift beschreven was.
Misschien moet je gewoon gaan.
Ik ben er voor je als je wilt praten.

Daaronder stond een mailadres en zijn naam: Matthias Bauer.
Marits handen beefden nu zo erg dat de kaart bijna uit haar vingers viel toen ze hem omdraaide. Op de voorkant stond een roodbruine gems. En om de een of andere reden gaf die gems haar een heel raar gevoel...

* * *

De gems stond doodstil op het bergpad. Een blonde vrouw keek ademloos toe hoe hij haar aanstaarde. Ze had van alles verwacht, toen ze gekraak hoorde in de struiken, maar geen gems. Die beesten hoorden hier niet te lopen, ze wandelde op amper 1100 meter hoogte!
De vrouw kreeg kramp in haar rechterbeen en verzette dat zo voorzichtig mogelijk.
Ze zuchtte teleurgesteld toen het dier hier toch van leek te schrikken. Met sierlijke sprongen dook hij van het pad af, verder naar beneden.
De vrouw deed een paar passen naar voren om te kijken waar hij heen ging. Een ongerust gevoel bekroop haar; de weg naar Scuol lag hier vlak onder!
“Kom terug!” fluisterde ze.
Op dat moment hoorde ze een auto aankomen. De geluiden die volgden, kwamen als een vertraagde echo bij haar binnen. Gepiep van remmen en banden. Gekraak van hout en knappende takken. Brekend glas, donderend geraas van vallende stenen. En daarna oorverdovende stilte, die na een paar seconden werd doorbroken door gegil, hoog gegil... gegil dat niet op leek te houden.

Een natte neus op haar hand deed Gitta Maier wakker schrikken. Ondanks de kou plakte de flanellen pyama aan haar lichaam door al het zweet. Ze beefde en voelde de adrenaline nog door haar lichaam razen. De beelden waren verdwenen, maar het gegil bleef komen. Pas toen de natte neus dit keer haar gezicht aanraakte, besefte ze dat ze zichzelf hoorde gillen. Gitta sperde haar ogen wijd open, en sloot haar mond. Het gegil verstomde.
Langzaam begonnen haar ogen te wennen aan het duister in de kamer. Ze herkende haar eigen, vertrouwde meubels en voelde hoe haar hart een rustiger tempo kreeg. Met diepe teugen haalde ze adem.
Opnieuw voelde ze de natte neus.
“Oh Wolf... stopt het dan nooit?”
Gitta stopte haar hoofd in de warme vacht van haar Australische Herder en huilde.
Gepost op 07-04-2012 om 19:04 uur
40 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Queeste)
Alle verhalen van deze schrijver (lady vi)Door: lady vi
Kleine aanpassing gedaan.
Gepost op 08-04-2012 Om 22:50

Door: EsQuizzy

Ik heb de versie vóór de aanpassing niet gezien, maar dit is superspannend!

Snap er niet veel van, maar vertrouw erop dat alles duidelijk zal worden.

Gauw verder alsjeblieft!Gepost op 09-04-2012 Om 04:16
Dank je!
Tja, Gitta en Marit zijn zonder het te weten al met elkaar verbonden, maar dat gaat nog wel duidelijker worden. Als je goed oplet, komen er vanzelf kleine hints die de goede kant uitwijzen. De gems is er eentje van...
Er was maar een kleine aanpassing hoor, de strekking is het zelfde.

Enne, meerdere schrijvers die ik bewonder (Maeve Binchy, maar ook ene Esquizzy ;)) gebruiken meer dan 1 verhaallijn door elkaar en laten die kunstig bij elkaar komen. Dat vind ik erg leuk om zelf ook toe te passen! Het is puzzelen in 3D!
Gepost op 09-04-2012 Om 09:23

Door: EsQuizzy

Tja, geen probleem mee, hoor! Anders zou de pot de ketel verwijten &c.

Maar pas wel op dat je in je eigen reacties meer gaat weggeven dan je als auteur eigenlijk wilt: dat doe je hierboven (09:23u) namelijk volgens mij.

Als lezer had ik dat van Gitta en Marit en de gems liever niet *buiten het verhaal* van de auteur geleerd.

Ik vind het namelijk super leuk om eens in iemand anders verhaal te moeten puzzelen en het liefst zonder hints en tips. Gewoon kijken hoe knap jij jouw verhaal schrijft, ook als ik de info niet (of heel laat met teruglezen) uit het verhaal oppik!

Ik vind het in ieder geval knap dat je het doet en leuk dat mijn verhaal een beetje als inspiratie dient.Gepost op 09-04-2012 Om 10:15

Door: lady vi
Sorry! Ik zal je verder laten puzzelen hoor ;) Ben blij te horen dat je het met plezier leest, want ik kan er wel plezier in hebben om het te schrijven, maar als ik het alleen daar om deed dan zou ik hier niks plaatsen ;)
Enne, ik ben erg slecht in het bewaren van geheimen in het algemeen, vooral als ik iets heel leuk vind. Maar ik ga me inhouden. Kan mijn tijd beter gebruiken... om verder te schrijven!
Gepost op 09-04-2012 Om 15:32

Door: Rapunzel
Hahaha, ik maak er een heel eigen verhaal van joh Heb net een poosje met een achternichtje uit Australië heen en weer zitten chatten, en toen ging ik jouw nieuwste post lezen… gems… ja… dus… kwam even heel raar binnen, hihi. Maar ik ben weer terug in het Nederlands, leest toch iets prettiger

Oh, nog één typo gevonden: pyama moet pyjama zijn

Verder maar weer!!! Please
Gepost op 09-04-2012 Om 19:01

Door: EsQuizzy
Ik las ook eerst iets over edelstenen, hoor.

Gepost op 09-04-2012 Om 20:30

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.