248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
80. Vrienden?
Door: Levanda
Commentaar van de schrijver:
Jouw beurt, Esquirrel. Of misschien prinses?

Of is er tegenwoordig niemand van de Bron meer online? :(
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Ellen zat in de tuin. Boeken, heerlijk. Tijden had ze geen boek meer gelezen, behalve voor school. En wat moet een tiener die in een vrijgevochten tijd leeft nou met die strijd? Iets minder had ook wel gemogen.
Ze sloeg het boek dicht en stond op. Hmm, heerlijk die zon. Ze liep een rondje door de tuin. Plotseling zag ze iets roods tussen de takken van en grote appelboom.
Ze ging onder de boom staan en keek omhoog. Aha, het was niet alleen rood, maar ook blauw, en geel. Het was een meisje met rood haar, een blauwe broek en een lichtgeel shirt.
"Hee, zit je lekker?"
Het meisje keek naar beneden.
"Wie ben jij?"
"Ik heet Ellen, ik ben een van de gasten hier. Jij ook? Ik dacht dat Michelle gezegt had dat er geen gasten met kinderen waren."
"Ik ben Rhodé en ik woon hier niet, ik woon daar." Het meisje wees naar het huis dat naast de grond van het hotel stond. "Maar het is veel leuker om hier te spelen, met Timmy bijvoorbeeld."
"Kan ik naast je komen zitten?" vroeg Ellen
"Als je omhoog kunt klimmen," grijnsde Rhodé terug.
Ellen pakte de eerst tak en trok zich erop. Al snel zat ze naast Rhodé.
"Dit is mooi zeg! Zit je hier vaak?"
"Best wel. Hoe lang blijf je hier?"
"Waarschijnlijk maar vijf dagen. Dan gaan we weer terug naar huis. Van zaterdag tot woensdag. Maar ik wil hier best wel langer blijven."
"Waar woon je eigenlijk?"
"Nou, komende vijf dagen dus hier," lachte Ellen. Ze mocht dit roodharige meisje wel, met de bruine kijkers.
"Zullen we Timmy gaan zoeken?" Rhodé wachtte geen antwoord af en klom uit de boom.
Lachend holde Ellen achter haar aan.
Gepost op 30-01-2009 om 23:07 uur
393 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (Levanda)Door: wies
ik zou wel mee willen doen, maar ik heb nog geen personage.. heel mooi verhaal, schrijvers!
Gepost op 31-01-2009 Om 13:17

Door: EsQuizzy
Okay, Levanda, een leuke post, maar nu sla je wel een paar stappen over. Je verplaatst nu een persoon van een andere schrijver, twee keer zelfs. Ten eerste haal je Rhodé vanuit haar positie in de kamer van Johan naar buiten, en zet je haar in een boom neer. Daarmee ontneem je mij (in dit geval) de mogelijkheid om mijn scène met Johan ‘uit te spelen’.
Als je zoiets wilt doen, is het belangrijk dat je dat eerst even met de betreffende schrijver overlegt: misschien had die wel heel andere plannen met zijn of haar karakter. De Bron is leuk, maar we moeten wel bij deze regels blijven, anders kan iedereen ieder karakter zomaar verplaatsen, en dat werkt natuurlijk in het echt óók niet zo.

Rhodé wil (ik heb hethaar gevraagd) graag vriendjes met Ellen worden. Maar ze wil wèl graag zelf de mogelijkheid hebben om bij Johan weg te gaan... Dus als je Ellen naar buiten laat lopen, en lekker in de boom laat klimmen, is het best goed mogelijk dat Rhodé in de volgende post ook weer naar buiten komt >>
Gepost op 31-01-2009 Om 14:04
Oeps, sorry. Ik had nog ophet forum gekekeken, over Open verhaal met Twist, maar ik kon niets vinden. Ik zal me er voortaan aan houden.
Gepost op 31-01-2009 Om 22:52

Door: EsQuizzy
>> en met Ellen aan de praat raakt.

Voor nu vind ik het best, je haalt mijn plannen niet door de war, en Rhodé zou heel best in die boom geklommen kunnen zijn nadat ze bij Johan weg was gegaan. Maar denk daar de volgende keer even om, oké? Je kunt alléén je eigen karakter van scène laten veranderen. Dat van een ander alléén in goed overleg met de schrijver van dat karakter.

Je bent hier nu nieuweling, en dus laat ik het gaan. Rhodé vindt het voor deze keer prima zo.Gepost op 31-01-2009 Om 14:08

Door: EsQuizzy

Wat ik alleen niet toesta, nu niet en nooit, is dat je de kleur van Rhodé haar ogen van bruin (zie post 2) naar blauw hebt veranderd. Als je karaktereigenschappen van een persoon omschrijft, zorg dan dat je dat volgens de laatste informatie van de betreffende schrijver over dat karakter doet. (Het beste kun je je houden bij omschrijvingen van je eigen karakter. Veiliger.)

Het is niet makkelijk, ik weet het, je moet echt àlles in het verhaal goed bijhouden om daar geen fouten in te maken, maar als je dat serieus neemt is het echt heel goed te doen. Dat is nou juist de uitdaging hier...

Zou je haar ogen in deze post weer even hun oorspronkelijke kleur willen geven?

Dank je!Gepost op 31-01-2009 Om 14:13
Oeps, ik dacht dat het blauw was... Sorry, ik verander het meteen.
Gepost op 31-01-2009 Om 22:52

Door: EsQuizzy
Nu nog even over het verhaal zelf: Rhodé heeft er geen idee van wie Ellen is, en ze heeft bij mijn weten niet meegekregen dat er een gezin zou komen logeren met kinderen. Haar vraag „Hoe lang blijven jullie hier” komt op mij onnatuurlijk over. Dat kan beter alleen aan Ellen gevraagd worden: „Hoe lang blijf jij hier?”

…dat Michelle gezegt had…
Het is hier ‘gezegd’, voltooid deelwoord, stam eindigt op -g (zeg), ‘g’ zit niet in ‘het kofschip’, dus: gezegd met een -d.Gepost op 31-01-2009 Om 14:18

Door: EsQuizzy

…blijven je…Gepost op 02-02-2009 Om 16:53

Door: EsQuizzy

Dank je voor het aanpassen, Levanda. Had ik nog niet gezegd.

Gepost op 22-07-2011 Om 14:11

Door: prinses
Had Rhodé wel rood haar? Dat weet ik dus niet meer...
Gepost op 29-08-2011 Om 22:26

Door: EsQuizzy

Ja hoor!

Zie De Bron afl. 2 - ik heb Rhodé meteen in de eerste paar zinnen van haar eerste scène uitgebreid omschreven. Lijkt me altijd handig bij zoiets als De Bron.

Gepost op 30-08-2011 Om 08:54

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.