248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
272 Verantwoording
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

„Er hangt hier een vreemde smaak in het water,” vond Ishtaran, die de gehavende bodem van het wrak omzichtig naderde.
„Nog niets aanraken, medica,” waarschuwde Silvaeo haar. „Niet voordat we meer duidelijkheid hebben.”
„Luitenant Lartiyon, luitenant Vertoc,” wees de generaal zijn mannen aan. „Betrek de wacht boven deze positie. Ik verwacht dat de daders zullen terugkeren voor de lading.”
„Medica Ishtaran, deelt u in mijn impressie dat het materiaal uit welke dit drijftuig is vervaardigd organisch van origine lijkt te zijn?” vroeg Toenak.
„Het heeft er alle schijn van, magister,” antwoordde zij, met een nadenkende blik op de randen van de vreemde opening. „Maar welke methode wordt toegepast om binnen zo’n korte tijd een dergelijke schade te veroorzaken?”
„Ik heb geen idee,” mengde de koning zich in het gesprek. „Maar reken erop dat ik erachter zal komen wanneer we de schurken in handen hebben die hier de verantwoording voor dragen!”
„Het lijkt mij zo toe dat met name de voorkant van het drijftuig is aangevallen — het gedeelte dat zich reeds onder water bevond,” redeneerde Korfos. „Kijkt u maar: deze kopse kant, waar de opening zich bevindt, is smaller dan die aan de andere zijde. En over de hele lengte is aan deze zijde de begroeiing te zien.”
„Wellicht dienen wij rekening te houden met de mogelijkheid dat er een botsing is geweest?” bedacht Murox.
„Ik ben het deels met u eens,” zei Ishtaran. „Maar waarmee is het drijftuig dan in botsing gekomen? Zou een millios dit kunnen veroorzaken?”
„Misschien is de zeedraak hier verantwoordelijk voor?” opperde Murox nu. De waterlingen keken onwillekeurig om zich heen bij het horen van dat onprettige idee, alsof het monster elk moment op zou komen duiken.
„Nee,” schudde Silvaeo zijn hoofd. „De draak is lichtschuw. Zonder een wel heel goede reden zal hij zich niet buiten de afgrond begeven. Daarbij: dit is het tweede drijftuig dat naar de bodem afdaalt binnen enkele dagen tijd. Het eerste lag stil in een baai op slechts enkele dagen zwemafstand, en werd overvallen door waterlingen. Het lijkt mij uitgesloten dat deze twee incidenten verschillende oorzaken hebben.”
„Waterlingen, dus,” gromde Korfos strijdlustig.
„Laat ons daar vanuit gaan, generaal,” knikte de koning.
„Heren, is het u opgevallen dat de begroeiing grotendeels mist in een brede baan die vanaf het gat naar de achterkant van het tuig loopt?” vroeg Ishtaran nu.
Het was de heren nog niet opgevallen.
„Dat is inderdaad zeer vreemd,” mijmerde Murox.
„Het komt op mij over als een gevolg van de richting waarin het drijftuig zich over het water verplaatste,” bedacht Korfos.
„Nu ons oog daarop attent is gemaakt, trekt het mijn aandacht in nog hogere mate dat de resterende levensvormen in aantal toenemen naarmate hun afstand tot de noodlottige caviteit groeit,” observeerde magister Toenak, die vlak langs de gehavende scheepsbodem naar het halfvergane roer zwom, dat er vreemd wiegend bij hing. „Dit zou duiden op een chemische oorzaak — geen gewelddadige. Tevens meen ik te moeten concluderen dat niet één van deze wezens tot de mobiele vormen behoort.”
„U hebt gelijk,” zag de medica nu ook. „En het leven dat nog aanwezig is, is inderdaad aangetast…”
„Het valt mij op, dat het bouwmateriaal van het drijftuig verder beschadigd is naarmate het zich dichter bij de opening bevindt,” merkte Silvaeo op.
„Ik geloof dat ik het begin te begrijpen,” rommelde de generaal.
„Mag ik iets uitproberen, Sire?” vroeg Ishtaran.
Silvaeo knikte opnieuw.
De medica zwom naar een plek op het wrak waar al het waterleven nog aanwezig was, concentreerde zich twee tellen, richtte — en hulde dat gedeelte van de romp in een kleine wolk donkere ioloy.

Gepost op 19-08-2010 om 20:44 uur
112 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door:
Yes, weer een aflevering. Alleen veel te kort.
Wanneer komt de volgende post?
Gepost op 19-08-2010 Om 22:02

Ik *probeer* tegenwoordig elke derde dag een verhaalpost te plaatsen.

Dat lukt niet altijd (meestal wel), en soms is een post sneller klaar (zoals gisteren).

Het is in het verleden nogal verschillend geweest, eigenlijk: er is ergens een week geweest waarin zes nieuwe posts online gingen! =)

Het huidige schema stamt van de periode rond Kd·212, toen ik op een gegeven moment iets van veertien posts klaar had liggen. Toen heb ik een vaste snelheid neergezet, zodat iedereen rustig de tijd zou krijgen om het te lezen.

Maar in principe kun je er vanuit gaan dat er zondag weer een post komt.

=)

Gepost op 20-08-2010 Om 09:14

Door: inem
Aha...die Ishtaran ziet wat belangrijks...
Interessante post weer...
Go on!
Gepost op 20-08-2010 Om 10:52

Door:
ik stop hier ff ik lees straks wel verder
Gepost op 14-07-2011 Om 18:57

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.