248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

zondag,zelfde tijd
Deel 2
Door: Gabriëlle
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Volgende zondag, zelfde tijd deel 2

Carla wilde voor haar inspringen, de schat. Maar Helen schudde resoluut haar hoofd, terwijl verschillende gedachten en gevoelens in haar binnenste om voorrang aan het strijden waren. “Wanneer kan ik hem verwachten?”
Carla keek op haar horloge. “Binnen nu en een half uur. Ik kan hem opvangen en het uitleggen.”
De praktische Carla, dacht ze. Ze wilde haar zoals altijd ontzien, omdat ze de oudere van hen tweeën was, met haar zesenveertig jaar. Het was zo gemakkelijk om Carla te gebruiken en dit uit de weg te gaan. Maar ze wist dat ze dan misbruik van haar vriendin en vertrouweling zou maken, ook al zou Carla dat heel anders zien. Ze hield zich voor dat haar niets te verwijten was en dat deze ontmoeting buiten de privésfeer stond.
“Nee, laat maar,” zei ze zonder een spoor van twijfel in haar stem.
Carla’s blik zocht in die van haar naar zekerheid. Helen schudde het ongemakkelijke gevoel van zich af en knikte, stond resoluut op en pakte het dossier met daarin alle nodige bijzonderheden op. Met een onhoorbare zucht verliet ze de ruimte om zich voor te bereiden op de confrontatie die voor haar lag.

Ze had hem in de gang staan opwachten, en ontmoette zijn verbaasde blik toen hij haar uiteindelijk herkende.
“Helen, jij hier?” stamelde hij verbaasd.
“Ik werk hier, Ralph,” legde ze simpel uit. Daarmee moest hij het doen. Ze wilde verder geen vragen beantwoorden. Geen vragen, geen uitleg. Dat was immers zijn voorwaarde geweest. Had hij het daarbij maar gelaten. Maar zelfs dat had niets uitgemaakt. Het was immers in haar eigen fantasie begonnen en daar had ze dat romantische beeld van hem gemaakt. En niets had haar ervan af kunnen houden om naar dat beeld te gaan handelen en denken, en... voelen.
Hij zag grauw en had slecht geslapen, dat kon ze zo wel zien. Geen wonder. Zijn normale zelfverzekerde houding was ver te zoeken, wat maakte dat ze medelijden met hem kreeg.
“Wil je misschien een kop koffie?” hoorde ze zichzelf op vriendelijke toon zeggen en beet op haar lip. Alsof ze alles wat er gebeurd was wilde negeren en haar professionaliteit wilde gebruiken om haar binnenste tot bedaren te brengen.
Hij reageerde niet op haar vraag en toen hij uiteindelijk op keek, was het een blik zonder een enkele reactie. Hij keek haar aan, maar nam niets waar, leek het wel.
Opnieuw had ze met hem te doen. De neiging om haar armen om hem heen te slaan, was groter dan ooit. Kon ze hem maar zeggen dat alles goed zou komen. Maar ze wist dat het een leugen zou zijn. Ook zij had haar dromen in leugens zien veranderen, in een bespiegeling van de werkelijkheid die er niet was. Had hij haar vertrouwen geschonden? Zelfs daar had ze niet een eenduidig antwoord op.
Gepost op 10-08-2008 om 14:17 uur
176 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (zondag,zelfde tijd)
Alle verhalen van deze schrijver (Gabriëlle)Door: huizena
Ik heb t vorige deel ook gelezen. Je hebt erg heldere omschrijvingen, dat is een sterk punt. En ze zijn ook niet cliche!

In het begin had ik even zoiets van: 'mag ik niet zelf bedenken hoe ze er uit ziet?' Zelf kies ik meestal om alleen typische uiterlijkheden en karaktertrekjes neer te zetten. De lezer mag daarnaast zijn fantasie gebruiken. (Niet dat ik het zo goed kan hoor...) Misschien had je een reden om haar uiterlijk zo duidelijk te schetsen... Maar dat viel me dus op.

Maar okey, ik denk dat ik veel meer van jullie kan leren, dan andersom!
Gepost op 10-08-2008 Om 21:53
Hoi Huizenga. Bedankt, je bent de eerste die inhoudelijk reageert en met dat eerste compliment doe je me een enorm plezier. Ik kreeg eens het verwijt dat mijn verhaal van cliches aan elkaar hing, dus...
O ja, dat uitgebreide gedoe. Nou ik had mijn verhaal geschreven en toen dacht ik, verhip ik heb helemaal niet verteld hoe ze eruit zagen, dus ben ik blijkbaar even doorgeschoten. Komt goed hoor, hier laat ik het bij.

Thanks,
Gabriëlle
Gepost op 11-08-2008 Om 07:55

Door: Tines
Ik vind dit weer een mooi deeltje, Gabriëlle! Je houdt de spanning nog vast van wat er is gebeurd en in m'n hoofd ben ik al druk aan het puzzelen en vooruitdenken... Wat is hun relatie? Wat staat er tussen hen in? Wat is er gebeurd? Ik zal lekker verder lezen!
Ik heb nog één tipje: opkeek hoort volgens mij aan elkaar, bij jou staat er: "... en toen hij uiteindelijk op keek, was zijn blik..."
Gepost op 13-08-2008 Om 21:41
Thank you!

Gepost op 14-08-2008 Om 07:44

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.