248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
83. Patroon
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Met de witte dopjes van haar oude iPod en Natasha Bedingfields stem in haar oren liep GabriŽlle om ťťn uur van het bijgebouw naar de aula voor de grote pauze. Ze was zich gefrustreerd bewust van het feit dat het nu een paar jongens uit haar klas waren, die Tim in beslag hadden genomen. Ze had er eigenlijk weinig vertrouwen meer in dat ze hem vandaag nog te spreken zou krijgen.
Wat kan het me ook schelen, dacht ze mokkend, terwijl ze de iPod een nummer vooruit tikte om de confronterende songtekst van I Bruise Easily over te slaan: Wild Horses leek haar meer Ďhaar dingí nu, en nog voor ze de aula bereikt had fluisterde ze onopvallend mee:

ĄĎIs this my life,í Iím wondering.
It happened so fastÖ
How do I turn this thing around?
Is this the bed I chose to make?Ē

Op dat punt, tegen het einde van het eerste couplet, bij de korte gang naar de bibliotheek en de grote open klapdeuren naar de aula, drongen de woorden tot haar bewustzijn door ó en stond ze stil.
ĄKijk uit, jŰh!Ē mopperde een meisje dat bijna tegen haar opbotste. Ze ging iets aan de kant, in de luwte van een ronde vuilnisbak die bij de drukke balie stond waar in de pauze allerlei etenswaren en verschillende soorten drinken verkocht werden. Natasha zong verder, maar het klonk in de achtergrond van GabriŽlles hoofd.
Heb ik hiervoor gekozen?
De tekst van het dreigement zweefde GabriŽlle helder voor de geest: Niemand komt het van jou te weten. Eťn misstap, en er gaan doden vallen. Waaronder jij.
Ze keek de aula rond. Daar zat Tim, aan een tafeltje met Jeroen, Mark en Alexander.
Ja, dacht ze bedroefd. Ik kies hiervoor, want ik heb geen keus.
Tim keek op en zag haar; stak zijn vinger op bij wijze van groet en stond op, terwijl hij iets tegen de jongens zei.
Een zenuwachtige glimlach bereikte GabriŽlles lippen terwijl ze voelde dat haar ademhaling even versnelde: hij kwam in haar richting gelopen! Ongemerkt groeide ze een paar centimeter. Toen herinnerde ze zich haar positie en bedacht dat de vuilnisbak een niet erg prettig decor vormde voor sociaal contact. Ze zette een stap in Tims richting, maar op dat moment pikten haar hersenen een bekend patroon op aan de rand van haar beeldveld. Met de precisie van een uil draaide ze haar hoofd in de richting van de afleiding.
Ter Heerdt liep tussen de tafeltjes door ó ze volgde hem met haar blik zonder haar ogen van hem weg te kunnen draaien. De man die ze zo verachtte onderschepte Tim, die op een vraag van de docent antwoord gaf terwijl hij steeds, afgeleid, in haar richting bleef kijken.
Ter Heerdt volgde Tims aandacht; zijn koele blik fixeerde de hare ťťn kort moment. Ze sloeg haar ogen neer. Toen ze weer opkeek, zag ze hoe Ter Heerdt zijn hand op Tims schouder legde en hem gebaarde hem voor te gaan ó in haar richting.
Tim glimlachte naar Ter Heerdt.
Op dat moment ontnamen een paar grote jongens haar het zicht op de aula. Maar ze had genoeg gezien. Ze draaide weg, terug de gang in, waar ze het op een lopen zette.

To act and damn the consequence,
how I wish it could be that easyÖ
But fear surrounds me like a fence...
I wanna break free!
All I want is the wind in my hair;
to face the fear but not feel scaredÖ


Met de grootste moeite haar tranen te bedwingen na die onverwacht toepasselijke woorden, en bij het erop volgende vertrouwde refrein, liep ze rillend buitenlangs om het gebouw heen.
Waar zou Rosa zijn?

Gepost op 19-10-2008 om 21:36 uur
470 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: EsQuizzy
Een kleine maar belangrijke wijziging in deze post doorgevoerd.Gepost op 20-10-2008 Om 09:04

O, en ter info:

Natasha Bedingfield: Wild Horses
http://www.youtube.com/watch?v=OWIVi_Oa4as
Gepost op 20-10-2008 Om 11:41

Door: kiezel
Mooie post...
Het laatste zinnetje zou ik anders formuleren, bijvoorbeeld door direct GabriŽlles gedachten (cursief) neer te zetten. Nu vind ik het wat indirect en daardoor gekunsteld, terwijl de rest juist heel direct is.
Gepost op 20-10-2008 Om 10:56
Dank je, kiezel. Goed voorstel, ik heb het meegenomen zoals je ziet.

*happy*

Gepost op 20-10-2008 Om 11:25

Door: GabriŽlle
Ik weet niet goed hoe ik het moet brengen, want ik wil niet beledigend zijn, maar in deze post (en in andere posts ervaar ik dat ook) gebeurt er net iets niet, dus eigenlijk gebeurt er dus niets... Tenminste, zo beleef ik zo een stuk. Dat vind ik jammer. Het is net alsof we in een trein zitten en gaan ergens heen. Het eindpunt kun je al zien en dan net op het laatst gaan we de bocht om naar rechts, missen we ons doel en komt er weer iets nieuws op ons af. Nu is het Rosa die opeens in haar gedachten opduikt en laatst op het schoolplein was het een opmerking die zo maar in de lucht blijft hangen.
Dan denk ik wat wil hij nou?
Gepost op 20-10-2008 Om 13:15

Hej GabriŽlle! Ik ben niet beledigd, hoor. Vind dit wel leuk, eigenlijk.

Wat ik wil is namelijk precies datgene wat jouw gedachte is: dat je afvraagt wat ik wil.

Maar ik ben benieuwd naar wŤlke opmerking op het schoolplein (...schoolplein?) je bedoelt.

*bloempje*

Gepost op 20-10-2008 Om 13:30

Door: Tines
Goede muziekkeus, hou ik ook wel van... Maar over de post: de muziek brengt haar wel op een vreemde gedachte, namelijk dat het haar kťus is! Dat is dus echt niet zo! Ze wordt gewoon gedwongen! Sneu dat ze daardoor ook voor Tim wegrent, want die had blijkbaar wel zin om haar even te spreken, maargoed, Ter Heerdt liep ook mee, dus ik begrijp het ook wel weer...

Ik lees snel verder, want wonder boven wonder loop ik een post achter met Kd!
Gepost op 21-10-2008 Om 09:42

Ze kŗn ervoor kiezen om het dreigement ongehoorzaam te zijn, Tines. Maar ze důťt dat niet omdat ze bang is voor de consequenties die in die dreigbrief genoemd worden.

Ze kiest ervoor om gehoorzaam te zijn aan de dwang en daarmee de mensen om zich heen (en zichzelf) te beschermen.

Dat is haar keuze-onder-dwang.Gepost op 21-10-2008 Om 10:37

Door: Tines
Oh die keuze! Ik dacht de keuze om die 'dingen' te ondergaan... Ik dacht dat ze haarzelf de schuld gaf van wat hij haar aandoet (zelf uitgelokt ofzo)...
Die keuze bedoelde ik dus, maar natuurlijk heeft ze eigenlijk geen keus met zo'n dreigement... Al vraag ik me af waartoe zij die Ter Heerdt dan in staat acht...
Gepost op 21-10-2008 Om 11:47
Voor mensen die daar niet in vastzitten is het heel onbegrijpelijk, maar ik heb verschillende verhalen gehoord van mensen die misbruikt en bedreigd werden, en die zichzelf de schuld gaven in de zin van uitgelokt, zoals jij het omschrijft. Het zou dus niet vreemd zijn als GabriŽlle LaCroix dat ook heeft. Als het zo is (wat niet onwaarschijnlijk is), dan is het nog niet in het verhaal naar voren gekomen. Misschien een goed idee om daar eens bij stil te staan.

En ik vermoed dat alleen GL weet waartoe zij TH in staat acht. Het feit dat ze de dreigbrief serieus neemt zegt genoeg, denk je niet?

Gepost op 21-10-2008 Om 12:10

Door: Tines
Hmm inderdaad! Arme GabriŽlle... Ik heb ook gehoord dat ze heel vaak dat soort gevoelens hebben (zelf uitgelokt, dreigingen zijn reŽel), maargoed, daar had ik inderdaad (nog) niet bij stilgestaan...
Gepost op 21-10-2008 Om 17:43

Ah... sorry. Die opmerking over 'erbij stilstaan' was meer een gedachte van mij om daar in het verhaal eens bij stil te staan. Was niet handig verwoord van mij.

*bloempje*

Gepost op 21-10-2008 Om 21:59

Door: Levanda
Wauw! Heel cool, dat stukje met die sonngtekst! Geweldig!!!
Gepost op 20-01-2009 Om 20:05

Dank u. *bloos*
Gepost op 20-01-2009 Om 22:05

Door:
leuk wel jammer dat ze ineen s wegrende als tim komt is ter heerd zo afschuurlijk ik vergelijkte hem eerst met een leeraar op onse school maar daar ren ik niet voor weg ofsow !!!!dan moet hij wel heel kwaad aardig zijn
Gepost op 10-07-2011 Om 17:41

Euhm. Begin misschien nog eens te lezen vanaf het begin?

=)

Gepost op 10-07-2011 Om 23:01

Door:
heb gedaan teminste deze post helemaal
Gepost op 12-07-2011 Om 11:04

Euhm. Tja. Ik bedoelde eigenlijk het hele verhaal. Want over de kwaadaardigheid van Ter Heerdt heb ik al wel het een en ander verteld. Lees bijvoorbeeld nog eens Kd∑24 en Kd∑25.

Ik geloof dat als een leraar jou zo zou behandelen, dat je dan liever een blokje om loopt.

Zou ik wel doen, tenminste...


*bloempje*

Gepost op 12-07-2011 Om 11:30

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.