248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen s2
338 Schrikbeelden
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Lidhia! Je práátte!!! dacht Gabriëlle enthousiast, terwijl de onbewust aangesprokene haar best deed om de linkerhand van de toiletdeur naar de voordeurklink te verplaatsen zonder daarbij het evenwicht te verliezen. En gewoon in het Néderlands!
Haar hand drukte de deurklink naar beneden. Gabriëlle was er nog niet helemaal zeker van of haar nachthemd intussen presentabel zat, maar het voelde in ieder geval alsof de zwaartekracht zijn werk naar behoren had uitgevoerd.
Gelukkig maar, dacht ze. In mijn ondergoed voor Tim komen te staan is iets waar ik géén behoefte aan heb! Een nieuw perspectief ontvouwde zich in haar levendige voorstellingsvermogen. Ze schrok: O nee! Wat zou Lidhia allemaal tegen Tim gaan zeggen namens mij!? Ze had nu meerdere redenen om door de grond te willen zinken…
Lidhia slaagde erin de deur open te draaien, maar verloor daarmee één van haar verankerde punten en kwam daardoor met een ongecontroleerde gil aan beide armen tussen de deur en de verwarming te hangen, waarbij ze door Gabriëlles knieën zakte en weer bijna in haar beginpositie nèt boven de grond kwam te zweven. Verbouwereerd stonden Rosa en Tim haar aan te kijken. Gabriëlle voelde dat haar gezicht op dit moment totale ontreddering uitstraalde — een emotie die ook de hare werd zodra Rosa zwakjes voorstelde: „Tim? Amber? Willen jullie haar overeind helpen?”
Omdat Lidhia haar ogen niet op Tim richtte, zag Gabriëlle zijn gezicht niet. Maar ze stelde zich voor dat hij nu óók aan haar eigen felle woorden van gisteren in de fietsenstalling en de dag ervóór in de lift stond te denken…
Wàt!? Amber hier? ontdekte ze ineens geschokt, terwijl ze zich een paar schrikbeelden voor de geest haalde van dingen die Lidhia in haar nieuwe hoedanigheid tegen Amber zou kunnen gaan zeggen. Oh nee, hè? Lidhia, houd alsjeblíéft je mond tegen háár!
„Euh…,” hoorde ze Tim nu, inderdaad aarzelend, reageren terwijl Lidhia haar lichaam niet erg efficiënt overeind probeerde te trekken alsof ze aan het waterskiën was. Haar nachthemd was bij de onhandige manoeuvre met de open deur ook weer een stuk omhoog gekropen, merkte ze tot haar schrik… „Als jij dat wilt, Gabriëlle?”
Lidhia leek vanuit haar controlecentrum een verbeten strijd tegen de zwaartekracht te voeren, waarbij ze duidelijk probeerde de gegevens van de evenwichtsorganen correct te interpreteren. Ze reageerde niet op Tims vraag. Haar concentratie resulteerde echter in een niet erg vriendelijke uitdrukking op Gabriëlles gezicht, wat Tim tot zijn conclusie leidde: „H’m. Dan niet. Oók goed.”
Pas toen leek Lidhia geschokt te beseffen dat er een antwoord van háár kant verwacht was. Gabriëlles hoofd draaide met een ruk naar Tim toe en keek hem geschrokken aan, maar ze verloor daarbij haar grip op de deurklink en de verwarmingsknop en plofte plat op haar achterwerk, waarna ze tot overmaat van ramp achterover tuimelde.
„Oewah! Tim!” hoorde Gabriëlle Rosa weer reageren. Twee eindeloos gênante tellen lag ze zo op haar rug, haar benen half omhoog, voordat ze haar gezicht voelde vertrekken.
Ze kon zich heel goed vinden in de gefrustreerde huilbui die op dat moment losbarstte…

Gepost op 11-04-2011 om 21:06 uur
195 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Levanda
Aw, arme Lidhia en Gabriëlle!
Gepost op 11-04-2011 Om 22:46

Jah... Nog even over het aankleden waar we het eerder over hadden: zie je Lidhia met haar huidige motorische controleniveau al bezig met Gabriëlles nachthemd, bh, spijkerbroek, blouse, sokken, jasje en schoenen? =|

=)

Gepost op 12-04-2011 Om 07:20

Door: Levanda
Oja: jeej! Inderdaad binnen drie dagen Thanks Esquirrel!

Gepost op 11-04-2011 Om 22:47

*bloempje*

Gepost op 12-04-2011 Om 07:20

Door: Levanda
Nee, ik zag Lidhia inderdaad niet zo snel kleding aan trekken. Het had, afgezien van de moeilijke omstandigheden, een vrij hilarische post op kunnen leveren. En juist ómdat ze er zoveel moeite mee zou hebben, miste ik het.
Gepost op 12-04-2011 Om 09:15

Aha. Tja, ik richt me in deze situatie niet op het hilarische, maar op het dramatische. Voor zowel Gabi als Lidhia is de situatie namelijk helemaal niet om te lachen…

Maar, ze zal zich toch óóit aan moeten gaan kleden… al weet ik nog niet of ik dat ook ‘voor de camera’ ga beschrijven.

=)

Gepost op 12-04-2011 Om 10:32

Door: Levanda
Ja, klopt... het was hier waarschijnlijk niet op zijn plaats geweest; wanneer Lidhia een beetje gewend is kan het nog leuk worden als ze zich aankleedt, met haar gedachten erbij. Maar dan moet de eerste schrik over zijn.
Wat een geluk dat ze gewoon kan praten, dat zal een heleboel schelen bij haar uitleg aan Rosa en co.

Ik had het waarschijnlijk inderdaad van slechte smaak getuigen gevonden als je het wél gedaan had. Je hebt de juiste keuze gemaakt. Niet dat ik je daarvan moet overtuigen, maar het geeft een iets beter beeld van mijn gedachten als ik het er bij zeg
Gepost op 12-04-2011 Om 18:27

=)

Gepost op 12-04-2011 Om 21:48

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.