248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
79. Ellen
Door: Levanda
Commentaar van de schrijver:
Ik hoop dat dit erbij past.
De moeder zou door iemand anders geschreven kunnen worden, net als Peter. Ik hoop zo meer mensen te trekken voor de Bron.
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Een grote blauwe auto kwam de oprit rijden.
Algauw vlogen er drie blonde jongens uit, twee die vreselijk veel op elkaar leken en donker, grijsblond waren en één die witblond was.
Er kwam een lang meisje uit de auto met donker, bruinblond haar, iets lichter dan haar lichtbruine ogen, die soms door haar vriendinnen groen genoemd werden. Hoe ze daar bijkwamen wist Ellen niet.
Ze keek naar haar broertje die over de oprijlaan vlogen. Ze moesten ook veel vaker naar buiten. Gelukkig hadden ze hier geen computer met internet. Thuis zaten haar broertjes hele dagen achter de computer. Haar moeder stuurde ze ook nooit naar buiten. Ja, soms. Maar dan zeurden ze net zo lang tot ze opgaf, en dan gingen ze lekker verder. Met als gevolg dat ze, zodra ze erachter vandaan kwamen, verschrikkelijk druk waren.
Hoe moest je je zo nou concentreren op je huiswerk? Niet dat ze zoveel huiswerk maakte. Ze had nog steeds een discipline probleem, ook al zat ze nu in de vierde van het gymnasium.
Vakantie konden ze wel gebruiken na alles wat er dit jaar gebeurd was.

Ellen keek om zich heen. Mooi was het hier. Natuurlijk niet zo mooi als in Oostenrijk, op hun eigen berg. Ieder jaar gingen ze in de zomervakantie naar Oostenrijk, ieder jaar naar het zelfde huisje. De mensen daar waren als familie. Zij paste dan ook op de dochtertjes van de huiseigenaren. Zouden hier ook kleine kinderen waar ze op kon passen, mee kon spelen?
Of nog beter, waren hier misschien leeftijdsgenoten? Of misschien liep er wel een leuke jongen rond.

Ze volgde haar moeder naar binnen. De vriendelijke vrouw achter de balie vertelde hen waar hun kamer was toen een blond jochie binnen kwam. Hij was een jaar of negen waarschijnlijk.
"Hé, Timmy!" riep de vrouw achter de receptie. "Dit zijn de nieuwe gasten."
"Hallo Michelle." Timmy bleef staan een keek de drie jongens aan.
"Hoe oud zijn jullie?" vroeg Michelle.
De witblonde jongen antwoorde. "Ik ben Peter, ik ben twaalf. Dit zijn Matt en Frank, ze zijn negen."
"Misschien kunnen jullie met Timmy spelen,"zei Michelle tegen de tweeling.
Ellen vroeg of er nog andere gasten waren.
"Ja, maar geen van jouw leeftijd, ook geen kinderen."
Iedereen die Ellens leeftijd kende zou waarschijnlijk zeggen dat zij ook een kind was, ze was veertien, maar de meeste mensen dachten dat ze zestien was.
Jammer dat er geen kinderen waren. Nouja, de omgeving was mooi en de tuin al helemaal. Ze had een enorme tas boeken bij zich, om niet te zwijgen van het huiswerk. Het was misschien meivakantie, maar dat betekende niet dat de leraren niet dachten dat ze het niet druk hadden.
Zuchtend over de volgende ruzie van haar broertjes liep ze achter haar moeder de trap op.
Gepost op 30-01-2009 om 19:04 uur
307 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (Levanda)Door: Levanda
Tja, de leuke jongen is natuurlijk een hint voor schrijvers die ook graag mee willen doen. Of misschien een gezin met dochter? Een nieuwe vriendschap is fijn...
Gepost op 30-01-2009 Om 19:09

Door: Levanda
PS: dit verhaal is op mij gebaseerd. Grotendeels van de beschrijving van dit gezin zal ik meegemaakt hebben, of kunnen meemaken. Ik hoop het op deze manier van me af te kunnen schrijven. Dat is weer eens wat anders dan de "gewone manieren" zoals brieven en dagboeken.

Was dit wat je bedoelde, Esquirrel?
Gepost op 30-01-2009 Om 19:15

Door: Levanda
Het moet natuurlijk wel leuk blijven om te lezen hé, dus commentaar is van harte welkom.
Gepost op 30-01-2009 Om 19:16

Door: EsQuizzy
Heel leuk dat je besloten hebt mee te doen, Levanda!

Alleen... het is iedere schrijver maar toegestaan om slechts één persoon te ‘schrijven’, en daaarbij met respect gebruik te maken van al door anderen geïntroduceerde karakters.

Al die broertjes en de moeder van Ellen... die zijn eigenlijk niet toegestaan. Ook al zou het leuk zijn om er een paar meer karakters bij te hebben, die moeten allemaal door een schrijver ‘gespeeld’ worden...

Dus ik stel voor dat je Ellen opnieuw binnen laat komen in De Bron, maar dan in haar eentje. Je bent creatief genoeg om daar een goed verhaal achter te zetten, waarin je nog steeds jezelf leggen kunt. Een paar voorzetjes: vakantiewerk, vakantie met een vriendin (probeer Tara óók hierin te betrekken bijvoorbeeld)... noem maar op!

Sorry, De Bron werkt volgens regels. Die heb ik zelf ook al wel eens overtreden (zie De Bron post 50. *** ahem), dus ik weet hoe het voelt als je ergens je best op hebt gedaan.

>>
Gepost op 30-01-2009 Om 19:31

Door: EsQuizzy
>>

Maar waar het om gaat, is dat het niet mogelijk moet zijn om hele scènes uit te gaan spelen tussen eigen karakters, zonder dat iemand anders daarbij betrokken is. Het doel van dit spel/verhaal is een rollenspel, waarbij interactie tussen de karakters het verhaal vormt en je, zoals in het echte leven, met anderen te maken hebt en dus met onverwachte wendingen moet zien om te gaan.

Ik hoop dat ik je niet ontmoedigd heb!!!Gepost op 30-01-2009 Om 19:34
Ik was ook niet echt van plan om het verder nog over de jongens of de moeder te hebben.
Maar mijn karakter is veertien, en dat is te jong om een vakantiebaantje te hebben, of alleen (of met een vriendin) op vakantie te gaan. Dus leek dit wel OK. Mag het niet? Want dan haal ik het weg.
Gepost op 30-01-2009 Om 19:37

Door: EsQuizzy
Waarom zou je het weghalen? Ze kan toch op de Bron komen logeren ‘om te helpen’ als ze geen vakantiebaantje mag?

Even een ander vraagje: toen ik veertien was, zat ik in de tweede en ging ik over naar de derde van de havo, zonder ooit te zijn blijven zitten. Knap dat Ellen met veertien al in de vierde van het gym zit. Is dat een wonderkind of zo?

Ander idee: maak haar twee jaar ouder. Mag ze wèl een vakantiebaantje hebben.Gepost op 30-01-2009 Om 20:54
Ellen is én een vroege leerling én heeft een klas overgeslagen. Ze is op mij gebaseerd dus...

Het is voor mijn moeilijk haar twee jaar ouder te maken, want ik ben zelf nog maar veertien. Ik heb er al over gedacht, maar dat is voor mij niet de oplossing.
Gepost op 30-01-2009 Om 22:43

Door: EsQuizzy
O, nog even: originele naam.

Gepost op 30-01-2009 Om 20:57
Gepost op 30-01-2009 Om 22:43

Door: EsQuizzy
Rhodé wacht nog even af wat Ellen aan haar introductie gaat doen.Gepost op 30-01-2009 Om 21:12

Door: EsQuizzy
Taal:

…dat zei ook een kind was…
‘zei’ of ‘zij’?

Gepost op 31-01-2009 Om 14:34

Door: EsQuizzy

Aha. Je wilt Ellen even up-to-date schrijven.

Helemaal vóór, hoor, Levanda!Gepost op 23-07-2011 Om 20:44

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.