248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
48. Topprioriteit
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

„Een meisje, geschatte leeftijd: einde tien, begin twintig,” meldde Ishtaran van achter haar mondkapje, zwaar aangeslagen maar volgens haar training haar emoties aan de kant zettend. Het verstopt zittende slot van de kerker had de strijd tegen vier paar geschoeide mannenhanden uiteindelijk moeten opgeven. Hagiysh stond juist op het punt opnieuw flauw te vallen, toen de koning hem opdroeg terug te gaan naar boven om een geschikte zak te halen voor het vervoer van het meisjeslichaam. De kamerheer verwijderde zich aarzelend, maar met een vloeiende buiging.
„Hoe lang denkt u dat zij hier gelegen heeft?” vroeg de koning de medica.
„Na haar dood minstens twee weken,” antwoordde die. „Daarvóór… gedurende nog onbepaalde tijd. Het is moeilijk schatten zonder verder onderzoek. En ik moet tot mijn vreugde toegeven nog weinig ervaring te hebben opgedaan in deze tak van mijn expertise.”
„Ik wens u met heel mijn hart toe dat u zoiets nóóit meer zult hoeven meemaken,” was de hartelijke respons van de koning. Ishtaran knikte dankbaar, wetend dat het ergste nog moest komen.
„We hebben meer informatie nodig, Korfos,” zei de koning. „Kan dit het meisje Iriniah zijn, dat onlangs plotseling vermist werd? Er is tot op heden toch niets van haar vernomen?”
„Die mogelijkheid is zeer wel aanwezig, majesteit,” antwoordde de militaire aanvoerder. „Er zijn, bij mijn weten, geen andere gevallen van vermissing bekend die met de vondst van dit lichaam opgelost zouden kunnen worden.”
„Is het nog mogelijk haar te identificeren?” vroeg de koning, zich opnieuw tot Ishtaran wendend.
„Zeker, sire,” antwoordde de vrouw zelfverzekerd. „De kleuren en de tekening van haar luminescentiepatroon zijn nog zeer nauwkeurig vast te stellen in het laboratorium. Binnen een paar dagen zal ik u uitsluitsel kunnen geven aan de hand van omschrijvingen van Iriniah.”
„Doe dat,” droeg de koning haar op. „Generaal Korfos, zie erop toe dat de medica voor haar onderzoek kopieën krijgt van de omschrijvingen die Iriniahs ouders van haar hebben gegeven.”
„Zeker, majesteit,” antwoordde Korfos, een stevig gebouwde waterman met een zachtgroene tekening.
„Nu eerst is het wachten op Hagiysh,” verzuchtte de koning, terwijl hij zijn blik nogmaals tegen zijn gevoel in op het stoffelijk overschot van de onfortuinlijke jonge vrouw liet rusten. In stilte zette hij zijn dreigement kracht bij: hij móést en zóú de dader vinden en straffen! Maar de gedachte die hem niet losliet, was een vraag rond de identiteit van die dader. Het moest iemand zijn, die toegang had tot het koninklijk paleis — en er zijn of haar weg wist te vinden. Dat kon niet veel goeds betekenen voor de veiligheid van zijn vrouw, zijn kinderen en het overige personeel…!
Maar… wie kon hij nog vertrouwen?
„Generaal,” sprak hij gehaast. „Zodra dit lichaam naar boven gebracht is, heeft het vinden van magister Toenak uw topprioriteit. Daarbij zou ik graag zien dat u de bewaking tot nader order verdubbelt.”
Generaal Korfos knikte.
Met een schok herinnerde Silvaeo zich dat er nog kerkers op inspectie lagen te wachten. Hij meldde zijn nieuwe doel bij zijn personeel en zwom bij hen vandaan, verder de gang in.

Gepost op 30-04-2008 om 10:08 uur
486 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: kiezel
Een meisje...?

Blijft spannend, EsQuirrel!
Gepost op 01-05-2008 Om 10:43
Ja, hè?
Gepost op 02-05-2008 Om 08:30

Door: Tines
Oh... Jeetje, weer een nieuwe lijn, maar niet zo'n leuke... Arm kind! Maar wat als het Iriniah niet is?
Poeh, spannend zeg! Wat is er allemaal nog meer in die kerkers verborgen? Wie zat daar tot nu toe ongestoord zijn (of haar ) vreemde geheimen uit te voeren!?
Gepost op 01-05-2008 Om 15:33
...
Gepost op 02-05-2008 Om 08:30

Door:
Je maakt het wel heel erg spannend en mysterieus, EsQuirrel! Ik wacht met spanning af...
Gepost op 02-05-2008 Om 00:20
Dank je!
Gepost op 02-05-2008 Om 08:31

Door: Auke-Willem (AW)
Nog een meisje dat is mishandeld en wellicht misbruikt. Als je een thema in dit boek wilt leggen, dan wordt het nu erg duidelijk, EsQuirrel!

Maarreh... ik kijk uit naar het vervolg.
Gepost op 02-05-2008 Om 13:09
Thema... tja. Misschien. Maar van dit meisje en haar verhaal weten we nog maar weinig.
Gepost op 06-05-2008 Om 08:51

Door:
leuk !!!!!
Gepost op 20-06-2011 Om 15:42

Euh... leuk? Weet je het zeker, janine?

=)

Gepost op 20-06-2011 Om 16:24

Door:
ja heel zkr hoezo
Gepost op 20-06-2011 Om 18:26

Ik vroeg me af wat er leuk is aan deze post.

*sorry*

Gepost op 20-06-2011 Om 19:55

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.