248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
181 Contact
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Zich onbewust van de commotie in de diepten onder het paleis, zat koningin Quevéra op haar favoriete plek in de zitkamer. Buiten trok de langzame dag aan het grote gebouw en de bijbehorende gronden voorbij terwijl achter de muur, aan de voet van de paleisrots, de bedrijvige stad lag. Tussen de hoge bouwwerken ontplooiden talloze waterlingen hun dagelijkse activiteiten. En vandaag was het er extra druk: de voorbereidingen voor de wekelijkse marktdag, die morgen zou plaatsvinden, waren weer in volle gang. Even glimlachte ze weemoedig. Het was lang geleden — aan het begin van het seizoen — dat ze in de stad was geweest.
Zwijgend kwam Tirashya de zitkamer binnenzwemmen. Quevéra kende haar jongste dochter goed genoeg om in één oogopslag te weten hoe haar spruit in haar vel stak. Dat was haar vanmorgen vroeg, toen ze het meisje uiteindelijk in de koraaltuin had aangetroffen, al wel duidelijk geworden. De lusteloze uitstraling die nu van het jonge tienertje uitging, bevestigde die indruk nog eens.
„Meisje, kom eens hier?”
Nog steeds zonder een woord te zeggen zwom Tirashya naar haar toe.
„Jij had eigenlijk wel met de anderen mee gewild, hè?” vroeg de koningin rustig, terwijl ze Tirashya’s gezichtje vlak voor het hare bracht en zodoende de rest van de wereld buitensloot. Ze kreeg geen oogcontact. Een ogenschijnlijk onverschillig schouderophalen was de enige reactie.
„Ik heb een idee,” kondigde ze aan. Nu ontmoetten Tirashya’s groene ogen de hare. Quevéra vervolgde: „Wat zou je ervan vinden om met ons tweeën in de paleistuin te gaan eten, om daarna samen de stad in te gaan?”
Een korte, intieme glimlach liet Tirashya’s gezichtje openbloeien.
Contact, dacht Quevéra opgelucht.
„Ik haal vast een laken,” fluisterde Tirashya samenzweerderig.
Quevéra knikte enthousiast, keek haar dochtertje na, riep haar weer terug en gaf Hagiysh opdracht voor het toebereiden van een eenvoudige ‘moeder-dochter’-maaltijd in een draagmand. Zodra de blozende kamerheer met zijn statige buiging vertrokken was, keek ze de vragend wachtende Tirashya nog eens rustig onderzoekend aan en vroeg: „Sinds wanneer mis jij een stukje uit je rechter subdorsale pantserplaat?”

Gepost op 21-09-2009 om 18:13 uur
270 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: inem
.... goed! Komt rustig over... en gewoon gezellig ook, hoe Tirashya later reageerd op haar moeder.

Moeder-dochter- maaltijd.

En de titel past er uitstekend bij!

Een stukje uit haar rechter subdorsale pantserplaat... Hm...

Mooi post!

Gepost op 21-09-2009 Om 21:48

Tja: „Hm...”

Dank je voor de complimenten, inem!

Gepost op 21-09-2009 Om 21:58

Door: Tines
Oh! Tirsch??? Natuurlijk! Zij is ook eerder in die gang geweest... Heeft zij dan... Wacht, eerst teruglezen...
Gepost op 21-09-2009 Om 23:41

Goedzo, Tines! Eerst teruglezen! =)

Gepost op 22-09-2009 Om 07:16

Door: Gabriëlle
Ahhh, we maken ons druk om onze meestegeliefde Magister en nu hebben we het weer over marktdag! Je maakt het niet gemakkelijk voor ons, o nee, zeker niet.

Gepost op 22-09-2009 Om 18:55

Inderdaad... =)

Gepost op 22-09-2009 Om 20:30

Door: EsQuizzy

@ Tines: ben je er al uit?

Gepost op 22-09-2009 Om 20:31

Pfff, de komende posts vormden een ingewikkelde puzzel om in elkaar te zetten, maar de plotline is uitgezet. Nu het schrijfwerk. Maar ik kan weer verder!

Dank U, Heer, voor de inspiratie! =)

Gepost op 22-09-2009 Om 20:57

Door: Tines
Ik kan de post niet vinden die ik wil hebben! Het is die ene dat Lidhia een stukje pantserschild vindt of dat zij dat beest vinden en medica Ishtaran iets vertelt? Die richting... Ik heb alvast die gelezen dat Tirashya weer naar beneden gaat, maar dat is het niet helemaal...
Gepost op 22-09-2009 Om 22:10
Ok. Je denkt in de goede richting. De post die je zoekt is de laatste van Kd·H6.

Probeer eens Kd·121 Karakters.

En ga dan terugzoeken.

=)

Gepost op 22-09-2009 Om 22:37

Door: inem
Hm, ik ga ook eens zoeken!
Gepost op 23-09-2009 Om 14:01

Leuk!

=)

Gepost op 23-09-2009 Om 21:12

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.