248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen s2
367·Lichteffect
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

*** HOOFDSTUK 13 ***


De schemerduistere stilte van Gabriëlles logeerkamer baadde in een sprookjesachtig groen schijnsel, aangevuld met de heldere gloed van twee goudvissen en het koele licht dat van de witte kiezelsteentjes op de bodem van de aquariumbak spatte. Lidhia wenste wel dat ze bij die vissen in de kom kon duiken…!
Uiterst subtiel klonk het bubbelen van de trillende luchtbelletjes die in de bak omhoog stegen en het wateroppervlak in een vederlichte beroering brachten. Die trillende halfspiegel wierp een speels lichteffect op het effen witte plafond, waarin de prinses zich bijzonder thuis voelde. Deze slaapkamer zag er in dit licht bijna uit alsof ze onder water was…
Ze verlangde hevig naar het moment dat Gabriëlle in slaap zou vallen: dan zou ze eindelijk haar eigen lichaampje weer terugkrijgen, in haar eigen vertrouwde element waar de zwaartekracht niet iets was waar je constant afmattend mee te worstelen had!
Het zacht ruisende, vrolijke sfeergeluid van de kronkelende belletjes had een sterk kalmerend effect op haar. Meneer Den Engel had met zijn verhaal een heleboel op Gabriëlle gerichte emotie bij haar losgewoeld waar ze op dit moment, vanuit haar huidige beperkte situatie, geen kant mee uit kon. Clara Feenstra had haar heel kundig geholpen bij het klaarmaken voor bed, maar zij had de worsteling om nachtkleding aan te trekken uit vermoeidheid opgegeven toen haar frustratie haar eenvoudigweg teveel werd en ze gewoon verder met rust gelaten wilde worden. Met tranen in de ogen had ze Gabriëlles fladderende nachtjapon en ingewikkelde ondergoed op de grond gedropt en Clara’s verdere assistentie met een hulpeloze blik beleefd afgeweerd. Ze wilde gewoon even zichzelf zijn, zonder al die in háár beleving knellende, bindende, snijdende en jeukende kleding waar zij vanuit haar thuiswereld niet aan gewend was en in deze wereld maar moeilijk aan kon wennen. Ze snapte best dat het hier in de koude buitenlucht de gewoonte was om kleren te dragen, of zelfs als je in gezelschap was met het oog op figuren als de griezelige magister Ter Heerdt, al bood het tegen zijn blik en handen geen enkele bescherming. Maar nu ze zo alleen op deze kamer was kon het toch zeker niemand iets schelen waar zij zich prettig bij voelde? Gabriëlle zou het waarschijnlijk wel vreemd van haar vinden — maar ze was er niet eens zeker van of haar vriendin zelfs maar bij bewustzijn was!
Met een wilsbesluit koos ze er bewust voor te genieten van de aaneengesloten aanraking van het warme dekbed op Gabriëlles huid: het deed haar aan haar lichaamseigen, veilig gesloten schelp denken. De binnenkant daarvan was volledig bedekt met een zijdezachte laag helder parelmoer, wat altijd zo mooi glansde in het licht van haar luminescentie… In deze wereld miste ze haar rustgevende lichttekening. De strelende gloed van het verlichte aquarium herinnerde haar daar extra scherp aan.
Ze zuchtte eens: er was vast zó ontzettend veel dat Gabriëlle tegen meneer Den Engel zou hebben willen zeggen voordat hij wegging! Ze wist het zeker! En zij had een heleboel aan Gabriëlle te vertellen — dat zou ze straks ook heus wel gaan doen, als ze eenmaal wakker werd in haar eigen slaapvertrekken. Die enge rog zou vast al lang door haar lijfwacht weggejaagd zijn…!
Een nare gedachte kwam opnieuw bij haar bovendrijven: stel nou dat ze door dat beest gedóód was…
Ze hoopte maar dat de slaap haar snel zou inhalen. Dan zou ze tenminste méér te weten komen over hoe het met haarzelf ging, hoe dat nieuws dan ook zou blijken te luiden…
Het golvende licht op het plafond deed haar naar ‘thuis’ verlangen — naar haar familie, magister Toenak en Trikticlic… De in haar gedachten reële mogelijkheid dat zij haar geliefden uit Liliaño nooit meer terug zou zien scheen haar een duistere put zonder bodem of reflecties toe…

Gepost op 06-07-2011 om 08:34 uur
157 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: kiezel
Dus Lydhia denkt aan twee mogelijkheden: ze wordt zometeen wakker in haar eigen wereld en alles is `normaal`, óf er is haar iets ernstigs overkomen waardoor ze nooit meer terug zal keren naar Liliano.

Gegevens uit het verleden bieden in dit verhaal garantie voor de toekomst: de kans is groot (en het is eigen aan de schrijver ) dat deze beide mogelijkheden juist niet zullen gebeuren. Daarom ga ik voor een derde mogelijkheid: Gabriëlle die straks in Lydhia`s lichaam moet rondzwemmen.
Mijn voorstel voor de titel van de volgende post: Spiegelbeeld.

Aan de andere kant, EsQ zet zijn lezers meestal zodanig op het verkeerde been dat het dit ook wel niet zal worden...
Gepost op 06-07-2011 Om 09:07

Zo. Jij bent snel! =)

Ik ben wèl blij dat je dat laatste er nog bij zet, kiezel! Hihi!

=D

Gepost op 06-07-2011 Om 09:28

Door: Rapunzel
Hm, tsja... als ze zelf nou ook eens in slaap valt...??

Gepost op 06-07-2011 Om 17:48

…euh?

=)

Gepost op 06-07-2011 Om 21:50

Door: EsQuizzy

Wat bedoel je, Rapunzel?Gepost op 07-07-2011 Om 08:57

Door: Rapunzel
Euhm… oké let my trý to explain what I meant…
Aangezien we nu een “stapje” verder zijn… Lidhia `bestuurt` Gabriëlle`s lichaam, dacht ik dat we wellicht nóg een stapje verder zouden kunnen gaan.
Ook omdat Lidhia ernaar verlangt dat Gabriëlle snel in slaap valt, maar ze zelf tevens moe is van alle gebeurtenissen èn ze hoopt dat de slaap (die van Gabriëlle dan) haar snel zou inhalen… dan weet ze weer meer over Liliaño… al weet ze niet of Gabriëlle nu ook bij bewustzijn is… maar ze was er toch al achter dat als zij slaapt, dat Gabriëlle wakker is en andersom?
But, but, but…. ze zijn nu ook sámen wakker, al kan Gabriëlle alleen meekijken en -luisteren, maar niet haar gedachten uiten… dus omgekeerd…
Don`t know if this makes it any clearer…
Gepost op 07-07-2011 Om 21:38

Het spijt me, Rapunzel, maar ik volg je niet echt, nee. Kan ermee te maken hebben dat ik net een migraine-aanval achter de rug heb. =)

Lidhia en Gabriëlle hebben inderdaad vastgesteld dat zevan elkaar meekregen wat de ander meemaakt. Maar aangezien Lidhia nu Gabriëlle stuurt, en dat anders is dan de situatie waarvoor ze dat vastgesteld hebben, twijfelt Lidhia eraan of die situatie in de veranderde omstandigheden nog wel geldt.

Wat ik aan jouw reactie niet volg is: ik volg je gedachtengang, maar ik maak er niet uit op welke conclusie je trekt. Sorry…

=)

Gepost op 07-07-2011 Om 22:19

Door: EsQuizzy
Voor de duidelijkheid mijn concrete vraag: welk stapje verder bedoel je, dat we zouden kunnen gaan?Gepost op 07-07-2011 Om 22:21

Door: Rapunzel
En dus twijfelde ik er met Lidhia aan of het "normale" nu nog telt.
Antwoord op jouw laatste vraag: Dat ze gelijktijdig wakker (kunnen) zijn en gelijktijdig (kunnen) slapen

Enne... ook zónder migraine-aanval vond ik mezelf (en de gedachtengang) redelijk moeilijk te volgen, maar ja... soms is het ook heel moeilijk uitleggen in weinig woorden, ach wat... met veel woorden ook

Take it easy, Quizzy!!
Gepost op 07-07-2011 Om 22:45

Dank je. =)

Ah. Bedoelde je het zó! Dank je voor de verdere uitleg. =)

Gepost op 08-07-2011 Om 08:35

Door:
Mij bekroop ineens de gedachte dat als Gabrielle het lichaam van Lidhia zou besturen, zij het wel eens vreselijk benauwd zou kunnen krijgen, zo in het water. Maar ik vermoed dat dat niet is wat er gaat gebeuren. Ik vraag me ook af wie er nou in slaap valt.

Lidhia bestuurt het lichaam van Gabrielle en Lidhia is moe. Dus feitenlijk is het Lidhia die met het lichaam van Gabrielle in slaap valt. Dus is het niet Lidhia die wakker wordt in Liliano. Misschien worden ze geen van beiden wakker in Liliano en is de eerstvolgende die wakker wordt Lidhia in het lichaam van Gabrielle gewoon in het huis van de familie Feenstra.

Im curious and a bit peckish, so Im gonna eat something before I read any further.

Gepost op 14-07-2011 Om 18:39

Door:
ik stop hier ff nog 3 tegaan die lees ik vanavond wel haha
Gepost op 15-07-2011 Om 15:42

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.