248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Hof van Eden
Hoofdstuk 5
Door: AnaranŽ
Commentaar van de schrijver:
Beetje kort voor mijn gewoonte...
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Het beste van alles is, dat God met ons is.
John Wesley


Hoofdstuk 5: De vrucht

Langzaam strekte ze haar arm uit om zo'n heerlijk sappige vrucht te pakken, een vrucht met een heerlijke geur. Die moest wel lekker zijn!
Ssssssss... Er kwam een slangachtig figuur tussen de bladeren uit. 'Ieieiks!!!' gilde Laura. 'Wat is dit nou weer?'
'Rustig maar, meisje! Ik heet Lucifer. Ik zou die vrucht maar niet nemen, er is er eentje die veel lekkerder is!'
'Welke?' vroeg Laura bibberend.
'Die daar! Van die boom in het midden van de tuin! Grijp je kans en neem die vrucht! Het is het lekkerste wat je ooit kon overkomen...' siste de slang naar haar.
'Ik dacht het niet! Ik neem lekker deze vrucht!' zei ze koppig terwijl ze de vrucht pakte die ze het eerst had gezien. Ze dacht aan het verhaal van Adam en Eva; daar verleidde een slangachtige Eva ook om de verkeerde vrucht te eten!

Ze zette haar tanden voorzichtig in het vruchtvlees, en een heerlijke smaak vulde haar mond. Het smaakte naar aardbeien, en perziken, maar ook naar bananen. Samen maakte het een aparte, nieuwe smaak, die ze zelf nog nooit had geproefd. Heerlijk!

De slang liep intussen boos weg. Het was hem niet gelukt dit mensenkind te verleiden...
Gepost op 12-01-2008 om 16:52 uur
349 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Hof van Eden)
Alle verhalen van deze schrijver (AnaranŽ)Door: Auke-Willem (AW)
Nu ben ik echt nieuwsgierig waar je met dit verhaal naar toe gaat. Goed geschreven. Er is direct actie en je wordt ogenblikkelijk nieuwsgierig. Ga vooral door!
Gepost op 12-01-2008 Om 17:59
Ik ben er mee geŽerd dat zo'n goede schrijver als jij mijn verhaal leuk vindt! (heb ik ook over EsQuirrel gezegd, en dat meen ik nog steeds!)
Gepost op 13-01-2008 Om 14:44

Door: EsQuizzy
Spannend, je zet de lezer op het verkeerde been en dan weer terug mar dan blijk je nog steeds op het verkeerde been te staan, als je me nog volgt.

Ik ben het helemaal met AWK eens dat dit een paar zeer interessante vragen oproept!

Het enige puntje dat ik even wil noemen is het zinnetje 'Wat is dit nou weer?'

Zegt ze dat? Je gebruikt dezelfde aanhalingstekens. Maar ik zou me eerder voorstellen dat ze deze woorden bij zichzelf denkt. Maar dat is mijn interpretatie. Tenzij Laura hardop tegen zichzelf praat.

Goed gedaan, en soms is een korte post juist heel sterk, zoals in dit geval.

Keep it up!Gepost op 12-01-2008 Om 23:21
Hehe, ik lach om dat 'Wat is dit nou weer?'... Ik denk aan Laura als impulsief, een echte flapuit, zoals ik zelf af en toe zou willen zijn. Dus ze zegt het echt. Ze denkt het absoluut niet, hoor!

Ik wil haar lekker koppig overlaten komen, lekker dwars, en ook een flapuit. Zoiets als ik in sommige buien, buiten dat flapuit-zijn om. Ik ben geen flapuit, denk ik zelf, maar ik ben wel koppig en dwars.
Gepost op 13-01-2008 Om 14:43

Door: Auke-Willem (AW)
We wachten al drie weken op een vervolg. Laat ons niet te lang in spanning zitten!
Gepost op 05-02-2008 Om 13:10
Oh, jee... oeps... Echt al 3 weken??!! Sorry... Ik ga meteen even schrijven!!
Gepost op 06-02-2008 Om 19:25

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.