248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Leven in elfenland
Gilraen 2
Door: Masha
Commentaar van de schrijver:
Dit gaat over Gilraen die nu ook naar Haelle en Luthién moet. Ze weet echter nog heel wat niet...
Categorie: Elfjes
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Gilraen zucht. Het was een lange dag geweest. Ze heeft een bezoekje gebracht aan het weeshuis, de regering en aan de Wolkelf Findécano.
Findécano had haar het vreemde verhaal verteld over de twee weeskinderen Haelle en Luthién. Haelle zou de Regel hebben gebroken en Luthién is vervolgens naar Findécano gegaan om raad. Die kreeg vreemde visioenen en had Luthién naar de aarde gestuurd met de boodschap dat haar zusje nog te redden was.
Maar niemand wist hoe.
Gilraen had echter diezelfde nacht, zo bleek toen ze om een datum vroeg aan Findécano, ook een visioen te hebben gehad maar de boodschap was erg vreemd geweest, en het was een droom, dus had ze het laten rusten maar ze weet nu dat ze dat nu niet meer kan. Ook zij zal naar Haelle op zoek moeten gaan om haar de oplossing te vertellen en de taak die voor haar en Luthién ligt uit te leggen.
Maar dat zal niet makkelijk worden. Ze is geoefend in het praten voor een groot publiek en heeft een groot charisma, dat weet ze allemaal, maar dit publiek zal waarschijlijk niet naar haar willen luisteren en zal hoogstwaarschijnlijk een hekel aan haar hebben.
Dat heeft ze nog nooit geprobeerd of gedaan.
Zuchtend staat ze op van haar bed en loopt naar de hoek van haar kamer. Langzaam begint ze de benodigde spullen in de koffer te doen. Kleren, douchespullen, een paar boeken en nog wat dingen die ze nodig zou kunnen hebben straks.
Maar wat zal ze straks tegen hun moeten zeggen? Zullen ze haar überhaupt geloven? Ze staat nou eenmaal niet zo goed bekent onder de luchtelfen. Ze weet van Luthién dat zij haar kent en een ongelooflijke aversie tegen haar, Gilraen, heeft.
Maar de grote vraag wordt en blijft dan: zal het ongeloof van één van de zusjes hun het leven kosten?
Gepost op 09-02-2012 om 09:06 uur
37 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Leven in elfenland)
Alle verhalen van deze schrijver (Masha)Door: EsQuizzy

Veel vragen…

Gepost op 25-02-2012 Om 22:58

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.