248817
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
282 Ingewikkeld
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Tim! Opstaan of ik stuur Tosha naar boven!
Derde herinnering, dacht Tim, die nog heerlijk warm onder zijn dikke dekbed lag. De hond wordt erbij betrokken. We zijn hier niet religieus maar doen wl aan een paar tradities, zoals het ochtendritueel.
Hij zuchtte eens en ging bij zichzelf te rade.
Eigenlijk had hij best zin in vandaag. Het eerste uur had hij vrij, maar van die vrije tijd had hij al een stuk liggen soezen.
Naar alle waarschijnlijkheid zou hij Amber wel weer te spreken krijgen.
Een prettig vooruitzicht. Prettig genoeg om zijn dekbed met Star Trek-hoes aan de kant te slaan, uit bed te rollen en zich eens uitgebreid gapend uit te rekken.
Hij was benieuwd of bij Amber thuis de poes al gejongd had. Een leuk ontspannen onderwerpje om een gesprek mee op gang te brengen. Hij stelde zich zo voor dat het zachtaardige meisje wel niet zo graag meer over gisteren zou willen praten.
Gisteren op schl dan, verbeterde hij zichzelf. Misschien nog wl over gisteren, hier thuis, hoopte hij, terwijl hij zijn favoriete zwarte jeans aantrok. De rechterpijp zat gedraaid: Tim maakte bijna een noodlanding, maar wist zich staande te houden.
Tim! riep zijn moeder onderaan de trap.
Ik ben er al uit! riep hij terug.
Vooral dat al klinkt geloofwaardig, kreeg hij als antwoord. Hij grimaste eens.
Op de badkamer bekeek hij zichzelf eens kritisch in de spiegel. Was hij cht verliefd aan het worden op Amber? Of verlangde hij gewoon naar de eenvoudige vertrouwelijkheid van een zusje zoals Manoucheca?
Dat k, overwoog hij. Maar dat is niet alles. Met een zusje ga je tch anders om Maar bij Amber heb ik gewoon het gevoel dat ik mijzelf mag zijn, heel kinderlijk heel puur?
Was dat het? Hij liet zijn schouders afhangen en vroeg zich open af of zijn gevoelens misschien met het feit te maken hadden dat hij Amber sans tissu had gezien. Hij had er naar haar toe heel makkelijk over gedaan op dat moment, maar het had echt wel indruk op hem gemaakt. Als dat de oorzaak van zijn gevoelens was, dan was dat wel erg goedkoop, of niet? Niet echt puur, waarschijnlijk
Op die gedachte volgde de conclusie dat hij haar al bewonderde vr dat incident achter de kleedkamers. En over zichzelf maakte hij in stilte de opmerking dat zijn gevoelens wel heel makkelijk wisselden tussen verschillende meisjes. Want als Gabrille dat intieme moment in de fietsenstalling niet zo abrupt had verbroken, was die onverwachte ervaring een bijzonder aangename herinnering geworden. Van haar kreeg hij zulke tegenstrijdige signalen: hij snapte er in ieder geval helemaal niets van! Wat wilde ze nou eigenlijk?
Hij vroeg zich af of hij verliefd was op Amber en Gabrille tegelijk Kon dat? Misschien was dat wel iets heel vreemds in de ogen van ja, van wie eigenlijk?
Van iedern, vermoedelijk, zuchtte hij. Maar als het zo was, wat zei dat dan over zijn standvastigheid? En over zijn betrouwbaarheid?
Vast niet veel goeds, vermoedde hij. Hij wilde gewoon van n meisje houden! Was hij daar wel toe in staat?
Ach joh, zuchtte hij tegen zichzelf, terwijl een rupsje tandpasta vanuit de tube op de vrolijk gekleurde borstel kroop. De meisjes die jij leuk vindt, vinden jou tch niet interessant!
Terwijl hij langer dan anders zijn tanden poetste, vroeg hij zich af waarom relaties zo ingewikkeld leken te zijn.
Als hij zijn eigen ervaringen als voorbeeld nam, tenminste. Het was misschien eenvoudiger om het gewoon bij vriendschap te houden.
Eenvoudiger, ja, bedacht hij. Maar leuker? Vertrouwder? Veiliger? Fijner?
Dr was hij niet zo zeker van.
Hij wilde in gn geval alln blijven.
Dat stond vast.
Dat nooit!

Gepost op 16-09-2010 om 20:29 uur
192 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)

Door:
Tjonge, wat een worstelingen.
Gepost op 16-09-2010 Om 22:00

Treffende smiley daar. Die geeft Tims huidige gemoedstoestand wel redelijk weer, denk ik.

=)

Gepost op 17-09-2010 Om 11:56

Door: inem
Ik hoop dat Tim er uit komt... moeilijk voor hem.k dacht dat ik al gereageerd had op deze post. Blijkbaar niet.
Gepost op 17-09-2010 Om 12:32

Ik hoop het ook voor Tim.

=)

Gepost op 17-09-2010 Om 16:42

Door: Tines
In tegenstelling tot wat Tim denkt, is hij niet de enige met dergelijke worstelingen... Ik hoop ook dat hij eruit komt!
Gepost op 17-09-2010 Om 12:47

Ja, ik hoop het ook, Tines! =)

Gepost op 17-09-2010 Om 16:47

Door: kiezel
Mooi weergegeven, die kronkelende gedachten van Tim.

Waarom kies je trouwens voor de uitdrukking sans tissu? (kende ik niet, mijn Frans is dan ook niet zo superb)...
Gepost op 23-09-2010 Om 15:55

Noem het een educatief moment. =)

Gepost op 23-09-2010 Om 19:43

Door: EsQuizzy

...ik had ook "zonder kleren" kunnen schrijven. Klinkt wat minder.

De reden dat ik de Franse uitdrukking gebruikte is vanwege de achtergrond van Tims moeder, die (model)fotografe is geweest. Van haar kent hij de term.

Vind je dat ik het in het Nederlands zou moeten schrijven?Gepost op 23-09-2010 Om 21:55

(oeps)

Bedankt voor het compliment, trouwens. =)

Gepost op 23-09-2010 Om 21:58

Door: Levanda
Ik vind van niet Ik kende de term niet, maar kon heel makkelijk uit de context op maken waarover het ging. Gelukkig maar, anders had ik niet veel hoop voor mijn examen. Elk onbekende woord opzoeken is hl erg vermoeiend. En ik trok ook de conclusie dat Tim het van zijn moeder geleerd zou hebben. Dus zeker niet veranderen!
Gepost op 06-04-2011 Om 22:52

Merci bien, Levanda!

=)

Gepost op 07-04-2011 Om 10:33

Door:
mooie post khoopmdat tim de juiste beslissingen neemt
Gepost op 14-07-2011 Om 20:22

Ja, dat hoop ik ook!

=)

Gepost op 15-07-2011 Om 20:29

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.