248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen s2
388 Sluitspieren
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Nu de druk die Gabriëlle had gevoeld om zèlf Lidhia’s vader te waarschuwen dankzij luitenant Kamisec was opgelost, maakte ze van de gelegenheid gebruik om tijdens haar terugkeer naar het paleis eens goed op die details te letten, waaraan de prinses doorgaans uit pure gewoonte voorbij zou zwemmen.
Ze was intussen voortdurend op zoek naar de besturing van ‘haar’ pantserplaten en baalde er flink van, dat ze daar nog totaal geen controle over had. Het trucje om ‘gewoon onbewust’ een beweging te maken, ging in dit geval blijkbaar niet op: in haar normale vorm als luchtlinge was ze immers niet gewend aan het hebben van pantserplaten! Het gebruik van armen en benen, bewegingen van nekspieren, flippers, handen en vingers kon ze uit gewoonte doen, zonder erbij na te denken. Ook Lidhia’s ogen had ze op die manier prima onder controle, evenals — tot haar grote opluchting — haar sluitspieren. Ze wilde hóé dan ook èlke mogelijke herhaling van de ellende van het auto-incident op weg naar het ziekenhuis voorkomen…
Als luchtlinge had ze zich al wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om bijvoorbeeld een mier te zijn en zes poten te hebben. Of een zweefvlieg of een libelle, waarbij je nog eens de toegevoegde vleugels had zodat je over maar liefst àcht of, zoals de libelle, wel tien ledematen beschikte. Ook honden, katten en apen hadden vanuit die nieuwsgierigheid haar interesse, evenals het kleine spinnetje dat soms aan de binnenkant over haar zolderraam liep. Ze had het altijd jammer gevonden dat ze niet met dieren kon práten — al begreep zij óók wel, dat het voor die dieren de normaalste zaak van de wereld zou zijn en er dus van hun kant uit weinig over te vertellen zou zijn… Want hoe zou een hond moeten uitleggen hoe hij kwispelt!?
Meeleven in Lidhia’s lichaam was een bijzonder verhelderende ervaring — tot nu toe. De uitdaging om zèlf een lichaam met veel meer spieren dan je gewend bent te moeten besturen, bleek echter een precies even onvoorstelbare inspanning als haar nooit tot volle tevredenheid ingevulde vroegere dagdromen… en díé kon ze tenminste op elk gewenst moment àchter zich laten…!
Haar aandacht werd nu getrokken door een vreemd aandoende, onregelmatige uitstulping aan de zijkant van de paleisrots. Vanuit Lidhia’s ooghoeken had ze het al eerder opgemerkt en ze wist dat het ook al wel ter sprake was gekomen, maar voor Gabriëlle vormde het een nog niet eerder bezwommen terrein. Het lag dan ook aan de kant van de paleisrots waar Lidhia weinig kwam en haar zwemmeling met de magister had haar langs de hoge achterwand ervan geleid. Omringd door wat een hoog opstaande kraag van grillige rotswanden leek, getooid met een dikke, donkerdere laag voedingsbodem en begroeid met alle mogelijke soorten koralen, lag een amfitheater, uitgehouwen in de bekende lichtgrijze steensoort. Voor bijna tweederde liep het rondom een ietwat verhoogd, ellipsvormig podium. In één oogopslag zag ze nu dat het lichtelijk verwaarloosde beeldhouwwerk enórm was, en aan een groot aantal waterlingen plaats kon bieden.
„Dus dàt is de oude steengroeve,” fluisterde ze meer tegen Lidhia dan tegen zichzelf, terwijl ze het eenzame, hier en daar enigszins overwoekerde geheel eens goed in zich opnam. Ze verwachtte geen reactie van luitenant Vertoc — en al helemaal geen onverstáánbare.
Twijfelend over wat hij gezegd had — het had als een aankondiging geklonken — keek ze op, waarbij ze vroeg: „Wat zei u?” Direct daarop gilde ze bij de ontdekking van een razendsnel aanstormend, haaiachtig wezen.
Of het nu de adrenaline was, een reflex of puur geluk maakte haar weinig uit toen Lidhia’s armen en benen zich vliegensvlug samenvouwden, haar hoofd zich dieper tussen de smalle schouders trok en met een paar razendsnelle klikgeluiden het pantser feilloos, veilig sloot.

Gepost op 12-10-2011 om 18:36 uur
123 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door:
Heel erg leuk.
Je laat me nu wel heel erg in spanning.
Ben benieuwd wat in de volgende post zich afspeelt.
Het verhaal wordt per post 10 keer interessanter en leuker.


Gepost op 12-10-2011 Om 18:50

*bloos*

Gepost op 20-10-2011 Om 10:56

Door: Rapunzel
Gelukt!!

Hm... just wondering... zou het niet gewoon Trikticlic, Lidhia`s meest geliefde triktill zijn???
Gepost op 12-10-2011 Om 19:01

Door:
EsQuizzy, vandaag kom ik hier niet meer aan toe. Waarschijnlijk op zijn vroegst morgenavond weer.
Gepost op 12-10-2011 Om 21:18

Doe het fijn op je eigen tijd, Schrijver. Ik weet toch dat je het druk hebt? Snap ik helemaal. No pressure from this side.

*bloempjes*

Gepost op 12-10-2011 Om 23:30

Door:
Wat doe je als je midden in de nacht klaarwakker bent? Kd lezen natuurlijk.

Ik heb meteen weer wat geleerd, want ik wist niet dat een libelle over tien ledematen beschikte.

Mooie post verder. Geen op- of aanmerkingen. Ik verwacht nu de volgende post nog tien keer beter.En nu ga ik proberen of ik nog even kan slapen.
Gepost op 13-10-2011 Om 05:03

Nou ja, kijk, dat van die libelle is Gabriëlle-perspectief, natuurlijk, want ik vraag me af of een insect zijn vleugels als ‘ledematen’ beschouwt.

Maar ter ondersteuning van het ‘tiental’:Jullie overstelpen me de laatste dagen wel met héél grote complimenten, hoor...

Complimenten en de daarut voortvloeiende verwachtingen! *grijns*

Ik weet niet, of ik die wáár kan maken...

*bloempjes*

Gepost op 13-10-2011 Om 08:41

Door:
Yes you can!

Gepost op 13-10-2011 Om 11:54

Door: EsQuizzy
Ik heb volgens mij in 2008, toen ik voor het eerst dat spinnetje beschreef, ook een fotoserie van datgrappige beestje geschoten... Zal eens even in mijn verzameling kijken, straks…Gepost op 15-10-2011 Om 08:34

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.