248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen s2
321 Nul
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

„Hij moet hier ergens liggen,” zei Lidhia zelfverzekerd. Onzeker voegde ze er aan toe: „Maar wáár!?”
Ze keken van bovenaf naar de grijswitte vlek, die op de gitzwarte bodem naar buiten toe vervaagde en naar het midden toe bezaaid lag met steeds grotere brokken steen.
„Je kwam weer naar boven met de mededeling dat je de magister gevonden en verplaatst had,” citeerde Silvaeo zijn geheugen.
„Dat klopt,” knikte Lidhia, die zich de merkwaardige gebeurtenissen van die dag voor de geest probeerde te halen. „Magister Toenak was toen nog bewusteloos.”
„Als je je nog herinnert welke kant je hem op gesleept hebt, zou dat al enorm helpen,” zei haar vader, maar uit zijn woorden en de klank van zijn stem maakte Lidhia op dat hij al rekening hield met een negatief antwoord op die stelling.
Ze keek om zich heen en naar boven. In alle richtingen heerste diepe duisternis, waarin de echo’s van al hun geluiden zich verborgen hielden. Haar zelfvertrouwen bereikte een nieuw dieptepunt met het besef dat ze geen flauw idee had in welke richting ze de magister in de spanning van dat moment verplaatst had.
„Ik… weet het niet meer,” gaf ze aarzelend toe. „Ik vind het zó stom van mijzelf — dat ik àlles wat belangrijk is steeds weer vergeet!”
„Lidhia, jij hebt weer andere dingen waar je goed in bent,” zei Silvaeo.
„Het zal wel,” aarzelde zij.
„Ik weet het wel zeker,” probeerde Silvaeo haar te bemoedigen. „Je zou eens moeten ophouden jezelf met anderen te vergelijken. Dan pas krijg je een helder beeld van wie je zelf bent.” Lidhia keek haar vader aan zonder iets te zeggen. Gabriëlle bleef het een prachtig schouwspel vinden: de lichtgevende, rechte en kromme lijnen, vlekken en stippen die samen het unieke patroon van iedere waterling vormden. Hier in deze ruimte, met enkel de diepzwarte, zwak diffuus reflecterende gladde bodem, kwamen waterlingen het mooist tot hun recht — vond ze. Ze hoopte dat Lidhia de diepgang in haar uitzicht óók zou herkennen.
„Intussen,” ging Silvaeo verder, „lijkt het mij verstandig om in een steeds wijdere spiraalvorm vanuit dit middelpunt recht onder de put naar buiten toe te zwemmen. We hebben dan de beste kans om het te vinden. Mee eens?”
„Mee eens,” knikte Lidhia.

Als je niet beter wist, had je in eerste instantie kunnen denken dat het om een trage dans ging wanneer je hoog bovenin de grot zwom, die door een bijzondere akoestiek ieder gesproken woord onverstaanbaar in waterige echo’s hulde. Twee helderrood met lichtblauwe figuurtjes zweefden daar in de diepte, voor het oog minuscuul, vlak boven het schijnbaar gepolijste oppervlak van wat nog het meest aan de vloer van een balzaal deed denken.
Even hulde de kleinste van de twee zich ongemerkt in het algehele duister; de ander zwom ongestoord verder. Daar lichtte ook het eerste weer op.
Nu verdween, heel even maar, de grootste van de danspartners. Met dat hij weer verscheen, verdween weer het kleinste, om vlak daarop opnieuw zichtbaar te worden.
Was je blijven kijken, gebiologeerd door het schouwspel en geïntrigeerd door de betekenis van het onregelmatige, steeds kortere dimmen van de luminescentie, dan zou het je al snel aan de weerkaatsing op de bodem zijn opgevallen dat de natuurlijke verlichting van de verre waterlingen in het geheel niet gedoofd werd…

Gepost op 03-02-2011 om 20:27 uur
258 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Tines
Joepie!

Christiaan, wanneer wordt Kd verfilmd?
Gepost op 03-02-2011 Om 20:48

Euhm... Daar moet ik je het antwoord nog even op schuldig blijven, Tines! =)

Welbedankt voor het compliment!

Gepost op 03-02-2011 Om 20:57

Door: Rapunzel
Leuk, werkstukken/presentaties nakijken met Blocnoot open! =)

Laatste zin zet trouwens weer aan het denken...
En ijzersterke opmerking van papa Silveao over vergelijken en eigenbeeld

Vertel tegenwoordig maar dat ik aan "Denksport" doe, aangezien een mens wel lekker bezig blijf zo met Kd.

Hoe gaat het trouwens met Gabriëlle in "haar" wereld in de tussentijd, heb het idee dat ik al lang niets meer over haar gelezen heb...? Maar dat kan aan mij liggen hoor Bin gespannt!

Gepost op 03-02-2011 Om 20:55
Halverwege deze post lees je nog hoe het met Gabriëlle gaat, Rapunzel. In haar eigen wereld is er in de tussentijd niets veranderd. Zie Kd.308.

=)

Gepost op 03-02-2011 Om 21:01

Door: Rapunzel
Yes I know, ze blijft het (de waterlingen en hun luminescentiepatronen, etc.) nog steeds een prachtig schouwspel vinden... but, but, but... dat zegt in diepere zin toch niks over hoe het met haar gaat in de luchtwereld, alleen dat ze nog "meeleeft" in Lydhia`s wereld??
Still curious, but thanking you most sincerely for the up date Quizzy

@Tines: inderdaad, goed idee die verfilming! Kunnen wij ook genieten van het zien van de waterlingen (en de hele verhaallijn natuurlijk )
Gepost op 03-02-2011 Om 21:19

De update die je in Kd.308 kreeg, geldt nog steeds. Ze slaapt. En volgens mij is die slaap redelijk gelijkmatig van spanningsverloop. ;)

Wat betreft verfilmen: volgens mij kun je niet beter dan door je eigen verbeeldingskracht van dit verhaal genieten. Iedere poging tot verfilming zou een verarming van de diepgang betekenen. Persoonlijk geef ik het geschreven verhaal om die reden meestal de voorkeur. =)

Gepost op 03-02-2011 Om 21:30

Door: Rapunzel
Gepost op 03-02-2011 Om 21:42

Door: EsQuizzy

Kleine wijziging in de post: iets duidelijker perspectief in het tweede gedeelte.

Gepost op 04-02-2011 Om 10:15

Door: Tines
Trouwens, wat zoeken ze eigenlijk? Dat ene ding met die stoel die op Lidhia`s stem reageert?
Gepost op 04-02-2011 Om 11:28

Al vanaf Kd.314 vraag ik me af wanneer iemand deze vraag gaat stellen. Goedzo, Tines! =)

Vind je het erg als ik niet direct antwoord geef?

=)

Gepost op 04-02-2011 Om 11:53

Door: Tines
Ik had niet anders verwacht.
Gepost op 04-02-2011 Om 14:02

Uiteraard.

*bloempje*

Gepost op 04-02-2011 Om 16:16

Door: Rapunzel

Tines!!!! Niet zo snel toegeven!!!
Antwoord: Ja, ik vind het wel erg dat je niet direct antwoord geeft.
Maar denk dan tegelijkertijd: ik weet toch wel dat je het niet zult geven en ik geduldig zal afwachten en zelf zal proberen uit te puzzelen wie/wat/waar en waarom
Ergo... resultaat uiteindelijk hetzelfde
Christiaan is trouwens zelf ook nog benieuwd wat ze nou eigenlijk aan het zoeken zijn. Die weet het namelijk zelf ook nog niet.
Grapje Quizzy
Gepost op 04-02-2011 Om 15:42

Dat je het wèl erg vindt maakt je huidige situatie meer betreurenswaardig al heeft het geen directe invloed op mijn antwoord. Wat ik alleen niet snap is dat je er vanuit gaat dat je er niet achter zult komen. Dit is echt niet de moeilijkste puzzel in Kd.
Tenminste, dat dacht ik. Maar ik denk dat ik maar eens wat aan fanservice ga doen. Nuttiger dan mij af te vragen waarom jullie er al bij voorbaat vanuit gaan dat mijn puzzels onoplosbaar zijn. Ik werk (nog) niet met onaangekondigde anagrammen, tenslotte...

=)Gepost op 04-02-2011 Om 16:15

Door: Rapunzel
Haha, serious as ever

Hoho, wie zegt dat ik er nog niet uit ben?? In dit geval dan, wat betreft de andere puzzels daarvoor heb je een inbox"je"
Ter verduidelijking: Het was een reactie op Tines reactie op jouw reactie. Niet "mijn eigen" reactie dus, hahaha Graaf mezelf volgens mij weer lekker diep in,... wevver

Gewoon lekker zo door blijven gaan, hoor Quizzy. Dat houdt het tenminste leuk, at least that`s MHO
Gepost op 04-02-2011 Om 16:44

Heb je de reacties onder Kd.53 al gelezen?

=)

Gepost op 04-02-2011 Om 17:03

Door: Rapunzel
Euhm... ja...
Zie mijn inbox van 03-02-2011 om 21:40:53
Gepost op 04-02-2011 Om 17:09

Hé, inboxje over het hoofd gezien. Nou ja.
Je hebt intussen antwoord.

=)

Gepost op 04-02-2011 Om 17:40

Door: Tines
Beschouw mijn vragen en opmerkingen bij Kd maar als uitgeschreven gedachtes die bij mij opkomen als ik Kd lees. Ik verwacht geen antwoord, maar ik wil ook geen antwoorden. Dat is niet leuk. Dus ik lees lekker door en word zo meegenomen op de zoektocht naar antwoorden...

Ik deel alleen maar de beleving die ik ervaar bij dit verhaal, zodat iemand er wellicht iets aan heeft.

Lekker poëtisch. Hm. Wel de waarheid!
Gepost op 05-02-2011 Om 00:53

Door: Rapunzel
Same here, Tines!

Alleen soms is het zó leuk een reactie van Quizzy uit te lokken

Gepost op 05-02-2011 Om 08:27

Door: kiezel
Mooi geschilderd...!

Kijk nog even naar de zin:
Twee helderrood met lichtblauwe figuurtjes zweefden daar in de diepte, schijnbaar minuscuul, vlak boven het schijnbaar gepolijste oppervlak van wat nog het meest aan de vloer van een balzaal deed denken.

Je gebruikt daar twee keer vlak achter elkaar het woord schijnbaar. Bewust of onbewust?
Gepost op 07-02-2011 Om 13:58

O... dank je, nee niet bewust! =)

Gepost op 07-02-2011 Om 14:57

Door:
leuk !!!!
ik ga snel dor lezen
Gepost op 15-07-2011 Om 11:10

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.