248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Jerichoplein
24.bloed op de A16
Door: GabriŽlle
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Thuisgekomen doorliep hij systematisch de kranten en daar vond hij wat hij zocht. In de nacht van zaterdag op zondagnacht, de nacht waarin Richard stierf, was een actiegroep een farmaceutisch laboratorium binnengedrongen. Dit in een poging om proefdieren vrij te laten. Deze waren echter niet zoals gehoopt werd, de dichtstbijzijnde polder ingevlucht, maar in hun paniek de nabijgelegen A16 opgeschoten. Dit had niet alleen tot de dood van honderden proefdieren geleid, maar ook had het een kettingbotsing veroorzaakt, doordat een geschrokken automobilist had willen remmen, toen hij de doodsbange dieren in de lichtstralen van zijn koplampen had gezien. De chaos die dit alles veroorzaakt had, had ertoe geleid dat tot midden in de nacht de snelweg was afgesloten. Het had uren geduurd, om de omgekomen dieren, voornamelijk muizen, ratten en konijnen, van de snelweg af te vegen en de betrokken autoís van de snelweg te verwijderen. Gelukkig waren er geen menselijke slachtoffers te betreuren. En de dieren die niet omgekomen waren, had de politie in samenwerking met de dierenbescherming, na veel inspanning, en met veel geduld weer weten te vangen.
Seb wist dat Kiki vriendschappen onderhield met een beweging op het gebied van de dierenbescherming, maar dat ze blijkbaar vrienden had die agressieve dierenactivisten waren, dat was nieuw voor hem.
Een kwartier liet hij alles even bezinken en toen schoot hem iets te binnen. Hij liep naar de telefoon. Hij keek in zijn adressenbestand en toetste toen een nummer in. Even later werd de telefoon werd opgenomen en na een paar beleefdheden over en weer vroeg hij, ďdie voorstelling van volgende week, heb je daar nog kaarten voor? Mooi, je zult er wel druk mee zijn, hebben jullie alles al rond? Al maanden zeg je, dat is mooi en repeteren? Wekelijks op maandagavond. Geen verdere besprekingen gehad, ook niet een gedeelte van de groep? Wat, gaat alles via jou?Ē hij grinnikte beleefd, maar onoprecht.
Even later nam hij afscheid en legde de hoorn neer. Hij voelde zich bezorgd, heel erg bezorgd.
Gepost op 10-03-2009 om 13:13 uur
120 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Jerichoplein)
Alle verhalen van deze schrijver (GabriŽlle)Door: EsQuizzy
Okť, aangezien ik al een tijd hier niet in gelezen heb (sorry), snap ik er weinig van. Het is alleen wel een smeerboel geweest op de A16 dan, zeg!

Er staat ťťn zin in deze post waar ik nog eens even naar zou kijken als ik jou was, GabriŽlle.

Om de omgekomen dieren, voornamelijk muizen, ratten en konijnen, van de snelweg af te vegen en de betrokken autoís van de snelweg te verwijderen, had uren geduurd.

Zelf zou ik waarschijnlijk kiezen voor een constructie die begint met de woorden waar jij hier mee eindigt:

Het had uren geduurd om ...Moet weer eens bijlezen in dit verhaal...Gepost op 10-03-2009 Om 13:34
Je hebt gelijk, zoals gebruikelijk
Thanks
Gepost op 10-03-2009 Om 15:19

Door: GabriŽlle
Wie wil meepuzzelen hoe het geslotenkamerprobleem opgelost kan worden, oftewel hoe is de moordenaar van Richard de kamer uitgekomen, terwijl de sleutel aan de binnenkant in het slot stak en het raam vergrendeld was? Hiervoor hoef je in principe alleen post 3 en 8 te lezen. Wie de moordenaar was, ja dat vergt wat meer leestijd...

Gepost op 10-03-2009 Om 15:32

Door: EsQuizzy
Hmmm, ik zal eens kijken. Meestal ben ik niet zo goed in het oplossen van dit soort raadsels. Ik bedenk ze liever.

Gepost op 10-03-2009 Om 15:43
Waarom verbaast met dat nou niet? (fluitende smiley)

(bloempje)
Gepost op 10-03-2009 Om 18:46

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.