248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen s3
420 Schimmen
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

„M-maar… er is daar niks geváárlijks! Het staat er wel vòl, maar er is niemand te zien!”
De zware stem van haar vader klonk vriendelijk maar beslist: „Tirashya?”
Haar uitdrukking verschoof van verontwaardigd naar pruilend. Silvaeo maakte een beweging met zijn hoofd, die onbetwistbaar aangaf dat hij wilde dat ze de generaal de ruimte zou geven om haar te passeren.
Zij sloeg haar ogen neer en zwom bij de vrijwel ronde opening vandaan, terug naar haar vader en Eliyna. Haar zus fluisterde haar toe, terwijl generaal Korfos het onbekende binnenzwom: „Je bent heel dapper, Tirashya. Volgens wat ik gehoord heb, heb jij dat de laatste tijd ècht wel bewezen. Maar je bent een jonge prinses en géén strijdvaardige generaal. Jouw waarde, jouw voorrecht — of, beter nog, jouw táák is het niet om dàt soort acties uit te voeren.”
„Mogen wij nooit eens iets spannends doen, dan?” wilde Tirashya nukkig weten. Op die woorden schoot haar vader even in de lach: „Me dunkt, dapper dochtertje van me, dat je genoeg spannende dingen doet en meemaakt de laatste tijd! Volgens mij kom je daarin helemaal niets tekort! Maar gun de generaal nu óók de uitvoering van zijn taak, goed?”
„Goed dan,” gaf Tirashya toe, alsof zij er iets over te zeggen had. Eliyna keek haar eens van opzij aan en zag Tirashya’s trillende mondhoek, waarop ze het niet kon laten te antwoorden: „Fijn dat uwe Hoogheid ermee in kan stemmen! Hihi!”
„Nou!” reageerde Tirashya, die haar brede lach nu niet meer wist te onderdrukken en haar oudere zus terugpakte met een kietelaanval, die Eliyna echter met gemak wist te ontwijken.
„Stil!” klonk plotseling de urgent klinkende stem van hun vader. De meisjes reageerden onmiddellijk: geschokken keken ze om naar Silvaeo, terwijl uit de opening in de hoek vage geluiden kwamen.
Eén tel was voldoende voor de koning om het geluid te interpreteren. Terwijl hij met een felle armzwaai zijn zwaard rinkelend uit de schede tevoorschijn trok, beet hij met een bezorgde blik de meisjes toe: „Hier blijven!” Met een paar armgebaren seinde hij twee van de lijfwachten om hem te volgen, waarop hij gehaast in het gat verdween, de zusjes in gespannen afwachting achterlatend.
„Korfos!” hoorden ze hun vader roepen. In antwoord daarop klonk heel zacht, gedempt, de stem van de generaal: „Sire! Gebruik… géén ioloy!”
De beide koningsdochters keken elkaar fronsend aan. Uit de opening kwamen tikkende en metalen geluiden, maar de scherpe randjes leken uit het geluid gefilterd te zijn. Het klonk op de één of andere manier dof en ver weg.
„Kun jij er iets uit opmaken?” vroeg Eliyna zachtjes. Tirashya zwom naar de opening, leek even te luisteren en antwoordde: „Pappa en de anderen zijn nog niet naar binnen gegaan… Daarachter alleen nog maar vage schimmen… Wat vreemd!”

Gepost op 05-03-2012 om 23:00 uur
82 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)

Door: EsQuizzy
Dit is de v2 van deze post. Een klein beetje uitgebreid.

Gepost op 06-03-2012 Om 05:21

Door: Yanaika
Haha inderdaad genoeg spannende dingen daar te beleven haha.

Ben benieuwd wat allemaal in het gat gebeurd en was liever de beleving uit de koning zijn beleving mee gekeken al snap ik het wel
Gepost op 06-03-2012 Om 06:20

Rustig, Yanaika. Wacht maar af... =)

Gepost op 06-03-2012 Om 11:11

Door: Rapunzel
Wijze oudere zus, die Eliyna

Oh, Quizzy, moet het niet zijn: Fijn dat uwe Hoogheid ermee in kan stemmen.
U kunt, maar Uwe Hoogheid kan, ander persoonsgetal, toch?

Is er trouwens geen lijfwacht meer bij de beide meisjes achtergebleven?

Enne… VERDER!!!! Ik wil meer, meer, méér weten!!!

Gepost op 06-03-2012 Om 09:48

Wijs? Misschien. Diplomatiek is misschien een beter woord, hier. =)

Ha! Bedankt voor die correctie, ga ik aanpassen. Je hebt gelijk.

Lijfwacht: jazeker, anders zou Silvaeo niet zomaar twee hebben weggetrokken daar...

Eerder in het verhaal liet ik de bewaking verscherpen. Ze hebben nu per persoon twee begeleiders. En aangezien deze groep uit een aantal personen bestaat... Maar het wordt zo saai om telken weer precies aan te geven hoeveel lijfwachten er nog over zijn. Vandaar dat ik het hier wegliet.

=)

Gepost op 06-03-2012 Om 11:55

Door: Rapunzel
Oh, trouwens... kan het zijn dat de titel mij bekend voorkomt???

Alhoewel..., ik kan het me bijna niet voorstellen met jouw zorgvuldigheid in finetuning en titelchecks... Hmmm... ik zal `ns ff gaan speuren

Gepost op 06-03-2012 Om 10:20

Door: Rapunzel
Zo, onderzoekje voltooid... `t was: Keiharde dromen s2 358 Schim. Dus hij kwam idd bekend voor, maar was het niet

Gepost op 06-03-2012 Om 17:34

=)

Ik heb hier een boek voor je klaarliggen.

Gepost op 06-03-2012 Om 18:06

Door: EsQuizzy

Deze post even gesynchroniseerd met Kd·421. Dat was nodig nadat ik tijdens het schrijven van die post had besloten te schrappen wat ik tot dan toe had en opnieuw met die post te beginnen.

De enige wijziging zit hem in de laatste zin.Gepost op 10-03-2012 Om 14:04

Door:
gezellige post. Leuk geschreven in de welbekende quizzy-qualiteit.

Twee dingetjes even:
Hij trok het zwaard rinkelend uit de schede. Ik heb zelf een beetje moeite met rinkelende geluiden onder water. Rinkelen klinkt voor mij zo helder, terwijl het water geluiden juist dempt. maar ik heb het nooit uitgetest, moet ik toegeven.

Tirashya pakt haar zus terug met een kietelaanval, die haar zus makkelijk weet te ontwijken. Werd ze nou gekieteld of niet? Of waren haar handen onderweg en signaleerde haar zus dat als een poging tot kietelen die ze net voor was? Het is mij niet helemaal duidelijk.Gepost op 26-03-2012 Om 19:34

#rinkelende geluiden onder water: zie Kd·271 Omgeving voor iets meer perspectief op dat detail. =)

#kietelaanval: Eliyna ontweek de aanval makkelijk. Tirashya heeft dus nooit het eigenlijke kietelen uitgevoerd.

=)

Gepost op 26-03-2012 Om 23:48

Door: EsQuizzy

Enne… bedankt voor het leuke compliment!!!

Gepost op 26-03-2012 Om 23:49

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.