248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
39. Onbevredigend
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Recht omhoog zwom ze, met Trikticlic vlak naast zich. De vriendelijke dolfijn was niet bij haar weg te slaan en vermaakte zich prima met dit onverwachte uitstapje. Aan Lidhia’s andere zijde zwom de magister, die een ernstige blik in zijn ogen had — bijna gelijk aan de hare. Ver onder hen lag het paleis, met aan één zijde, naar iets diepere gronden aflopend en van de paleisgronden gescheiden door een hoge muur van koraal, de drukke onderwaterstad.
„Magister, dank u wel voor deze excursie. Het is heerlijk om weer eens een buitensessie te hebben! Maar waarom hebt u mij niets verteld van uw plan om deze zwemmeling te maken?”
„Muren worden in onze wereld alom geprezen vanwege hun kwalitatief hoge veiligheidsgehalte,” antwoordde Toenak. „Hoewel het onterecht zou zijn deze waardering te ondermijnen, moet ik evenwel bekennen de mening toegedaan te zijn dat er helaas zekere gebieden bestaan waarin massieve ruimtescheidingen een bovenmatig bezwaarlijke kwetsbaarheid opleveren.”
Lidhia keek hem met vragende ogen aan.
„Wanden verschaffen ongenode gehoorsorganen onopgemerkt de toegang tot op onrechtmatige wijze verkregen gevoelige informatie,” legde hij voor zijn doen kort en bondig uit. „Het open buitenwater biedt geen schuilplaats aan ongewenste toehoorders. Ik verkeer in de veronderstelling dat ons laatste gesprek naar ons beider mening zeer… onbevredigend beëindigd werd.”
Lidhia lachte: „Ja, dat is zo. Dus u hebt mij mee naar buiten genomen om ongestoord te kunnen praten?”
„Ik meen mij te herinneren dat ‎‎ú aan het woord was, toen onze kamerheer ons kwam interrumperen,” glimlachte de magister vriendelijk, terwijl het drietal de oppervlakte bereikte. Alleen Trikticlic waagde zich spelend boven de waterspiegel terwijl hij om het ernstige tweetal heen buitelde.


Vlak boven het laagste deel van het paleisdak zweefde een zwijgzaam heerschap, omhoog turend in het verblindende licht. Hij keek chagrijnig. Drie minuscule zwarte stipjes tekenden zich hoog boven hem af tegen het watergewelf, onbereikbaar buiten zijn gehoorsafstand. Maar hij durfde het niet aan om minder diep te gaan zwemmen: dat mocht eens teveel in het oog zweven… Hij slaakte een diepe teug water, en zwom nadenkend terug naar binnen.

Gepost op 27-03-2008 om 20:33 uur
408 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Tines
Hee, wat slim!! Cool, nu kan Lidhia eindelijk haar verhaal echt kwijt!
Dat figuur op het dak, is dat die kwakzalver? Die vertrouwde ik al niet.. Ik ben benieuwd of het hem echt is!
'k Zag één zin die ik niet echt lekker vond lopen: '... met aan één zijde, iets dieper van de paleisgronden gescheiden door een hoge muur van koraal...' Ik vat hem niet helemaal geloof ik..
Gepost op 28-03-2008 Om 00:13
Ik zal nog eens even naar die zin kijken. Ik begrijp denk ik wel waarom je hem niet meteen vatte.

;)

Dank je!

Gepost op 28-03-2008 Om 08:15

Door: EsQuizzy
Ik heb die zin aangepast. Hoop dat het duidelijker is, zo?Gepost op 28-03-2008 Om 08:19

Door: Tines
Ja, veel duidelijker! Bedankt! De zin wordt nu alleen wel heel lang.. Ik heb er geen last van, maar misschien vind je voor jezelf zo'n lange zin niet prettig..
Gepost op 31-03-2008 Om 15:46
Neuh. Ik moet vaker inkorten dan verlengen... zegt de persoon die magister Toenak schrijft. =D
Gepost op 31-03-2008 Om 16:41

Door: kiezel
Lol: zwemmeling...
Gepost op 15-04-2008 Om 15:05

Door: Auke-Willem (AW)
Het wordt hierboven ook al genoemd, maar het valt mij ook op dat je toch wel veel erg lange zinnen gebruikt. Ik begrijp nu waarom je mij wel vaker de tip gaf om ze te splitsen in kortere zinnen. Ik hoop dat je me niet kwalijk neemt als ik diezelfde tip nu aan jou geef.
Gepost op 02-05-2008 Om 12:37
Goede tip, hoor. *lol*

Misschien ondervind ik enige invloed van het schrijven van de magister. ;)
Gepost op 02-05-2008 Om 13:13

Door:
Zwemmeling. Leuk gevonden.
Gepost op 11-08-2010 Om 09:56

Many thanks. =)

Gepost op 11-08-2010 Om 10:04

Door:
De zin van Toenak over de ruimtescheidingen doet me denken aan de zin van Pinokkio uit Shrek 3. Ik zou met een zekere mate van onwaarschijnlijkheid niet kunnen zeggen dat ik niet zeker weet...enz.
Gepost op 11-08-2010 Om 09:59

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.