248817
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
307 Zand
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Vanuit de aula klonk het gedempte geluid van de gezellig pauze vierende leerlingen door het groen getinte glas dat het kantoortje van de conciërge afbakende. Schuller zat geconcentreerd te werken aan een absentielijst op het moment dat hij opschrok van een scherp geluid dat door de volle ruimte klonk: het heldere tikken van een metalen object tegen het glas.
„’n Róódborstje,” mompelde hij droog tegen zichzelf, alsof het het antwoord op een onuitgesproken vraag betrof.
Hij keek op, recht in het ingetogen glimlachende gezicht van Loanne Merkx uit vier havo. Achter haar stonden Willemijn Peterson en Elize Jubbenga. Meteen wist hij waarvoor ze kwamen. Hij knikte de meisjes toe, waarop hij naast zich greep en een paar werkhandschoenen pakte, dat hij voor de gelegenheid al had klaargelegd.
Terwijl ze langs de volle aula liepen, trok hij de handschoenen aan. Dat detail trok nog de meeste aandacht vanuit de zaal: even dimde het geroezemoes; daarna, toen de conciërge met de drie meisjes in zijn kielzog uit het zicht verdwenen waren, nam het geluid weer toe. Ongetwijfeld vroegen velen zich af wat er zou gaan gebeuren. Er waren slechts een paar gelukkigen die er met hun neus bovenop stonden toen Schuller het rooster bij de zij-ingang optilde en het overeind zette.
Er viel niet veel te zien: „Alleen zand?” observeerde Loanne verbaasd. „Waar is je pen dan!?”
„Huh?” reageerde ook Willemijn. Elize keek fronsend in het deels gele, deels zwartgrijze zand — en deed er het zwijgen toe.
„Géén pen,” beaamde ook Schuller, al viel zijn ervaren ogen wel iets anders op. „Maar wèl voetsporen.” Direct was de interesse van de meisjes opnieuw gewekt.
„Hé, ja!” zag Loanne nu ook. Inderdaad stonden er verscheidene voetafdrukken in het rulle zand. Ze richtte zich tot Elize met: „Iemand is je vóór geweest!”
„Iemand heeft je pen gestólen!” concludeerde Willemijn geschokt, waarbij ze Elize met grote ogen aanstaarde. „Dat kan eigenlijk alleen maar iemand zijn die erbij was, dinsdag!” De aangesprokene zuchtte eens diep en zei zacht: „Ik was er eerlijk gezegd al bang voor… maar iemand anders kan hem óók hebben zien liggen… Dank u wel, meneer, voor de hulp!”
„Op die diepte kan niemand die pen hebben zien liggen, jongedame,” reageerde Schuller, die aanstalten maakte om het rooster terug te laten kantelen.
„Wacht, ik maak even een foto!” bedacht Loanne, die haar mobieltje uit haar broekzak viste en de betreden bodem van de ondiepe put digitaal vastlegde. Ze vroeg Schuller: „Weet u hoe groot dat rooster is?”
„Niet zo even uit de losse pols, maar ik kan het voor je nakijken,” antwoordde hij, terwijl hij het zware metalen frame terug op zijn plek legde en zich kreunend oprichtte. „Geef me eens een goede reden waarom ik dat zou doen?”
„Nou,” legde Loanne gewillig uit, „dan kan ik op de computer uitrekenen hoe groot die voetsporen zijn!”
„Goed genoeg,” grijnsde Schuller geamuseerd. „Hoeveel uur moeten jullie nog?”
„Tot na het zesde,” antwoordde Loanne.
„Tot na het zesde dan maar,” stelde Schuller voor. „Kom me dan maar weer opzoeken, dan weet ik vast wel méér.”
De meisjes bedankten hem vriendelijk, waarop hij zijn werkhandschoenen uittrok, Elize aankeek en zei: „Het spijt me van je pen.”
„Mij ook,” knikte Elize. „Bedankt in ieder geval.”

Gepost op 11-12-2010 om 14:57 uur
119 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Tines
Geen nieuws in principe. Ben wel benieuwd of zij uit kunnen vogelen van wie de voetsporen zijn...
Gepost op 11-12-2010 Om 15:02

Zo... Snel! =D

Geen nieuws voor jou, nee... Wèl voor de meisjes.

=)

Gepost op 11-12-2010 Om 15:12

Door:
Korte aflevering, maar de kwantiteit zegt niks over de kwaliteit. GOed geschreven. Vandaag heb ik helemaal geen aanmerkingen.

Hoe lang was het ook al weer geleden dat Elize haar pen was kwijtgeraakt? Ben het even kwijt.
Gepost op 11-12-2010 Om 15:08

Dank je voor het compliment! Maar ik hoop dat je Kd ook nog om àndere redenen leest dan het zoeken naar spijkers op laag water. *grinnik*

Vanwege de geringe kwantiteit van deze post zou men volgens mij een hoge leeskwaliteit mogen verwachten van de kant van de lezer. =D

De maandkalender aan de muur van Schullers kantoortje geeft op dit moment in het verhaal aan dat het vandaag donderdag is.

=)

Gepost op 11-12-2010 Om 15:26

Door: EsQuizzy

De plaatsbepaling in verhaalposts is trouwens Kd.130 Instabiel.Gepost op 11-12-2010 Om 15:37

Door:
Dat het donderdag is wist ik wel. (Over leeskwaliteit gesproken)
Ik ben alleen het verloop van de gebeurtenissen in chronologische volgorde kwijt.

Ik zoek niet expres naar spijkers. Soms stap ik er per ongeluk op.

En in eerste instantie lees ik Kd voor mijn ontspanning. Maar dat wist je wel.
Gepost op 11-12-2010 Om 15:47

Au... pijnlijk! =)

=) Ja, dat wist ik.

Gepost op 12-12-2010 Om 13:23

Door:
1 vraagje. Kan er sneeuw door dat rooster?
Gepost op 11-12-2010 Om 15:56

Ja, dat zóú kunnen. =)

Gepost op 12-12-2010 Om 13:24

Door:
Heb de post (nog eens) goed doorgelezen. Ik heb het gevonden. Dinsdag. Sorry. Ik heb weer eens met mijn neus gelezen.

Misschien moet ik er maar een gewoonte van maken de post vaker door te lezen voor ik reageer. Kan ons beiden heel wat tijd schelen.
Gepost op 11-12-2010 Om 19:42

Mwoch.

=)

Gepost op 12-12-2010 Om 13:25

Door: inem
Hé, wat raar, en jammer dat die pen weg is...

Snel verder!!!
Gepost op 13-12-2010 Om 09:59Gepost op 13-12-2010 Om 15:16

Door: EsQuizzy

Ho!

Continuïteitsfoutje in deze post...

Gecorrigeerd.Gepost op 13-12-2010 Om 15:31

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.