248817
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Het Concert
Deel 7
Door: stylie92
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 4 minuten

Weet je wat dit is? Een boek. Ja, maar niet zomaar een boek Wout dit is een Bijbel. Dit is het boek van God. Wij als christenen geloven dat God de aarde geschapen heeft. God woont in de Hemel samen met al zijn Engelen. De Satan de tegenstander van God woonde eerst ook in de Hemel. Hij wilde de macht grijpen en God van zijn troon stoten. God heeft de Satan en zijn medestanders toen uit de Hemel gegooid. De Satan woont nu in de Hel een plek vol pijn, angst en verdriet. Maar wat heeft dat met dit concert te maken? Dat zal ik je uitleggen. Satan wil God als het maar even kan dwarszitten en mensen bij hem weghouden. De Satan geeft de mensen alles wat verkeerd is ze mogen gokken, drugs gebruiken zolang het maar tegen de wil van God is. Wij als mensen moeten kiezen wie we volgen Satan het Duister of God het licht. Als christen heb je het op deze aarde niet altijd makkelijk. Kijk naar de mensen bij deze bus jongens van jou leeftijd schelden ze uit vernederen het christendom en geven zij op? Nee, zij geven niet op omdat ze weten dat er iemand is die op hun neerkijkt en hun helpt. Dus als je Satan volgt mag je hier op aarde alles doen maar ga je als je dood bent naar de Hel? Precies en daarom zijn wij hier. Denk jij dat God wil dat mensen naar de Hel gaan. Echt niet God wil dat de mensen hem volgen en naar de Hemel gaan. Neem nu eens deze tekst van The Fallen. De Dominee pakt een A4tje. I Will Burn With my master in the Afterlife, Leest de Dominee voor. Hier staat letterlijk: Ik wil branden met mijn meester in het volgende leven. Wout schrikt zo had hij nog nooit naar die teksten gekeken. Opeens voelt hij een enorme angst van binnen. De Dominee ziet het. Wout, Tim is dit echt wat jullie willen? Naar binnen gaan in die Hel.
Wout schudt zijn hoofd. Hij pakt zijn kaartjes en scheurt ze door midden. Wij gaan daar niet naar binnen. Tim knikt. Zullen we samen God danken en vragen of hij ook in jullie harten wil gaan werken? De Jongens knikken.

Het concert is in volle gang. Er zijn alle verschillende jongeren afgevoerd vanwege een vechtpartij of het dealen van drugs. De sfeer binnen is ook niet echt wat je noemt gezellig. Tussen de tientallen fans lopen ook beveiligers in burger. Ann snap jij dat nou? Dat mensen hier voor hun lol heen gaan. Die hele sfeer alleen al. Het is net of je in een grote horrorfilm loopt. Als het aan mij lag zat ik vanavond gewoon thuis. Ann knikt.

Sandra zit op de bank. Hoe zou het met David zijn? Misschien was het toch niet zo'n goed idee dat hij toch was gegaan. Ze pakte de afstandsbediening en drukte de tv aan. En dan gaan we nu over naar een live verslag van het concert van The Fallen in de Rotterdamse Kuip. Sandra ziet de beelden voorbij flitsen. Wat een verschrikkelijke plaats zeg het is net of de Satan zelf een concert staat te geven. David stond daar ook ergens. God alstublieft wees vanavond alstublieft met David bad ze.

En dan nu het volgende nummer 666. Let the beast come in!!!! Alle fans beginnen te juichen. Gelukkig het concert is op de helft en naast wat vechtpartijen en wat drugsdealers is de avond gelukkig rustig verlopen. De avond zit er bijna op dan kan David eindelijk weg uit deze Hel. David hier Ann. Hier David over. David er komt een man in een lange zwarte jas richting het podium gelopen. Welke van de 80 mensen in een zwarte jas bedoel je? Hij loopt nu vlakbij het merchandising kraampje in het midden van de zaal. Misschien is het gewoon een normale fan maar hij heeft zijn handen continu in zijn zakken. Ik vertrouw het niet helemaal. Ja, ik zie hem ik zal hem in de gaten houden. Sela heb jij het ook gehoord. Ja, ik hou hem in de gaten over.

The Fallen heeft niets gemerkt. De man komt steeds dichter naar het podium lopen. David houdt hen nauwlettend in de gaten. Nu staat de man vlak voor het podium. David hij haalt iets uit zijn zak. David kijkt eens goed. Dat lijkt wel een.......pistool Sela die man heeft een wapen. I will burn in Hell schreeuwt The Fallen door de microfoon. Daar kan ik je wel een handje bij helpen. De man trekt zijn wapen. David rent naar The Fallen toe. Te laat er klinkt een schot en The Fallen valt op de grond. Er is meteen paniek de Fans weten niet wat er is gebeurd iedereen rent verschillende kanten op. David springt op de man en slaat het wapen uit zijn handen. Nadat hij de man in de boeien heeft pakt hij zijn portofoon. Chef The Fallen is net neergeschoten ik wil direct een ambulance. Verschillende beveiligers en agent proberen de Fans naar buiten te krijgen.

De ambulance arriveert snel. The Fallen wordt op een brancard gelegd en de ambulance in geschoven. Zou een van de heren van de beveiliging mee willen gaan vraagt een van de broeders.David ga jij maar mee wij regelen hier de rest wel. David knikt en stapt de ambulance in.

De bus van de Dominee staat nog steeds bij het stadion. Hij kijkt verbaasd als hij ziet dat alle fans het stadion uitkomen. Veel van hun zijn verward en weten niet waar ze heen moeten. Wat is er gebeurd? Het is vreselijk meneer The Fallen is net door een man neergeschoten. De Dominee schrikt. Verschillende gemeente leden hebben het verhaal ook gehoord en ontfermen zich over de fans.
Gepost op 13-11-2010 om 22:44 uur
59 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Het Concert)
Alle verhalen van deze schrijver (stylie92)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.