248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
49. Smmigen
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Een groot deel van de nacht had ze wakker gelegen, starend in het duister en verlangend naar de morgen. De gebeurtenissen van de afgelopen week leken een puzzel te vormen waarvan zij t veel stukjes miste. Uiteindelijk was ze in slaap gevallen, maar ze was tijdens een droom weer wakker geworden. Met een zucht knipte ze opnieuw het leeslampje aan, en knipperde tegen het vrolijke, heldere licht. Dat het nog maar net half vijf in de ochtend was geweest, kon haar even niet zoveel schelen. Ze wilde die droom vangen voordat de herinnering vervloog.
Het kussen gleed nogmaals omlaag; het dagboekje werd geopend, evenals haar pen.
In slaapslordige letters vormden zich de woorden, die de linkerbladzijde uiteindelijk op twee blanco regels na opvulden.


In een huis in een naburig dorp brandde ook licht. Een forse man zat, in een badjas gehuld, aan zijn bureau te werken. Een flinke stapel proefwerken lag nog te wachten op nakijkwerk en hij had tch niet kunnen slapen. Met vaste hand liep hij door de antwoorden, en streepte en schreef. Soms lachte hij stilletjes; soms knikte of bromde hij goedkeurend, maar vaker schudde hij zijn hoofd meewarig, of fronste hij zijn wenkbrauwen.
Ze zijn l-le-maal gelijk, mompelde hij zachtjes, met een sterke nadruk op het allemaal.
In de rechter bovenhoek van het eerste blaadje van ieders werk kwam de beoordeling te staan, in een keurig voorgedrukt vakje. De linkerbovenhoek van diezelfde blaadjes beschreef hij zorgvuldig met een code, waarvan hij de sleutel uitgedokterd had. Hij deed dit al vanaf het eerste begin van zijn carrire: iedereen was aan zijn aparte gewoonte gewend geraakt. Het hrde gewoon bij hem en zijn stijl van onderwijzen.
Een volgend proefwerk was nagekeken. Cijfer een laatste krabbel code en het papier ging aan de kant.
Volgende! Wie was er nu aan de beurt?
Zijn oog viel op de naam in het kleine handschrift. Hij trok n mondhoek spottend omhoog en trok zijn agenda erbij, waarin hij snel even heen en weer bladerde.
In de aangrenzende slaapkamer hoorde zijn vrouw hem mompelen, al verstond ze zijn woorden niet: Maar smmigen zijn mr gelijk dan de anderen

Gepost op 04-05-2008 om 22:42 uur
471 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: kiezel
Het werd inderdaad weer tijd voor een stukje uit de 'bovenwaterwereld'!

Kort maar mooi, hoewel ik me afvraag waarom je zoveel lllll-en gebruikt in 'll-lle-maal'. Naar mijn smaak een beetje overdone, aangezien uit het accent, de streepjes en het vervolg van de zin al duidelijk genoeg blijkt dat er veel nadruk op ligt.
Gepost op 05-05-2008 Om 11:28
Ok. Pas ik aan! Dank je!
Gepost op 05-05-2008 Om 13:55

Door: Auke-Willem (AW)
Op zich wel goed ja, dat we weer even naar de bovenwereld gaan, maar toch kijk ik weer uit naar een vervolg onder water. Dat vond ik ontzettend spannend!

Over dit stukje: Ik weet dat het bij jouw stijl past om niet te vertellen over wie je aan het lezen bent. En ik kan ook wel raden wie de twee hoofdpersonen in dit stukje zijn. Maar toch... ach... kwestie van smaak, denk ik...

Schrijf snel verder!
Gepost op 05-05-2008 Om 11:52
Vaak vertel ik ook wl over wie ik het heb. Regelmatig komen er in dit verhaal ook scnes/fragmenten voor waar ik dat (inderdaad bewust) niet doe. Het is in dat geval altijd de bedoeling dat de lezer het uiteindelijk door informatie die verderop gegeven wordt (of eerder al gegeven is) zal kunnen (gaan) plaatsen. En dat de 'anonieme' stukjes zijn mede bedoeld om sfeer te zetten. Als ik overal steeds zou weggeven om wie het gaat, haal ik een stuk van de spanning weg. Althans, zo beleef ik het. ;)

Kd.51 ligt klaar, maar Kd.50 moet even wachten op het herschrijven van de twee posts die we van het weekend besproken hebben. Dat doe ik zo snel mogelijk.
Gepost op 05-05-2008 Om 14:00

Door: Tines
Poeh, ik vroeg me al af wanneer we weer naar boven gingen ja... Maar leuk! Ik ben benieuwd wat hier nu gaat gebeuren... Ik vind dat gepuzzel wel leuk, maar het is wel vervelend als je weinig tijd hebt om het verhaal te lezen en erover na te denken...
Ach, het blijft interessant hoor! Ik ben benieuwd wat hier weer gaat gebeuren!
Gepost op 05-05-2008 Om 17:54
Ik ook... ;)
Gepost op 05-05-2008 Om 21:10

Door:
Net als de anderen was ik ook hl benieuwd hoe het in de bovenwereld het er aan toeging... Mooi stukje... Ik leer wel geduldig te zijn hoor! En dat terwijl jij nog wel zo hard doorschrijft! Ga vooral door... En meld je even welke hoofdstukken je herschreven hebt? Dan kunnen we die nog eens herlezen.
Gepost op 06-05-2008 Om 08:19
'Tuurlijk! Kd40 en 41 zijn op dit moment in revisie. Ik geef duidelijk aan wanneer ze gepost zijn. Don't fear.
Wanneer ze gepost zijn, raad ik het wel aan om het hele verhaal vanaf Kd40 nog eens door te lezen, het zou kunnen dat er nog wat kleine details veranderen.

Over deze post: het was op dit moment in de luchtwereld gewoon dezelfde nachtzzzzz: de gebeurtenissen onder water hebben elkaar even heel snel opgevolgd en moesten uitgebreider beschreven worden. Vandaar het voor dit verhaal vrij lange verblijf onder water.
Gepost op 06-05-2008 Om 08:45

Door: EsQuizzy
In mijn antwoord op AW hierboven, schreeef ik dat Kd51 klaar lag en Kd50 nog afgeschreven moest worden. Deze twee posts heb ik omgedraaid. Kd51 is nu in de pen.

Gepost op 08-05-2008 Om 17:46

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.