248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

zondag,zelfde tijd
Deel 8
Door: Gabriëlle
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Volgende zondag, zelfde tijd, Deel 8

Pas in de week die daarop volgde had ze Carla van haar vreemde ontmoetingen en gesprekken verteld. Carla was niet alleen een collega en vriendin. Ze was een geloofsgenoot en ze was haar mening in de tijd dat ze nu samenwerkten, steeds meer gaan waarderen. Carla had meer levenservaring dan zij en had haar al vaker voor domme dingen behoed. Dit gold in het bijzonder op het gebied van mannen, waar Helen steeds maar pech mee scheen te hebben. Dat Carla grote bedenkingen bij deze ontmoetingen had, was voor Heleen geen verrassing. Wel dat ze haar mening zo ongezouten en fel gaf.
“Stop daarmee, zeg ik je,” vermaande Carla haar nog eens, nadat ze de zaak al uitgebreid hadden doorgenomen. Om haar woorden kracht bij te zetten, schoof ze het medicijnenlaatje waar ze iets uit had gehaald, met een klap dicht. Ze keek haar strak aan en stak een vinger op: “Je bent gek meid. Laat je niet in met een psychopaat.”
“Carla, hij is geen psychopaat,” probeerde Heleen rustig. “Eenzaam misschien, maar dat echt niet.”
“En je zei dat hij knap was,” snoof Carla. “Hoeveel knappe mannen ken jij die eenzaam zijn? Welke man spreekt vrouwen aan op straat?” ze keek haar strijdvaardig aan en kwam dichterbij om haar volgende woorden tot Helen te laten doordringen. “Een psychopaat!”
Helen keek dicht in de kleine, normaal zo vriendelijk kijkende ogen en zag daarin woede en frustratie. Maar ook bezorgdheid. Alsof ze terugdacht aan de keren dat Helen misstappen had begaan, met soms vervelende gevolgen. Toen bleek dat Helen haar geen gelijk wilde geven, draaide Carla zich met een ruk om, zodat Helen geen gelegenheid meer kreeg om iets tegen te werpen. Ze liet haar alleen met dit laatste statement.
Leunend tegen het rek met de voorraad bedlinnen, moest ze glimlachen om Carla's reactie. Nog nooit was ze zo fel tegen haar uitgevallen. Ze heeft gelijk Helen, vermaande ze zichzelf. Dit was ook wel vreemd, hoe ze hem had ontmoet. Ze was niet voor niets op haar hoede geweest, toen hij voor het eerst contact met haar zocht. En trouwens, wat hij van haar wilde, wist ze eigenlijk ook niet precies. Ze wist niet eens of ze het hem wel kon bieden. Maar er was iets in hem en aan hem, dat haar deed verlangen naar de mogelijkheid om hem daarin te gemoed te komen en in zijn behoefte te voorzien, ongeacht wat het zijn mocht. Het was dit inzicht in haar eigen houding dat haar uiteindelijk het meest verontrustte en ze bad of God haar wilde beschermen voor haar eigen hart, dat ze op dit moment niet helemaal vertrouwde.
Gepost op 16-08-2008 om 08:33 uur
298 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (zondag,zelfde tijd)
Alle verhalen van deze schrijver (Gabriëlle)Door: huizena
Met wijsheid komt meestal ook nuance dacht ik... Ik zat er blijkbaar naast

Even een vraagje, wat ik me ook afvroeg bij mn eigen verhalen-schrijven: 'ze heeft gelijk Helen' is een gedachte. Moet dat niet tussen aanhalingstekens? Tenminste dat dacht ik, omdat gedachten eigenlijk onuitgesproken woorden zijn..?
Gepost op 16-08-2008 Om 10:02
Wijsheid is dat wat je met je levenservaring doet, denk ik (in dit geval). Dus of Carla wijsheid bezit?
Over het tweede: ik kijk af wat andere schrijvers doen, en daar vind ik geen aanhalingstekens. Of het goed is of niet, weet ik niet.
Gepost op 16-08-2008 Om 12:43

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.