248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
38. Kloof
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Verlegen liet ze zich op haar rug onder de ondiepe, voor driekwart met lucht gevulde koepel in de hoek van haar plafond zweven. Van onderaf vormde de zo ontstane luchtbel een ideale, natuurlijke spiegel. Ze keek zichzelf in het blauwachtige onderwaterlicht aan, uit ervaring wetend dat het voor Gabriëlle zou lijken alsof zij door háár aangekeken werd.
„Hoi Gabriëlle,” begon ze voorzichtig en zacht. „Ik praat ook maar tegen mijn spiegelbeeld, want dat vond ik ook heel prettig van jou.”
Ze slikte eens; bekeek zichzelf in het licht golvende spiegelbeeld, en keek zichzelf weer aan. „Ik weet dat wij er voor elkaar heel vreemd uitzien. Dank je wel dat je vriendschap met mij wilt sluiten. Ik wil het ook heel graag met jou. Het zal wel de meest bijzondere vriendschap zijn die ooit tussen twee… mensen… bestaan heeft! Ik weet het wel: ik ben een watermeisje, en jij een luchtmeisje, maar doordat ik alles heb meegemaakt wat jij de laatste tijd hebt meegemaakt, weet ik al heel veel van jou en je cultuur — en jij van mij en de mijne. Ik was zó verbaasd toen ik me net herinnerde dat je vannacht tegen mij gepraat hebt! Ik had er niet bij stilgestaan dat dat zou kunnen! Maar ik wil heel graag aan je verzoek voldoen, en ik weet zeker dat ik het nu helemáál durf om de magister mijn… òns verhaal te vertellen! Ik kan het mij niet voorstellen dat hij géén wijze raad voor ons zou hebben. Ik zal hem zo direct weer gaan opzoeken.”


Een vastberaden blik tekende zich af op het gezicht van een eenzaam watermeisje dat stil door een diepe onderwaterkloof zwom. Haar gedachten tolden; haar hart was zwaar. Achter haar lag alles en iedereen waarvan en van wie ze hield. Ze keek om. In de verte, ver voorbij het begin van de kloof, lag de koninklijke stad te schitteren in het ondiepere water, omgeven door goudkleurig glimmende zandgronden. Waar zij zwom, was het dieper. Ze had de lichtgrens al bijna bereikt. Haar lichaam nam voortdurend water op om de innerlijke druk te balanceren met de onvoorstelbare druk die het water van buitenaf op haar lichaampje uitoefende.
Ze zag niet hoe ze de kluwen waarin ze als in wier verstrikt was geraakt, nog kon ontwarren. Haar emoties onderdrukten haar, en zelfs de Almachtige leek stil te zijn. Wat verlangde ze terug naar haar prinses! Hoe graag zou ze niet willen huilen — maar ze kon het niet.
Niet meer.
In haar ouderlijke grot aan de rand van de stad had ze het pakket voorzichtig geopend. Behoedzaam had ze de omslag van het geredde boek opengeslagen en gekeken, …waarna haar blik op oneindig was gegaan. Ze liet de omslag weer dichtvallen en wist dat haar leven nog slechts één enkel doel kende, hoe zeer het haar ook tegenstond…

Gepost op 21-03-2008 om 16:58 uur
468 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Tines
Oh cool!! Lidhia maakt contact terug!! Ik ben benieuwd hoe Gabriëlle dit opvat..

En we zien even een flasback naar Kirja..! Ik ben benieuwd waar ze zo in vastzit.. En ook wat nu haar doel is.. Kan ik dat al weten?
En dat 'geredde' boek.. Hoezo gered? En waarvan dan? Misschien van die kwakzalver ofzo, die vertrouw ik voor geen meter..
Gepost op 22-03-2008 Om 00:00
Let op het verschil tussen een flashback en een scènewisseling…
Gepost op 25-04-2008 Om 21:30

Door: kiezel
Leuk om Kirja weer even 'terug te zien'! (althans, daar lijkt het op, maar er zijn natuurlijk nog wel wat vragen, zoals Tines al aangeeft...).
Gepost op 15-04-2008 Om 15:04

Door: Tines
Hmm, dan volg ik het even niet, ben ik bang...
Gepost op 27-04-2008 Om 18:02
Een flashback is een weergave van iets dat in het verleden gebeurd is. Meestal met betrekking op de personen in de scène die je daarvoor verlaat: een herinnering aan iets, of iets dergelijks. Zo heb je ook de flashforward.

Bij een scènewisseling verander je gewoon van scène, je gaat naar een andere plaats, naar andere personen, een andere situatie, maar dit houdt wèl (in de meeste gevallen) de chronologische volgorde in stand. Bij een flashback gooi je de chronologische volgorde juist door elkaar. Een verhaal waar ik heel sterk met flashbacks werk, is 'Paardje… in de regen'. Vergelijk dat eens met dit verhaal, dat tot nu toe voor het grootste deel (met misschien hier en daar een kleine uitzondering) chronologische scènewisselingen laat zien.

Er is niets wat erop wijst dat het tweede gedeelte van deze verhaalpost in het verleden gebeurd is t.o.v. het eerste gedeelte. 'Scènewisseling' is dus een veilige aanname.

;)

Gepost op 27-04-2008 Om 18:43

Door: Tines
Oh zo! Nu snap ik je! Ik wist het verschil op zich wel, maar ik vatte het even niet. Ik dacht dat beide hierin te vinden waren... Dankje!
Gepost op 28-04-2008 Om 12:20

Door: Auke-Willem (AW)
Ze denkt hier heel bewust aan huilen. Hoe zie je dit voor je onder water? Puur snikken? Hoe gaat dit in zijn werk? Het lijkt me dat, als huilen wordt geconstateerd, dat er ook een uiterlijke weergave van moet zijn. Gekleurde tranen misschien?
Gepost op 02-05-2008 Om 12:35
Mee eens. Goed punt. De precieze uitingsvorm moet nog worden bedacht, denk ik, maar in de volgende stukken komen hier wel mogelijkheden voor naar voren. Nog een avondje confereren misschien? ;)
Gepost op 02-05-2008 Om 13:11

Door:
leuk
ben nu pas weer verder gegaan
had een beetje veel huiswerk
dus ga ik snel verder met lezen
Gepost op 16-06-2011 Om 18:59

Hoi Janine!
Leuk dat je weer verder gaat. Wel goed dat je de juiste prioriteiten stelt, hoor! Huiswerk gaat voor!

=)

Gepost op 16-06-2011 Om 19:56

Door:
ben benieuw hou gabrielle hier op reageert
Gepost op 16-06-2011 Om 19:04

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.