248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Het sieraad
Droom ik nog?
Door: Levanda
Commentaar van de schrijver:
Ik ben benieuwd wie de namen kan analyseren...
Maarre... Tara, niet in de reactie zetten hé, ik wil dat de anderen er eerst zelf achter komen!(BTW: Wie de naam van Simetra weet te "ontcijferen" kan ook de naam van de hoofdpersoon vinden!
Categorie: Fantasy
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Ze opende haar ogen: weer de oranje, roze en perzikkleurige golven. Ze ging rechtop zitten en wreef de slaap uit haar ogen. De kamer was weer oranje, maar nu door de vroege ochtendzon.
Ze had raar gedroomd, dat wist ze. Maar hoe harder ze probeerde, hoe verder de droom zich terug trok, zoals dromen dat doen.

Ze liep richting van de eetzaal, een witte rok lichtjes om haar benen zwierend. Het groenblauwe lijfje had gouden randen. De mouwen waren wijd en doorzichtig wit. Het was haar lievelingsjurk: de perfecte pasvorm en de zwierende rok en mouwen. Ze was van plan deze zo lang mogelijk te dragen, wetend dat ze er alleen maar last van zou hebben als ze op reis was. Op reis... Het klonk nog zo vreemd, zo onwerkelijk. Wat er de vorige dag precies gebeurt was, was al even vaag. Het leek wel alsof het niet zij was geweest die voor iedereen had staan spreken, maar iemand anders.

"Hé!" De plotselinge uitroep deed haar stil staan en achterom kijken. Areh, een vriendin, kwam aan hollen.
"Help, wat zie jij eruit zeg! Heb je vannacht eigenlijk wel geslapen?"
Areh liet haar geen antwoord geven, maar bebaalde al weer verder: "Wat was dat gisteren nou? Ik wist niet dat jij dat kon, spreken voor zo veel Elven! Maar goed, ik ben zó jaloers op jou! Je gaat op reis! Ik wilde dat ik mee kon!""
Je wilde helemaal niet dat je mee kon, dacht ze. Je haar zou in de war raken, en huid zou ruw worden.
Areh had licht blond haar, enorme donkerbruine ogen en was altijd jaloers op haar. Niet zo zeer kwaadaardig, maar ze kon er toch gek van worden. Areh was jaloers op haar nachtzwarte haar, terwijl haar eigen blonde haar aan zonlicht deed denken. Areh vond haar zachte witte huid mooi, terwijl ze zelf precies dezelfde huid had.
Areh was dan ook niet haar beste vriendin. Simetra was haar beste vriendin: ze leken gewoon op elkaar, hielden van dezelfde dingen en dachten vaak hetzelfde.
Ze vond het dan ook niet vreemd dat Simetra naar haar toegelopen kwam zodra ze de eetzaal bereikt had. Waarschijnlijk viel haar wel op wat Areh niet was opgevallen: de bedrukte en afwezige uitdrukking op het gezicht van de prinses.
Gepost op 23-04-2009 om 20:31 uur
164 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Het sieraad)
Alle verhalen van deze schrijver (Levanda)Door: EsQuizzy

Wel, ik zie in ieder geval Artemis (omgedraaid) en Athena. Met dank voor je onbedoelde hint.

Dan is er nog Hera(-cles), wat al met al een beetje de sfeer neerzet van een verzameling figuren uit de Griekse mythologie.

Gepost op 25-04-2009 Om 20:33
Hera. Nu vraag ik jou: wat is de naam mijn hoofdpersoon?
En inderdaad: hij zijn griekse figuren, de goden dan. Ik ben nameijk wég van de griekse mytheogie. Herakles komt van Hera, zo staat het ook in de mythogie.

Nog een vraag: wie kan nog meer van deze figuren vinden?
Gepost op 25-04-2009 Om 20:45

Door: Levanda
Oja, waarom heb ik deze figuren zo genoemd, welke trekjes hebben ze gemeen? Als het goed is, is alles te vinden!
Gepost op 25-04-2009 Om 20:51

Door: EsQuizzy
Minerva. En om eerlijk te zijn, ben ik persoonlijk meer geïnteresseerd in waarheid dan in mythologie. Dus mijn kennis van de karaktertrekken van Griekse mythologische wezens is te verwaarlozen. Misschien dat iemand anders verder kan puzzelen wat dat betreft?Gepost op 25-04-2009 Om 22:15

Door: Gabriëlle
Helaas, een gebrek in mijn opvoeding!

Gepost op 04-05-2009 Om 16:51

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.