248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
53. Ontdekking
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Kerker na kerker trok aan Silvaeo voorbij, oplichtend in de hem vertrouwde rood-blauwe gloed. Van achter ieder volgend gesloten traliehek staarde een griezelige leegte hem aan, terwijl de koning langzaam voorbij zwom. Met iedere lege cel stegen zowel Silvaeo’s opluchting als zijn bezorgdheid.
Halverwege de oostelijke gang lag de eerste cel die niet volledig leeg was: een familie van zeven blinde holenvisjes zwom kwispelend in het rond en leek zich prima thuis te voelen in de onnatuurlijke habitat. Even liet Silvaeo zich boeien door de vreemde manier waarop de oogloze visjes zich voortbewogen, zonder daarbij tegen wat dan ook maar aan te zwemmen.
Als de visjes niet blind waren geweest, hadden ze wellicht de duistere schim gezien die aan de overkant van de gang, achter de koning, uiterst behoedzaam voorbij gleed…


„Môge, meisje!”
Zonder zich naar haar vader om te draaien groette Gabriëlle hem terug vanaf haar plaats bij het beige betegelde aanrecht: „Môge, pap.” Ze was druk in de weer met een ritselend pak cornflakes, een pot suiker en een pak melk. ‘Pap’ rekte zich uit en vouwde genoeglijk kreunend zijn handen achter zijn hoofd terwijl Milky om aandacht en melk kwam bedelen.
„Beetje geslapen, vannacht?”
„H’m,” was Gabriëlles vage reactie. „Matig.”
„Hoezo?” Peter LaCroix liet zijn armen langs zijn lichaam vallen. „Te koud?”
„Neuh,” gaf Gabriëlle te kennen. „Gewoon, naar gedroomd…”
„O, dat is niet fijn…,” leefde haar vader met haar mee. Even keek hij onderzoekend naar zijn dochter, die haar krulhaar los had hangen zodat hij haar gezicht niet kon zien. Hij opende zijn mond om iets te vragen, maar besloot hem weer te sluiten.
„…en nee, ’t was niet over mamma,” vervolgde Gabriëlle anticiperend, terwijl ze per ongeluk een ruime scheut melk over het kommetje heen liet klotsen. „Nou!”
„Hier,” zei haar vader, die haar een vaatdoek aanbood. Ze pakte het doekje aan, aarzelde bij een herinnering aan de vorige dag, en veegde de buitenkant van het kommetje schoon. Het aanrecht volgde terwijl haar vader de koelkast opentrok en met een diepe zucht zijn ontbijt voor deze zaterdag bij elkaar begon te sprokkelen.
„Wil je erover praten?” vroeg hij.
„Liever niet. Vind je ’t erg?”
„Nee hoor.” Een pak yoghurt vond zijn weg naar het aanrecht. LaCroix opende het, keek erin, rook eraan — en trok een gezicht dat uitdrukking gaf aan de ontdekking dat het pak ook uit zichzelf de weg uit de koelkast wel zou hebben kunnen vinden. Gabriëlle, die zich juist had omgedraaid, grijnsde flauwtjes om de manier waarop haar vader, in zijn T-shirt en boxer shorts, op slippers naar buiten stapte om het pak gemuteerde yoghurt in de kliko te dumpen, waarop hij zo gauw hij kon weer naar binnen sprong. „Brrrrrrrr! Nou goed, dat wordt dus géén yoghurt vanmorgen,” luidde zijn duidelijke conclusie. Hij pakte het pak cornflakes op. „Is er nog wat melk over na die zondvloed die jij daarnet veroorzaakte?”
Gabriëlle reageerde niet. Hij keek op en volgde haar gebiologeerde blik naar buiten.

Gepost op 18-05-2008 om 20:01 uur
430 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: kiezel
Leuk! Je weet wel weer precies op het juiste moment te stoppen hč, nu zijn we als lezers zowel boven als onder water erg benieuwd wat er nou te zien is...!
Gepost op 18-05-2008 Om 20:40

Tjááá… ;)

Dank je voor je (snelle) reactie!

Gepost op 18-05-2008 Om 21:16

Door: Tines
Ja, ik ben ook benieuwd inderdaad!
Ik bedenk me, nu ik dit lees, ook pas dat ik mijn scheuten melk die over iets heengaan, andersom opruim... Pff, 't is maar net wat je opvalt...
Trouwens, zou deze LaCroix de figuur zijn die een paar posts geleden probeerde de waterdruppels te ontwijken enzo? Of was dat Ter Heerdt?
Gepost op 18-05-2008 Om 23:51
Dat heet 'bewustwording'. Waar Kd al niet goed voor is!!!

Enne... tja, wie zou het zijn? ;)

Volgens mij kun je door het toepassen van deductie al wčl ietsje wijzer worden, wat dat betreft…

Gepost op 19-05-2008 Om 08:18

Door: Tines
Ach ja, leerzaam hoor...

Ik weet het niet, kan deduceren wat ik wil, maar ik kom er niet echt uit...
Gepost op 20-05-2008 Om 19:14
Zowel in deze post als in Kd·37 worden bepaalde overlappende stukjes informatie gegeven die je met elkaar kunt vergelijken.

Gepost op 20-05-2008 Om 23:19

Door: Tines
Ehm nou, beide hebben ze een kat, maargoed, dat kunnen nog steeds heel veel mensen zijn... Een uniek karakter van de kat dat in beide posts terugkomt zou duidelijker zijn... Verder kan ik er niet echt iets uithalen, mis ik iets?
Gepost op 21-05-2008 Om 18:49

Ja. ;)
Gepost op 21-05-2008 Om 21:18

Door: EsQuizzy
Oké, ik geef een hint: wat doet/doen de personage(s) in Kd·37 en Kd·53?

Gepost op 22-05-2008 Om 11:05

Door: Tines
Naar de kliko lopen?
Gepost op 22-05-2008 Om 18:31

Goed zo! En nu góéd kijken.
Gepost op 22-05-2008 Om 19:10

Door: Tines
Nou, de kliko in post 37 staat ín het schuurtje, die in post 53 niet... Denk ik... Dat moet ook een lekkere lucht geven trouwens, die kliko binnenhouden...
Gepost op 23-05-2008 Om 10:39
Goed gezien. Wat is dus je conclusie (afgezien van je geloof aan stank, wat hard meevalt in de praktijk als je met beleid met je vuilnis omgaat)?

;)

Gepost op 23-05-2008 Om 10:43

Door: Tines
Het is niet dezelfde persoon... Tenzij hij zijn kliko buiten heeft gezet, omdat het binnen zo stonk...
Gepost op 23-05-2008 Om 11:38

Misschien... ;)

Gepost op 23-05-2008 Om 11:41

Door: EsQuizzy
Ik citeer Kd·37:

Op de tast klikte hij het licht aan en genoot van zijn hobbydomein, dat altijd naar vers hout rook.Conclusie: hij gaat met beleid met het vuilnis om.Gepost op 23-05-2008 Om 11:46

Door: Tines
Tenzij het heel sterk ruikend hout is... Dit win je niet zomaar, EsQ!
No offense though...
Gepost op 23-05-2008 Om 15:41

Tines, laat mij je een plezier doen: ik geef me gewonnen. Deze keer.

Voordeel is, dat met jouw winst in deze discussie, je conclusie m.b.t. de persoon (c.q. de personen?) in Kd·37 en Kd·53 weer op losse schroeven komt te staan. Suit yourself. No offense, indeed.

;)

Gepost op 23-05-2008 Om 18:41

Door: Tines
Hmpf, in dat geval is het dus wčl één en dezelfde persoon! Zo. Opgelost!
Gepost op 24-05-2008 Om 16:49

Door: Auke-Willem (AW)
Geweldig!

Vooral omdat ik vermoed dat deze scčne gedeeltelijk is geboren uit een herinnering die je bij onze koelkast hebt opgedaan, EsQuirrel! Al was het toen geen yoghurt, maar melk!
Gepost op 16-08-2008 Om 16:28
Klopt. En ik was zo naďef om het goedje niet te controleren voordat ik een 'away team' mijn mond in stuurde.

;)

Gepost op 23-10-2008 Om 20:27

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.