248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
59. Gedachten
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

In de vensterbank stond een hoya.
Hoya carnosa, dacht Gabriëlle, terwijl ze met haar linker wijsvinger langs één van de vier hangende bloemschermpjes streek om de grote druppels zachtzoete nectar naar haar mond te brengen. Al vanaf het moment dat ze als klein kind deze lekkernij had ontdekt, aangewezen door haar moeder, was haar standaard antwoord op de vraag wat zij het lekkerst vond: „Hoya carnosanectar.”
Bijna niemand kende het. Dus lachte men vaak om haar antwoord.
Gabriëlle haalde haar schouders daarbij op: zij wist wel beter! Als er een hemel was, dan was dit een voorproefje. Letterlijk.
Rosa had haar, nadat ze Sam hadden teruggebracht, voorgesteld aan haar moeder. Dat was even een drempel geweest, maar mevrouw Welder maakte meteen een prettige indruk en stond erop dat Gabriëlle haar met ‘tante Fabiënne’ zou aanspreken.
„Al Rosa’s vrienden en vriendinnen doen dat, dus jij ook,” was tante Fabiënnes vriendelijke, maar stellige afkeuring van Gabriëlles beleefde ‘mevrouw Welder’. „Klinkt veel meer zoals ik mij voel,” voegde ze er met een knipoog aan toe. Gabriëlle had een verlegen glimlach weggegeven en toegestemd.
En nu was ze weer thuis, met Milky op schoot, haar lievelingsplant die om aandacht schreeuwde, …en alleen met haar gedachten.
Er waren zoveel zaken die haar bezighielden, dat ze onbewust van het ene onderwerp op het andere sprong en al gauw niet meer wist waar ze nou eigenlijk begonnen of gebleven was. Kon ze haar gedachten maar stilzetten!
De zaak met Ter Heerdt gaf haar een voortdurende spanning, die als een zware, klamme deken op haar ziel drukte. Daarentegen had ze een warm gevoel aan haar verdere kennismaking met Rosa overgehouden. Tante Fabiënne was lief en bracht nu wéér tranen in haar ogen: had zij zèlf haar moeder nog maar…! Sam en Tosha waren prachtige dieren. Tim… ja, ze zou het leuk vinden als hij bij haar in de klas kwam te zitten. Hoe zou het met magister Toenak zijn? Och, als Tim in een andere klas kwam, zou ze hem toch ook weleens te spreken krijgen? Toch? En waar zou Kirja zijn? Als Tim maar niet aangestoken werd door het geroddel… Waar zou het dagboek van Lidhia zijn? Het hevig blozende gezichtje van Amber kwam haar weer helder voor de geest… Tim had heel nadenkend gekeken — bijna fronsend — toen hij hen na stond te kijken… Waar zou Rosa háár dagboek verstopt hebben? Zou Tims blos alleen van de kou gekomen zijn? Een glimlachje speelde rond haar lippen, terwijl ze de hoya nog eens inspecteerde op nieuwe nectar. Ze bleef even stilstaan bij het besef dat Tim een positieve indruk op haar had gemaakt. Maar in eerste instantie had ze óók een positieve indruk gehad van Ter Heerdt... Mensen bleken niet altijd te zijn wat een eerste indruk leek aan te geven... Ze fronste, maar schrok op uit haar overpeinzing toen haar mobieltje piepte: een smsje. Ze draaide het toestelletje open en drukte op een toets.
Wat haar zèlf niet gelukt was, kregen de woorden die op het kleine schermpje te lezen waren in één klap voor elkaar: nú stonden haar gedachten stil…

Gepost op 08-06-2008 om 17:30 uur
461 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Tines
Oeh weer zo'n spannende cliffhanger! En 't lijkt wel alsof ze Tim leuk zou kunnen gaan vinden!!! Ik ben heel benieuwd! Ik weet niet of ik op een toets zou klikken, klikken doe je met een muis op je beeldscherm en een toets op een telefoon druk je in... Vind ik, dus het is maar een suggestie...
Gepost op 08-06-2008 Om 22:18
Goede suggestie, Tines. Dank je!
Gepost op 08-06-2008 Om 22:22

Door: hope
Hey wij hebben ook een hoya op de vensterbank staan. Ik hoop nog steeds dat m'n moeder hem weggooid maar dat is een ander verhaal....
Je houdt het verhaal nog steeds lekker spannend
Gepost op 08-06-2008 Om 23:35
Hihi mijn moeder heeft een hekel aan dat ding ( plakkende vensterbank / sterke geur) maar ik geloof dat ze 'm niet wegdoet omdat het mijn lievelingsplant is... ;)
Gepost op 09-06-2008 Om 08:20

Door: Linda
Wij hebben ook zo'n plant en ik vind de nectar ook heerlijk

Ben benieuwd wat er in dat smsje stond.
Gepost op 09-06-2008 Om 09:06
Ook herinneringen aan 's ochtends beneden komen op een ochtend, en gewoon wéten dat de hoya weer bloeit? ;)
Gepost op 09-06-2008 Om 19:08

Door: kiezel
Leuk met die hoya cardinges!
En ook grappig hoe je de doorelkaar lopende gedachten van Gabriëlle beschrijft, nauwelijks een touw aan vast te knopen - en daarom zo realistisch beschreven.
Gepost op 09-06-2008 Om 13:03
Thank you, friend.
Gepost op 09-06-2008 Om 19:08

Door: Auke-Willem (AW)
Ik kan niet reageren. Ik moet weten wat er in dat SMS'je staat. Sorry EsQuirrel, maar het is je eigen schuld! :P
Gepost op 16-08-2008 Om 16:50
Lees maar fijn verder dan. Die schuld durf ik wel op me te nemen. ;)

Gepost op 23-10-2008 Om 20:35

Door:
whaa smsje
ben benieuwd war er in staat
Gepost op 20-06-2011 Om 16:35

Ik… o nee.

=P

Gepost op 20-06-2011 Om 16:37

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.