248817
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
284 Nieuws
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Noem het maar fanservice, Linda! =)
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

„Wat is jouw nummer eigenlijk, Amber?” vroeg Kitty. Amber keek even in haar ronde gezichtje terwijl om haar heen verschillende mobieltjes haastig tevoorschijn werden gehaald. Een flink aantal meisjes en jongens uit 2H zaten en stonden om haar heen rond een tafel in de aula.
Ongeveer vijf minuten nadat Ter Heerdt hen had gezegd even te wachten, was Maud van de administratie het lokaal binnengekomen. Nieuwsgierig was de klas binnen een paar tellen stil geweest. Maud gaf te kennen dat Ter Heerdt dat uur niet terug zou komen, zodat zij dus de rest van dat uur vrij hadden.
Een joelend gejuich was Maud ten deel gevallen. En nu zat Kitty tegenover Amber op haar knieën op een stoel en hing ze geïnteresseerd over de tafel heen.
Amber viste haar mobiel uit een voorvakje van haar schoudertas. Ze draaide haar oude Nokia — een donkerbruine met turquoise accenten die in verregaande staat van slijtage verkeerde — zijwaarts open en zei blozend: „Ik kan mijn nummer nooit zo goed onthouden…”
Heidi reageerde daar direct op met een makkelijk: „So what? Ik óók niet. Daar ben je niet de enige in, hoor!” Van meerdere kanten klonk een instemmend gemompel.
Amber had haar nummer inmiddels gevonden en dicteerde het, waarbij minstens twaalf andere telefoons de tien-cijferige code gretig ingevoerd kregen.
De bel ging; de leerlingen kreunden.
Snel werd Ambers naam nog ingetypt om samen met haar telefoonnummer opgeslagen te worden, voordat het groepje de tafel met frisse tegenzin met rust liet.
Geflankeerd door Heidi en Kitty liep Amber als onderdeel van het groepje jongeren langzaam richting lokaal 13 waar meneer Van Herveld — hun mentor — hen waarschijnlijk al opwachtte.
„Waarom is jullie houding tegenover mij ineens zo veranderd?” probeerde Amber voorzichtig, al had ze wel een vermoeden. De haarscherpe foto van Brenda en Karina in de kleedkamer met háár gymtas, handdoek en ondergoed — een foto die nu ook in haar eigen mobieltje opgeslagen stond — had er in ieder geval mee te maken. Heidi had haar echter verzekerd dat zij tweeën de enigen waren die van het bestaan van die foto afwisten.
„Ik heb Karina en Brenda wel laten merken dat ik hen verdènk,” had Heidi Amber stilletjes toegefluisterd terwijl de mobiele telefoons de foto onmerkbaar kopieerden en de klas steeds rumoeriger werd, zo zonder toezicht van hun leraar. Die onthulling van het doortastende meisje verklaarde in ieder geval Brenda’s eerdere norse blik in hun richting. „Maar jij bent de eerste die die foto ziet,” vervolgde Heidi. „Ik wil dat jij hem hebt. Doe ermee wat je wilt. Kitty wéét dat ik hun gezien heb, maar ik heb haar niet van de foto verteld.”
Amber moest erg wennen aan de overweldigende aandacht van de meeste van haar klasgenootjes en vroeg zich af of het gemeend was, of dat ze het gewoon spannend vonden dat zij zich gisteren gedwongen had gezien om naakt op hulp te moeten wachten. Vandaar dat zij die vraag nu stelde, terwijl ze de vier treden van de zitkuil beklommen.
Heidi antwoordde, licht fronsend: „Ik weet niet of onze houding naar jou toe veranderd is.” Dat ontlokte een nieuwe vragende blik aan Amber. Heidi vervolgde: „Ik heb altijd opengestaan voor contact met jou, maar het leek er niet op alsof je contact met ons wilde! Je bent altijd samen met Rosa, of aan het werk in de bibliotheek, toch?”
Die zat. Amber verwerkte dat nieuwe perspectief op de situatie even. Het was zeker waar dat zij zich teruggetrokken had in haar vriendschap met Rosa — zeker na haar negatieve ervaringen met enkele anderen. Rosa had altijd geprobeerd haar in contact te brengen met mensen uit haar vriendenkring, maar zij had dat zèlf steeds weer afgeremd… of omzeild, dacht ze nu, terwijl het beeld van de strijdlustige Rosa bij Gabriëlle aan die tafel in de aula haar weer helder voor de geest kwam. Maar ja, dàt lag anders…
Om niet aan Gabriëlle te hoeven denken, keek ze opzij naar Kitty. Het knappe meisje droeg een halflange kastanjebruine paardenstaart hoog op haar achterhoofd, waardoor haar mild puntige oren vrijgehouden werden en de aandacht werd getrokken door de schattige lichtblauw met roze ‘Hello Kitty’-oorknopjes die ze vandaag droeg. Dit was de eerste keer dat Amber dit detail met haar naam in verband bracht. Ze voelde hoe een zacht glimlachje rond haar mond trok bij de vergelijking met Rosa en haar fascinatie door rode rozen.
Dit kon weleens net zoiets zijn, bedacht ze.
„Jongelui,” begon Van Herveld de les. Even trok hij zijn wenkbrauwen op toen het hem opviel dat Kitty niet op haar vaste plek naast Heidi zat, maar Amber gezelschap hield. Hij zei er niets over, maar knikte de laatstgenoemde even vriendelijk toe voor hij verderging met: „Ik heb goed nieuws voor jullie.”
Amber keek verwachtingsvol naar hem op.
Ze vond dat ze wel in de stemming was voor goed nieuws — en dat ze daar wel een flinke portie van verdiend had.

Gepost op 21-09-2010 om 11:58 uur
185 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)

Door: Tines
Dit doet me denken aan het verhaal van AW, Christiaan. Hoe anderen tegen jou doen, is ook afhankelijk van wat je zelf uitstraalt... Goed dat Amber het zich even beseft.

Maar waarom is Ter Heerdt niet teruggekomen?
Gepost op 21-09-2010 Om 12:10

Help even: wèlk verhaal van AW? =)

Gepost op 21-09-2010 Om 12:58

Door: Tines
Euh... Geen flauw idee. Ik heb even lopen zoeken, maar ik weet het echt niet. Wat raar! Misschien dat ik het er alleen over heb gehad of zelf aan heb gedacht dan.
Gepost op 21-09-2010 Om 14:12

Vreemd, jah...

*bloempje*

Gepost op 21-09-2010 Om 14:19

Door:
Gepost op 21-09-2010 Om 15:02

*smile*

Gepost op 21-09-2010 Om 15:44

Door:
Tines bedoelt Gepest.
Gepost op 22-09-2010 Om 10:42

Door: Tines
Inderdaad! Dankjewel, Kraanthia!
Gepost op 22-09-2010 Om 11:21

=)

Gepost op 22-09-2010 Om 11:27

Door: inem
.. goede post! Wat een belangstelling opeens voor Amber...
Fijn!

Waar blijft die Ter Heerdt?
Gepost op 24-09-2010 Om 17:12

Door:
mooie post mooi dat amber vrienden krijgt
Gepost op 14-07-2011 Om 20:56

Ja, hè? =)

Gepost op 15-07-2011 Om 20:40

Door:
waarom vraagteken haha ik heb m,n meening al gegeven
Gepost op 15-07-2011 Om 20:42

Het was ook een instemmende vraag van mij, Janine. Geen vraag om een herhaling van je mening. =D

Gepost op 15-07-2011 Om 22:29

Door:
zalff kijken hoe ik dat moet aan passen lastig maar het is toch niet erg heb de nummers zo uit m,n duim verzonnen
Gepost op 26-08-2011 Om 20:57

Dat is dus juist "gevaarlijk": stel dat het echt bestaande nummers zijn en iemand leest dat en belt dat nummer voor de grap? Nooit dat soort echte persoonsgegevens in een verhaal zetten, al heb je ze verzonnen... gewoon aan de veilige kant blijven door het vaag te houden.

*bloempje*

Gepost op 26-08-2011 Om 21:07

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.