248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
147 Symbiose
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Diep in…
En diep weer uit…
Diep in…
En weer diep uit…

Gabriëlle was op de met sisal beklede trap gaan zitten en leunde tegen het donkere houtsnijwerk. Ze deed haar best om haar emoties weer in de hand te krijgen, wat nog niet helemaal wilde lukken. Gelukkig had ze kunnen doen alsof ze even naar de keuken of naar het toilet ging…
Elizes vraag had haar emoties dichtgeslagen; de plaat in het nu gesloten boek dat op haar schoot lag had haar hart echter direct weer geopend — maar niet alleen voor haar gevoelens. De doordringende ogen van Jezus in het kunstwerk hadden haar in combinatie met Poortvliets korte bijschrift een verhaal verteld dat verder ging dan een technische uitleg van waarom Jezus aan dat kruis had gehangen. De kloof die niet te overbruggen was door mensen, tenzij ze de brug namen die door God Zelf geslagen was — dat had ze al begrepen en aanvaard. Maar het was nog niet eerder tot Gabriëlle doorgedrongen dat het verhaal van Jezus ook een emotionele kant bezat.
Dat had haar zo overstuur gemaakt.
Jezus is door een hel van angst gegaan! Hij begrijpt wat het is om bang te zijn! Hij begrijpt mij — net zoals Lidhia mij kan begrijpen, dacht ze, maar ze corrigeerde zichzelf direct met: Nee, Hij begrijpt het nog béter dan zij!
Ze keek op. Vanuit de brede wandspiegel wierp haar spiegelbeeld haar kritische blikken toe en Gabriëlle vroeg zich af hoe het mogelijk was dat er door verschillende mensen zo verschillend naar haar gekeken kon worden: voor haar vader was ze een geliefde en gerespecteerde dochter; voor Tim — dat wist ze niet precies. Rosa zag haar als een potentiële goede vriendin, Ter Heerdt zag haar als niet meer dan een lichamelijk stuk speelgoed. Amber reageerde op haar als de afstotende kant van een magneet, maar dat was wederzijds. Meneer en mevrouw Den Engel gaven heel oprecht om haar, terwijl Elize haar gebruikte als doelwit voor haar mondelinge aanvallen. O, en Jezus had Zijn eigen leven voor haar gegeven onder de meest afschuwelijke angst en pijn…
Ook voor Elize, concludeerde ze uit haar eigen gedachtegang.
Haar blik gleed naar beneden — naar de groezelige meisjessporttas die geduldig stond te wachten onder de spiegel. Hij was prominent aanwezig in veel van de fijne herinneringen die zij met Elize deelde. Vakanties, schoolkamp, logeerpartijtjes bij hun opa’s en oma’s… De tas was uitgeleefd en op dit moment puilde hij uit. Er leek een groot, rechthoekig voorwerp in te zitten: een groot, plat boek of zo.
Als ik Elize nou eens gewoon laat zien dat ik ècht niet zo slecht ben als zij schijnt te denken? dacht ze bij het plotselinge, voor haar revolutionaire, idee om de tas even naar de logeerkamer op de zolderverdieping te brengen. Ze wilde het idee en de gedachte meteen weer verwerpen, maar blijkbaar vormden die een vruchtbare symbiose die zeer snel wortel schoot.
Ze stond op en pakte de tas op, die nog zwaarder bleek te zijn dan hij eruitzag. De nylon hengsels sneden in haar vingers en de rand van het mysterieuze voorwerp schuurde langs haar been terwijl ze de onhandige last de trap op zeulde. Aan de zoldertrap begon ze daarom maar met haar lading in de andere hand.
Een minuut later plofte ze op het verende logeerbed neer; de tas aan haar voeten.
„Hèhè,” zuchtte ze, en ze keek nog eens naar de vreemde uitsteeksels. Ze vroeg zich af of ze het nu misschien verdiend had om eens eventjes te kijken wat het nou eigenlijk was waar ze haar benen aan gepijnigd had.
„Wat doe jij met mijn tas?” klonk het plotseling. Met een schok keek Gabriëlle op. In de deuropening tussen de helder verlichte voorzolder en de schemerduistere slaapkamer stond Elizes silhouet.

Gepost op 23-05-2009 om 10:46 uur
334 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)

Door: inem
Ik vindt het heel mooi geschreven, hoe ze ziet, wat Jezus voor haar gedaan heeft...En dat ze weet dat Hij haar begrijpt....Omdat Hij ook door een hel van angst is gegaan....En dat Hij haar nog meer begrijpt, Dan Lidhia.
En dat Jezus ook zijn leven heeft gegeven, ook voor Elize, zoals Gabriëlle denkt. Mooi vindt ik dat!

Echt een hele goede post!

Zou Elize boos zijn, om die tas?
Ik hoop van niet...
Misshcien kan Gabriëlle wat voor Elize doen, met haar praten...
Ben benieuwd hoe je het nu verder laat gaan EsQ. Ik ben altijd weer benieuwd...

Verder

Gepost op 23-05-2009 Om 13:05
Ik vind het zo leuk hoe je je afvraagt hoe het verder zal gaan.

En dank je voor de complimenten. Dat is echt heel erg bemoedigend om verder te gaan.

=)

Gepost op 24-05-2009 Om 00:21

Door: Levanda
Oh-oh! Inem, je hebt helemaal gelijk!
Esquirrel, volgens mij kún jij geen saaie posts schrijven.
Gepost op 23-05-2009 Om 21:58

*bloos*

Dank je wel, Levanda!

=)

Gepost op 24-05-2009 Om 00:22

Door: EsQuizzy
...Ik kàn het eens probéren, natuurlijk!Gepost op 24-05-2009 Om 00:24

Door: Levanda
Nee, doe maar niet! Ik vind een spannende Kd toch leuker.
Gepost op 24-05-2009 Om 10:51

Door: EsQuizzy


Gepost op 24-05-2009 Om 14:35

Door: inem
Doe dat maar niet EsQ!!! Maar ik geloof dat je dat je dat niet kan, zie Kd 148, ook weer heel indrukwekkend, en ik wordt nu helemaal nieuwsgierig hou het verder gaat!
De spanning zit er nog steeds in....!

Gepost op 24-05-2009 Om 17:22

Door: Tines
Cool, Gabriëlle beseft zich die extra dimensie ook! Hopelijk helpt het haar met al haar moeilijkheden...

Je schrijft niet op wat voor toon Elize het zegt, maar dat is vast met opzet... Toen Gabriëlle het idee kreeg, vroeg ik me al af hoe Elize het op zou vatten. Ik hoop dat Gabriëlle de kans krijgt om uit te leggen dat ze het goed bedoelt! Ik lees gauw verder!
Gepost op 24-05-2009 Om 19:50

Door: kiezel
De keek van de week:
Ze keek op. Doordat ze recht tegenover de brede wandspiegel zat, keek ze zichzelf in de ogen. Ze bekeek zichzelf eens kritisch en vroeg zich af hoe het mogelijk was dat er door verschillende mensen zo verschillend naar haar gekeken kon worden: vier keer keek vlak achter elkaar. Het viel me gewoon op; misschien kun je er eentje anders omschrijven?

Symbiose... Mooi woord... Hoewel ik toch een beetje twijfel of het hier helemaal op zijn plek is?

„Hèhè,” zuchtte ze, en ze keek nog eens...

Leuk hoe je deze post laat eindigen! Weer een nieuwe mogelijkheid-tot-misverstanden. Snel verder lezen...!
Gepost op 25-05-2009 Om 10:57

Cake-overvloed: mee eens. Pas ik aan. =)

Symbiose: ik heb geen moeite met dit gebruik van het woord. =)

Gesuggereerde inversie: oeps... =D

Complimenten: dank je! =)

Gepost op 25-05-2009 Om 17:45

Door: EsQuizzy

@kiezel: ik heb de woordkeuze rond ‛symbiose’ aangepast. Ik hoop dat je het nu beter op zijn plek vindt staan.

Rest van je commentaar ook meteen meegenomen.

Gepost op 25-05-2009 Om 20:43

Door:
mooi beschreven maarze kon de tas beter niet naar boven brengen elize kan het denk ik wel heel verkeerd opvatten
Gepost op 13-07-2011 Om 16:11

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.