248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
52. Indruk
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Een verjaarstraktatie, bij gebrek aan een manier om jullie van gebak te voorzien.
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Het tuimelraam van Gabriëlles zolderkamer was dit jaar de thuisbasis van een klein, grappig spinnetje met wijd uiteen staande voorpootjes en een bijna glasachtig doorschijnend uiterlijk. Zoals zo vaak lag Gabriëlle ook deze zaterdagmorgen al vroeg naar het beestje te staren dat op zijn kop hangend ondefinieerbare kronkelpaadjes liep over de dubbele glasplaat, met ver onder zich de helderblauwe hemel en minder dan twee meter boven zich het aandachtig toekijkende gezicht van het tienermeisje. Ze was blij dat Lidhia eindelijk sliep: zo kon ze tenminste weer een dag terug in haar eigen wereld. Niet dat die zo bijzonder veel te bieden had in haar beleving, maar haar dagdroomwereld Liliaño had zich vannacht ontpopt als een ware nachtmerrie. Ze huiverde bij de herinnering aan het onaardse duister, dat zich slechts gedeeltelijk terugtrok voor de natuurlijke luminescentie van haar onderwatervriendin. Ze wendde haar hoofd af bij het schrikbeeld van het half vergane lichaam dat ze vanuit Lidhias perspectief aangetroffen had. En mèt haar vriendin maakte ze zich zorgen over magister Toenak.
Maar vandaag was het zaterdag: héérlijk twee dagen géén school.
Géén Ter Heerdt…


Langzaam zwom Silvaeo verder door de lange gang, met voor zich uit slechts duister, en aan weerszijden vaag oplichtende tralies, juist aan de grens van zijn zichtbare aura. De anderen waren al lang niet meer hoorbaar achter hem, en wanneer hij omkeek meende hij nog héél flauw het lichtschijnsel van zijn onderdanen te ontwaren, die bezig waren met het gevonden lichaam.
Hij prevelde een zacht gebed om bijstand.

De oostelijke gang lag er verlaten bij, stil en duister, met eeuwenoude trieste herinneringen en geheimen — en met een batterij kerkers die lagen te wachten op de komende inspectie.
Toch bewoog er iets. Op driekwart van de totale ganglengte verscheen een zachtblauwe, naar paars neigende gloed met in het hart een duistere schim die zich zo snel mogelijk in de richting van de nauwe verticale schacht bewoog. Maar ver voordat het begin van de gang bereikt was, verdween de lichtgloed plotseling bij het verschijnen van een blauw met rood schijnsel in de verte…

Koning Silvaeo aarzelde even: had hij het zich ingebeeld? Juist voordat hij de wand tegenkwam die hem vertelde dat hij zijn doel bereikt had, meende hij heel even iets blauws te hebben gezien, ver bij hem vandaan aan zijn rechterzijde. Het was maar een indruk, die verdwenen was voordat hij zijn ogen erop kon richten. En waarschijnlijk was het een ingebeelde indruk. Silvaeo boog af naar rechts en begon langzaam aan zijn inspectietocht langs de oude tralies.

Een in duisternis en stilte verhuld paar samengeknepen ogen hield, terwijl het zich langzaam terugtrok de gang in, de gestaag naderende persoon nauwlettend in de gaten…

Gepost op 13-05-2008 om 23:21 uur
396 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Tines
Haha, dat was snel terug naar Gabriëlle! Ik ben blij voor haar dat ze even weekend heeft...
Ik hoop niet dat dat paar samengeknepen ogen het lef heeft om de koning iets aan te doen! Maargoed, anderen weten waar hij is, dus zal dat wel goedkomen... Ik heb trouwens wel wat moeite met het inschatten van die ene afstand: een kwart van de totale ganglengte van de achterwand verwijderd... Moest ik echt drie keer lezen, maar misschien ben ik de enige? Ik ben benieuwd wat koning Silvaeo aan gaat treffen!
Gepost op 14-05-2008 Om 00:08
Ik had toch gezegd dat je het verhaal kunt beïnvloeden? ;)

Ik zal die zin nog eens bekijken. Het was laat, gisteren…

Gepost op 14-05-2008 Om 08:06

Door: kiezel
...en je was jarig gisteren! Alsnog mijn felicitaties...

Eén opmerking over het nieuwe deel; ik zou zelf gehuld zeggen i.p.v. verhuld. Ik weet niet precies waarom, misschien klinkt het me te formeel in de oren ofzo. Qua betekenis kunnen beide hier wel.
Gepost op 14-05-2008 Om 10:41
In mijn oren heeft 'verhuld' meer de betekenis van 'verborgen'.
'Gehuld' klinkt mij meer als 'gekleed' in de oren.
'k Kan het fout hebben, maar dat was de reden achter de woordkeuze.

Gepost op 14-05-2008 Om 10:46

Door: kiezel
Ik snap je keuze, ik twijfelde er zelf ook over. Nog steeds trouwens...
Gepost op 14-05-2008 Om 10:54
Het één lijkt mij van 'verhullen' te komen, het ander van 'hullen'. We kunnen Van Dale eens bekijken…

Nog bedankt voor je opmerking en je felicitatie, trouwens!!!

Gepost op 14-05-2008 Om 11:00

Door: EsQuizzy
Na een bezoekje aan Van Dale: ik blijf denk ik toch maar bij mijn keuze vanwege het betekenisverschil. Je hebt zeker gelijk wat betreft het 'formeel', dat geeft VD óók weer. Maar is het storend?Gepost op 14-05-2008 Om 11:03

Door: Tines
Hihi, ja, maar nu zie ik het ook echt... Leuk! Bedankt voor de kleine update in de bovenwaterwereld!
Gepost op 15-05-2008 Om 01:05
Ik heb die lastige zin nog eens onder de loep genomen en vereenvoudigd. Beter zo?

Gepost op 16-05-2008 Om 15:14

Door: Tines
Jup, dankje!
Gepost op 18-05-2008 Om 15:59

=)

Gepost op 09-09-2009 Om 09:56

Door: Auke-Willem (AW)
Geen tijd om te reageren, te spannend, lees snel door!
Gepost op 16-08-2008 Om 16:25

=D

Gepost op 09-09-2009 Om 09:56

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.