248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Queeste
3. Woordwaarde
Door: lady vi
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Het was niet ver fietsen naar de wijk Malburgen-West, maar Marit kon er de gang niet in krijgen. Op de brug over de Rijn stapte ze af en staarde ze naar het donkere water. In de verte hoorde ze het zachte dreunen van de motor van een schip. Waar zou het schip vandaan komen? En waarheen was het onderweg? Op zonnige dagen kon ze uren lang kijken naar het scheepvaartverkeer, maar nu ergerde het zachte geluid haar. Natuurlijk wist ze, dat de Rijn diezelfde weg nam als de trein. Die zelfde route naar het zuidoosten, en dan de grens over Zwitserland in. Maar daar wilde ze nu niet aan denken!
In een poging de onrust te beteugelen, probeerde Marit zich weer op wordfeud te focussen. Ze stapte op de fiets en graaide met één hand in haar tas om haar smartphone te voorschijn te halen. ‘Eens kijken,’ dwong ze zichzelf hardop te praten.
‘Wat kan ik doen met die E’s...’
Voor extra afleiding pakte ze haar mp3-speler en zette het volume zo hoog als kon. Met de knop op ‘random’ zou ze wel zien wat voor muziek ze te horen kreeg. Alles om maar niet te hoeven denken aan...
Ze was de brug maar net over toen schallend koper haar oren deed tuiten. De soundtrack van Lord of the Rings bracht opnieuw beelden van bergen voor ogen. Marit was op een nerd-achtige manier fan van Tolkien en zijn verhalen, maar op dit moment kon die hele fellowship en de zoektocht haar gestolen worden.
‘Kon het nou echt geen Marco Borsato zijn?’ riep ze uit, boos op zichzelf.
En toen ineens zag ze het. Het leek wel of de letter oplichtte op haar schermpje.
TUINSET
Een U. Haar Q ervoor, en wat kon ze nog meer? Voor ze het wist, stonden de lettertjes er. Zoektocht. Fellowship. Queeste...

QUEESTE

Triple letterwaarde op de Q, dubbel woordwaarde voor de rest. Maar het was niet de score die maakte dat Marits mond open viel en ze vergat dat ze aan het fietsen was.
Queeste...
Op dat moment knalde haar voorband tegen een stoeprand, en vloog Marit door de lucht.
Toen ze onzacht op haar heup belandde, schoot het mobieltje uit haar hand.
Voordat het schermpje doofde, was nog 1 tekst te zien.
You played queeste for 82 points.
Gepost op 15-03-2012 om 19:58 uur
63 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Queeste)
Alle verhalen van deze schrijver (lady vi)Door: Rapunzel
Je houdt de spanning er mooi in, lady vi

Even één dingetje, ik denk dat je een "te" teveel hebt in de zin dwong ze zichzelf te hardop te praten

Verder!!!
Gepost op 15-03-2012 Om 20:16

Door: EsQuizzy
Spanning: perfect.

Ik zou nog even naar "die" en "hij" kijken, waar ze naar het schip moeten verwijzen. Dat klinkt niet helemaal fijn.

En die heup: au!!!

Verder. Ben benieuwd wat voor openbaring ze heeft gehad, al kan ik me er geloof ik wel iets bij voorstellen.Gepost op 15-03-2012 Om 21:29
Ik heb het aangepast, vind je het zo beter?
Gepost op 18-03-2012 Om 15:31

Door: Yanaika
Spannend Ladi vi!!!
Gepost op 16-03-2012 Om 18:25

Door: EsQuizzy

Helemaal.

Gepost op 18-03-2012 Om 16:33

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.