248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen s2
320 Onbetaalbaar
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Binnen een paar dagen twee posts. Deze schreef ik direct na de vorige.
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

„Ik heb twéé jaar moeten sparen voor die stereo, trut!!!” gilde Fred met overslaande stem, zodra hij Rosa’s kamerdeur in het vizier kreeg. Met twee treden tegelijk was hij snel boven, waar hij de overloop in één sprong nam en met geweld de deurklink naar beneden sloeg.
KLA-BAF!!!
Even zag hij sterretjes. Hij had het onstuimige plan opgevat om Rosa’s kamer binnen te stormen en zijn zus eens goed door elkaar te rammelen, maar de houten deur stond onwrikbaar in de weg — op slot.
„Auw,” mompelde hij beduusd, voordat hij zich zijn doel herinnerde en zich realiseerde dat Rosa’s kamer op dit ogenblik een vesting vormde waarvan de ophaalbrug was opgehaald.
Blijkbaar had ze zijn reactie voorzien. Hij kon niet bij haar komen.
In gefrustreerde woede sloeg hij nog eens hard met vlakke hand op de deur, terwijl hij zijn andere tegen zijn hoofd hield op de plek waar hij waarschijnlijk een mooie bult zou kunnen verwachten. Bijna had hij wéér ‘auw’ gezegd, maar zijn trots verbood hem om Rosa dat plezier te gunnen.
„Die stereo ga je terugbetalen, tot de laatste cent!” riep hij tegen de deur, die op geen enkele manier liet blijken of de boodschap was overgekomen: Rosa zweeg in alle talen.
„De prijs voor die radio heb je al gehad,” klonk nu de stem van zijn moeder achter hem. In een heftige beweging draaide hij zich om. Met de armen over elkaar stond ze hem halverwege de trap, tegen de muur geleund, aan te staren. Hij kon het niet helpen de lichte spot die in haar blik speelde te herkennen: het was háár idee geweest de deur op slot te draaien!
„Het is een stéreo,” corrigeerde hij haar, voordat de betekenis van haar woorden door zijn processor verwerkt waren. „Huh?” reageerde hij daarop.
„Rosa is jou helemaal niets meer schuldig, vriendje,” verduidelijkte Fabiënne haar eerdere uitspraak. „Rosa zit voor straf op haar kamer omdat ze jouw cd-speler—”
„Stereo…”
„—uit het raam heeft gegooid. Dat had ze niet mogen doen. Maar jij wist donders goed dat jij van haar dagboek hebt af te blijven. Als jij haar privacy gerespecteerd had, had je nu je lawaaidoos nog gehad.”
Mijn stéreo,” mompelde Fred nukkig.
„Maar jij hebt háár hartsgeheimen van haar gestolen, en ik moet eerlijk zeggen dat je je verdiende loon hebt. Zie de kapotte radio—”
„Stereo.”
„Whatever. Zie jouw verlies dus maar als jouw betaling aan Rosa voor het lezen van haar dagboek.”
„Mam, die stereo was hartstikke dúúr!”
„Verbroken vertrouwen is véél duurder, Fred!” zei zijn moeder nu fel, waarbij de temperatuur op de overloop bijna voelbaar daalde.
Fred keek ongelovig en riep jammerend: „Twéé jáár zakgeld!” Hij voegde er de exacte prijs nog even aan toe.
Stil keek zijn moeder hem aan. Fred liet, verslagen, zijn schouders hangen. Er liep een traan over zijn wang.
„Fred, besef je dat het misschien véél langer kan gaan duren dan twee jaar, voor Rosa jou weer zal durven te vertrouwen? Je hebt de relatie met je zusje ècht zèlf kapotgemaakt. Een goede relatie met je zus is onbetaalbaar, al zie je dat op dit moment misschien nog niet zo.”
Niet in staat nog iets te zeggen, keek Fred opzij.
„Ruim jij buiten nog even op — voordat pappa straks thuiskomt?” droeg ze hem op haar aangewend autoritaire manier vriendelijk op.
Fred gromde nog iets, maar zij luisterde al niet meer. Ze liep kalm de trap af, waarbij ze in gedachten de Heer dankte dat Rosa haar advies had opgevolgd.
Dit had héél anders kunnen uitpakken…

Gepost op 25-01-2011 om 21:45 uur
241 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Rapunzel

Yeah, go mama Welder!
Gepost op 25-01-2011 Om 22:08

She goes for sure. =)

Gepost op 28-01-2011 Om 13:02

Door: inem
Inderdaad...moeder reageert wel goed!

Arme Rosa...
En arme Fred...

Hoe nu verder?
Gepost op 26-01-2011 Om 11:55

Je medeleven met dader en slachtoffer tekent je karakter, inem. Houd dat alsjeblieft vast. *bloempje*

Gepost op 28-01-2011 Om 13:03

Door:
Yeah. Applausje voor moeder.

Doet me ook nog aan iets anders denken... interessant geval van non-toeval dat ik dit vandaag nog wel even lees
FLH. Ik hoop dat Fred inderdaad zal inzien dat hij enorm stom is geweest... en dat een goede relatie met je zus heel veel waar is... als is het alleen maar zodat de sfeer thuis goed is, in plaats van altijd ruzie en iedereen chagrijning... Tja. In the end, we’re all just humans...

Gepost op 27-01-2011 Om 22:04

...Are we? =)

Gepost op 28-01-2011 Om 13:01

Door:
waard*
Rosa‘s impulsieve reactie was niet goed, maar ik denk dat ik niet de enige ben die vanuit elk deel van mijn denken en rechtvaardigsheidsgevoel vindt dat Fred dit verdiend.
Vergeven... wat is het ook moeilijk.
Gepost op 27-01-2011 Om 22:07

...en zelfs waar vergeving is, zijn er soms nog wèl gevolgen...

Gepost op 28-01-2011 Om 13:04

Door: EsQuizzy

Het spijt me dat het even duurt voor de volgende post. Met een heel drukke maar leuke week gevolgd door een knoepert van een migraine-aanval afgelopen nacht ben ik even uit de running…
Gepost op 02-02-2011 Om 15:09

Door: Rapunzel
Oei, da`s even minder
Fijn, dat je een drukke, leuke week gehad hebt (weer wezen paardrijden? )... maar minder van de migraine...
Maar ff rustig aan dan!

Gepost op 02-02-2011 Om 19:25

Door: hope
beterschap!!! graag snel vervolg is veel te zielig om hier te stoppen
Gepost op 03-02-2011 Om 00:22
Het vervolg is er, hope. Weet alleen niet of je er blij mee gaat zijn.

Gepost op 03-02-2011 Om 20:33

Door: kiezel
Als jij nu vertelt hoeveel zakgeld Fred krijgt, weten we hoe duur zijn stereo was!

Overigens, de ravage en de schade van de stereo die ik me zo voorstel (namelijk een stapel zware apparaten van 43cm breed zoals ik die vroeger - o en nu nog! - had) zijn waarschijnlijk een stuk groter dan bij de stereo`s die je tegenwoordig het raam uit zou kieperen in de vorm van een klein MP3 spelertje of ipod, hooguit met een docking stationnetje...

Hoop dat je weer bent opgeknapt, BTW!
Gepost op 03-02-2011 Om 14:20

Wat Fred eigenlijk heeft, is een gettoblaster.Alleen, zoals veel jeugd dat doet, heeft hij een bepaalde naam voor zijn apparaat uitgekozen die hij "cool" vond, en die heeft hij dus ook geadopteerd.

=)

En tje, schade... een iPod is niet goedkoop, daar zal ook wel wat spaargeld in gaan zitten voor een 13-jarige.

=)

Gepost op 03-02-2011 Om 14:38

Door:
hhmm volgens mijj heb ik dit eerder gelezen klopt het dat je met deze post bij highpower meebezig bent geweest want dit stukje heb ik daar waarschijnlijk gelezen haha
Gepost op 15-07-2011 Om 11:06

Door: EsQuizzy
Het zou best kunnen dat het dit stukje was, wat ik je toen heb laten lezen, ja.Gepost op 18-07-2011 Om 23:06

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.