248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
66. Avontuur
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Tirashya had altijd tegen haar oudere zus opgekeken. In alles was Lidhia in wisselende mate haar voorbeeld, ook al verschilden hun karakters behoorlijk. Eén van de karaktertrekken die Tirashya onafhankelijk van Lidhia actief ontwikkelde was haar neus voor avontuur. In dat opzicht vond ze heimelijk dat Lidhia wel eens een voorbeeld aan haar mocht nemen.
Ze was echter ontzettend van Lidhia’s luide gil geschrokken, en had zich bij het eerste schijnsel razendsnel in het duister van de gang teruggetrokken. Ze was bang dat hij háár óók opgemerkt had…
De geluiden achter haar deden haar toch al behoorlijke respect voor Lidhia met grote slagen groeien — vooral de gil van de man, waaruit onmiskenbaar een punt voor Lidhia klonk. Hij bleef kreunen, en het was duidelijk dat Lidhia hem behoorlijk geraakt moest hebben. Maar Lidhia zelf hoorde ze niet meer, en dat detail dreef haar ertoe om even te stoppen en eens goed te luisteren.
Het sinistere gekerm verwijderde zich langzaam.
Tirashya draaide zich om.
Ver voor haar uit scheen een paarsachtige gloed, waarin ze een man ontwaarde die een groot, langwerpig pak met zich mee leek te zeulen. Haar ogen werden groot bij het herkennen van de vorm: een gesloten pantser! Hij nam Lidhia mee!!!
Zonder te aarzelen kwam Tirashya weer in beweging en zwom terug, achter Lidhia’s ontvoerder aan. De feiten dat hij bij haar wegzwom en daarbij zijn luminescentie nu gebruikte, leidden haar tot de conclusie dat hij zich niet van haar aanwezigheid bewust kon zijn. De mogelijkheid dat hij dit juist deed om haar te lokken kwam in Tirashya’s jeugdige verontwaardiging niet bovendrijven. Haar verontwaardiging werd daarbij nog eens aangevuld met een extra dosis bezorgdheid toen ze bloed in het water proefde… Was dat van die man, of…!?
De man stopte bij een vreemd, kubusvormig blok, dat middenin een verbreding van de gang leek te staan. Lidhia, nog steeds in gesloten toestand, werd even op de gangbodem gelegd, waarna het onderwerp van Tirashya’s verontwaardiging aanstalten leek te maken om het hele blok met slechts één hand op te tillen.
In plaats daarvan schoof hij het eenvoudig opzij.
RrrrrKLIK!!!
Dus dàt was dat akelige geluid daarstraks! stelde het jonge prinsesje vast. Kom op, Lidhia! Open jezelf en kom hierheen nu je de kans hebt! Ze begreep niet waarom Lidhia zich gesloten hield en begon zich af te vragen of haar zus misschien ernstiger gewond was dan zij had gevreesd…
Gewond… of erger, huiverde Tirashya, met een diepe rimpel in haar voorhoofd.
Lidhia werd weer opgetild — met een hand en een pols, waarbij de man zijn linkerhand angstvallig ontzag. Hij klemde de gesloten schelp van prinses Lidhia met zijn rechterarm tegen zich aan en liet zich rechtopstaand in een schacht zinken, die van onder het zware blok tevoorschijn was gekomen.
Zodra hij uit het zicht verdwenen was, lag de gang weer in duisternis om Tirashya heen. Feilloos zwom ze echter naar het kubusblok, dat nog van zijn plaats af stond. Beneden haar vervaagde het spookachtige schijnsel van de man langzaam in de diepte — mèt haar favoriete zus!!!
Hals over kop dook ze er achteraan, verdere onbekende diepten tegemoet…

Gepost op 02-08-2008 om 23:09 uur
224 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Auke-Willem (AW)
Vreemd hè? Hoe personen in boeken en films altijd zo dom doen! Maar goed, emoties zijn ook sterk natuurlijk. Ik lees geamuseerd verder. Ik vind je boek nu echt leuk worden. Nog steeds ligt mijn favoriete stuk in het onderwaterrijk, maar ook het bovenwaterdeel begint me nu echt te boeien.
Gepost op 16-08-2008 Om 17:15

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.