248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Museumdieven!
5.Kinderen vermist
Door: bo
Commentaar van de schrijver:
Twee kinderen raken tijdens hun bezoek aan een museum per ongeluk ingesloten. Juist op een avond waarop museumdieven hun slag willen slaan.
Categorie: Jeugd / Kinderen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Hoofdstuk 5
Kinderen vermist


Mama zit in de auto te wachten. Het is 5 minuten over 5. Het museum is om 5 uur gesloten. Mama wordt met de minuut meer bezorgd. Waar blijven Judith en Chris toch. Waren ze nu maar in het museum op hen blijven wachten. Papa is met Floris naar een restaurant in de buurt gegaan omdat Floris nodig naar de wc moest. Mama gaat de auto uit als ze papa en Floris terug ziet komen.
‘Ik ga even bij de ingang van het museum kijken waar de kinderen blijven’, zegt ze.
'Oké’, zegt Papa, hij vindt het ook maar vreemd dat de kinderen zo lang wegblijven.
Als ze bij de ingang van het museum komt ziet mama tot haar schrik dat de deur afgesloten is. Ze loopt om het museum heen om te kijken of er misschien nog een deur ergens open staat, maar dat is niet het geval.
Waar zijn ze toch, denkt ze, zouden ze nog in het museum zijn? Dat kan toch eigenlijk niet. Waarschijnlijk zijn ze wel naar buiten gekomen, maar waarom zijn ze dan niet bij de auto aangekomen. Terwijl ze rondloopt ziet Mama dat er aan de andere kant van het museum ook een parkeerplaats is. Ze krijgt weer een beetje hoop. Ze hebben zich misschien vergist, en zijn per ongeluk naar de verkeerde parkeerplaats gelopen, misschien letten ze niet op en liepen ze gewoon maar achter andere mensen aan. Mama kijkt zoekend rond, maar nee, de kinderen ziet ze niet. Ze heeft een naar gevoel in haar maag, alsof er een knoop in zit. Misschien zijn Judith en Chris wel hier geweest, en waren ze in de war omdat ze de auto niet zagen. En misschien zijn ze toen aan het dwalen gegaan, bedenkt Mama. Als ze maar niet bij iemand anders in de auto zijn gestapt. Maar nee, ze heeft Judith zo vaak gezegd dat ze dat nooit moet doen, tenzij het iemand is die ze goed kent, dat zullen ze vast niet gedaan hebben. Mama loopt een paar straten door en kijkt bij verschillende winkels naar binnen. Ze vraagt mensen op straat of ze een meisje en jongen van een jaar of 7 hebben gezien. De mensen schudden hun hoofd. Mama begint steeds sneller te lopen. Allemaal gedachten spoken door haar hoofd en maken er een warboel. Ze ziet tot haar schrik op haar horloge dat het al bijna half 6 is. En er is nog geen spoor van de kinderen!
Opeens weet ze wat ze moet doen. Ze moet de politie inschakelen, zo snel mogelijk. Papa kan Floris naar huis brengen en Chris’ moeder inlichten. En zelf zal ze verder gaan zoeken en bij alle winkels en restaurants in de buurt navraag doen naar de kinderen. Snel loopt ze terug naar de auto en legt haar plan voor aan haar man. Even later rijdt hij met Floris de parkeerplaats af. Mama loopt naar het dichtstbijzijnde restaurant om de politie te bellen.
Gepost op 30-03-2012 om 11:22 uur
33 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Museumdieven!)
Alle verhalen van deze schrijver (bo)Door: Rapunzel

Gepost op 30-03-2012 Om 14:56

Door: Yanaika
Heb even alle post bij gelezen.
Leuk verhaal Bo
Gepost op 30-03-2012 Om 15:32

Door: lady vi
Het blijft leuk en spannend!
Gepost op 30-03-2012 Om 21:06

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.