248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

twijfels
EsQ =) 5
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Gedachten
Geschatte leestijd: ca. 1 minuten

De wetenschappers waar ik het in de volgende post over had, zijn gerenommeerde wetenschappers, waarvan velen van zichzelf zeggen dat zij géén religie aanhangen, en géén Christen zijn.

Een prachtig voorbeeld hiervan is David M. Rohl, een egyptoloog, géén Christen in die tijd (of hij dat nu wel is weet ik niet), die een uitmuntend werk heeft geschreven over de fouten in de algemeen aanvaarde chronologie van het oude Egypte en via dat onderwerp uitkwam bij de vraag naar de historische betrouwbaarheid van de gebeurtenissen die in de eerste helft van het Oude Testament worden beschreven.

De gevonden feiten in alle terreinen van de wetenschap die hij nodig had voor zijn onderzoek, bleken keurig in overeenstemming te zijn met de bijbel.

Als je zijn werk wilt verifiëren (prachtig leesbaar Engels): David M. Rohl "A Test Of Time: The Bible - From Myth To History", London, 1995.
Gepost op 10-05-2009 om 12:14 uur
170 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (twijfels)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Gabriëlle
Ik heb het boek van Ben Hobrink: Moderne Wetenschap in de Bijbel, als een eye-opener gezien. Het is populair-wetenschappelijk geschreven, dus zelfs ik kan het volgen.
De concrete bewijzen dat Gods richtlijnen gebaseerd zijn op moderne wetenschappelijke bevindingen waren voor mij echt super duidelijk. Woohh, zei ik steeds toen ik aan het lezen was. Ik wil best iets delen over het boek, heb het helaas uitgeleend en kan er het komende halfjaar niet aan komen. Het is echt een aanrader!

Gepost op 14-05-2009 Om 16:34

Door: EsQuizzy
Ik ken dat boek niet, Gabriëlle. Klinkt wel heel interessant! En dat wooohh-effect ken ik!

Dat had ik toen Rohl foto’s liet zien van massagraven die er alle schijn van hadden overeen te komen met de omstandigheden van de tiende plaag van Egypte... en nog veel vaker!!!

Een ander prachtig populair-wetenschappelijk werk is ‘Het ontstaan van de wereld’. Ken je die? Ook echt een aanrader!

En als je toch geïnteresseerd bent in bijbelse archeologie, probeer dan www.anchorstone.com — dat is ècht een website met woohh-momenten...

Om wat voorbeeldjes te geven:

- de overblijfselen van de ark van Noach... en meer...

- de overblijfselen van Sodom en Gomorra

- de èchte locatie van de berg Sinaï

- onderwaterfoto’s op de locatie van de doortocht door de Schelfzee, 60 km ten zuiden van het huidige Eilat

Veel woohh-plezier ermee!Gepost op 14-05-2009 Om 16:58

Door: Tara
Gabriëlle: ik ben het helemaal met je eens betreffende Moderne wetenschap in de bijbel. Ik heb het gelezen bij een goede vriendin en was helemaal onder de indruk. Erg veel wow-momenten,
EsQ: ik weet niet of ik dit moet en mag zeggen, maar Levanda is niet van plan een reactie te geven. Ze vindt dat dat niet nodig is, dit is slechts een , geen discussieforum. Dat wil vanzelfsrpekend niet zeggen dat al je posts nutteloos zijn. Ik heb er veel van geleerd en ben gesterkt in mijn overtuiging. Dank je,
Gepost op 15-05-2009 Om 12:07
Van mij hoft Levanda niet te reageren. Ik kan het heel best begrijpen als ze dat niet doet. Wel jammer, want ik zou graag willen weten met welke argumenten zij haar stellingen zou willen onderbouwen.

Inderdaad, bloCnoot is in beginsel een verhalensite. Maar dat neemt niet weg dat de structuur van een Open Verhaal uitermate geschikt is voor een interessante, diepgaande discussie.

En daar sta ik altijd voor open.

=)

Gepost op 15-05-2009 Om 14:04

Door: Tara
En nu even de puntjes op de i. (je moet erg goed uitkijken met wat je wel en niet kunt doen wat betreft leestekens). Dit is slechts een droppunt. En vanzelfsprekend. (dat is mijn eigen schuld )
Gepost op 15-05-2009 Om 12:09

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.