248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen s2
369 Duizelig
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

„Gáát het?” wilde Tirashya zorgzaam weten, zodra ze zag dat haar oudere zus zich nogal onzeker door het water voortbewoog.
„Beetje duizelig,” kreeg ze als antwoord, wat haar ertoe bracht direct behulpzaam naast Lidhia te gaan zwemmen. Vlak achter hen zwommen hun twee lijfwachten zwijgend mee. Twee van hun wapenbroeders bleven op hun post bij Quevéra, die nog rustig zat te slapen.
De vergadering, die ze bij binnenkomst verstoorden, was zo te zien nog maar juist begonnen: Silvaeo zwom nog samen met de magister voor de zaal. Zonder enig decorum riep Tirashya spontaan, terwijl ze de medica Ishtaran vanuit een ooghoek in een opwelling zag opzwemmen: „Pappa! Lidhia is weer wakker!”
Silvaeo keek met een zo mogelijk gelukkig verstoorde blik op van zijn introductiepraatje en antwoordde glimlachend, waarbij hij de beide zusjes en de medica om beurten aansprak: „Dat is prachtig, Tirashya! Neem maar gauw plaats! Lidhia, welkom terug! Medica Ishtaran, wilt u haar uitgebreid onderzoeken?”
De medica knikte en begeleidde prinses Lidhia de zaal weer uit, blij nagekeken door het jongere prinsesje.
Ziezo. Wat Tirashya betreft kon de vergadering beginnen.
Zij zou wel opletten voor twee!

„Hoe voelt u zich, Hoogheid?” vroeg Ishtaran, terwijl ze naast Lidhia door de lange gang in de richting van het medisch centrum zwom.
„Duizelig,” zei de prinses. De medica knikte haar begrijpend toe terwijl haar patiënte aan haar antwoord toevoegde: „En ik maak me zorgen om Gabriëlle…”
„De luchtlinge?” controleerde Ishtaran aftastend, omdat prinses Lidhia er ineens uitzag alsof ze in snikken zou uitbarsten. „Wacht,” zei ze dus vriendelijk. Al snel zwommen ze haar afdeling binnen. De lijfwachten bleven op de gang; Ishtaran sloot de deur om de vertrouwelijkheid van hun gesprek te waarborgen. Daarop vroeg ze: „Waarom maakt u zich zorgen over haar, als ik zo vrij mag zijn?”
„Ik ben… zo bang dat ik haar wèggedrukt heb… uit haar eigen léven!” snikte Lidhia nu, waarbij ze een overdonderde Ishtaran veilig in de armen dook.

Gepost op 12-07-2011 om 21:40 uur
155 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: kiezel
En nou is natuurlijk nog de vraag...: waar is Gabriëlle nu; krijgt zij hier wel of niet nog wat van mee? Ik ben benieuwd...

De zin `Ze liet de jonge waterlinge voorgaan haar domein binnen` vind ik niet lekker lezen; misschien kan dat nog anders?

Gepost op 13-07-2011 Om 09:01

Mee eens, wel. Ik kijk ernaar! =)

Gepost op 13-07-2011 Om 09:19

Door: EsQuizzy

Zo beter?

Gepost op 13-07-2011 Om 09:28

Door:
Wat een afschuwelijk korte post. Maar goed dat ik nog 1 door kan lezen.

Anyway, arme Lidhia zou ik zeggen. Heeft ze net in Gaabs licham allerlei onderzoeken doorstaan, moet ze nog een keer.

Fijn dat er geen schade lijkt te zijn voor haar. Ik moet zeggen dat ik niet had verwacht dat Lidhia in haar eigen lichaam wakker zou worden. You surprised me on that point. On the oher hand, you are surprising, so this shouldnt have been a surprise.
Gepost op 14-07-2011 Om 20:27

Fijn dat ik nog met onverwachte wendingen weet te komen. =)

Ben ik verrassend? O ja? =? =)

Gepost op 16-07-2011 Om 14:11

Door:
Oh nee! Ik dacht dat ik door kon lezen. Kan dus niet. Morgen de volgende? Of heb je m nu al kaar liggen? Ik zit er klaar voor. Iedereen is op vakantie, dus ik ben toch de eige lezer en daarom is er geen reden m nog een dagje te laten liggen. Dacht ik zo.
Gepost op 14-07-2011 Om 20:29

Omwille van je medeleven met Lidhia heb ik je verzoek ingewilligd.

=)

Kd.370 is online.

Gepost op 14-07-2011 Om 20:36

Door:
yes! Thank you!
Gepost op 14-07-2011 Om 20:46

You’re welcome.

=)

Gepost op 16-07-2011 Om 14:11

Door: EsQuizzy

Deze post bijgewerkt.Gepost op 03-08-2011 Om 12:28

Door:
Als je het leuk vind dat ik het herlees, zou ik het fijn vinden als je aangeeft wat je bijgewerkt hebt. Ik heb geen fotografisch geheugen. Ik zou het verschil niet opmerken.
Gepost op 03-08-2011 Om 16:20

Het zou alleen van belang worden als het van belang wordt in het verhaal. En als je dan zou gaan teruglezen om te checken wat hier geschreven staat, zou het nu kloppen. Daar ging het mij om. =)

Gepost op 03-08-2011 Om 18:35

Door: Rapunzel
Hier was ik blijven steken met reageren

Bij deze post sluit ik me bij Schrijver aan... deze wending had ik dus niet verwacht... maar eigenlijk wel kùnnen verwachten, al had ik het zelf niet als optie bedacht ?

Gepost op 26-08-2011 Om 16:43

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.