248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Stof tot blauwzijn
Balletje
Door: Auke-Willem (AW)
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Nadat de laatste klanten de winkel hadden verlaten, sloot het meisje de deur. De manager was bij de balie bezig om de kassa uit te draaien. Nog even keek het meisje om zich heen. Ze werkte hier graag. Ze was gek op alle dieren om haar heen en nu de klanten weg waren en de radio uit, stond ze heel even stil te luisteren naar hun geluiden.
Terwijl ze wat rond stond te turen, viel haar oog ineens op een blauwe knikker die vlak bij een caviakooit lag. Ze liep er naar toe en pakte het op. Even dacht ze dat het een steentje voor in een aquarium of vissekom was, maar toen ze het vastpakte ontdekte ze dat dit niet klopte. Toen ze er in kneep knapte het bolletje en liet het een blauw stofwolk en een vreemde vlek achter op haar hand. Met een ergerlijke grauw liep ze naar een wasbak achterin de winkel. Ze probeerde de vlek er af te spoelen, maar deze bleek verbazend hardnekkig te zijn. Ook een schuursponsje en diverse schoonmaakproducten konden de vlek niet wegkrijgen. Ze bleef maar boenen, tot ze de manager hoorde roepen:
„Elle! Ben je bijna klaar? Ik wil graag afsluiten." Geërgerd deed ze de kraan dicht en ruimde ze vlug de schoonmaakmiddelen op. Toen liep ze naar de uitgang.
Gepost op 10-10-2007 om 11:41 uur
595 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Stof tot blauwzijn)
Alle verhalen van deze schrijver (Auke-Willem (AW))Door: EsQuizzy
Elle... Dit wordt interessant...

Is het een patroon van dat Arctic Warfare kanon (jawel AWK haha!), of heeft ze zich zojuist met iets engs besmet, à la Cowboy Bebop?

Hmmmmm...Gepost op 10-10-2007 Om 11:48

Door: EsQuizzy
'schuursponje'?

Lekker: jezelf boenen met een schuursponsje...Gepost op 10-10-2007 Om 12:09
Tsja, ik ga dan van mezelf uit. Ik heb een vrij dikke huid (letterlijk!) en heb wel eens vaker schuursponsjes gebruikt om verfresten e.d. er vanaf te halen. Maar ja, ik scheer ook zonder scheerschuim met een mes en dat vinden veel ook vreemd. Ik ga er vanuit dat Elle net zo'n huis als ik heeft.
Gepost op 10-10-2007 Om 13:01

Door: EsQuizzy
Net zo'n huid, begrijp ik hieruit.

Zo'n huis als dat van jou... Dat kan niet, daar is er maar één van.
Gepost op 10-10-2007 Om 13:21
Typefouten kunnen soms erg komisch zijn!
Gepost op 11-10-2007 Om 10:06

Door: kiezel
:LOL: schuursponje...
Als je maar geen bonje krijgt met dat (die?) schoelje!
Gepost op 11-10-2007 Om 09:19

Door: EsQuizzy
Tja, kiezel, hij heeft de *eigenlijke* typefout nog niet gezien, lijkt het…Gepost op 11-10-2007 Om 14:23

Door:
Ach kijk, ik ben plotseling de helft van mijn leeftijd geworden. Gelukkig is het maar een verhaal, anders moest ik alles nog een keer meemaken. Saai! En stomvervelend.

Of zal ik nu eens andere keuzes maken... Het is in elk geval al heel verrassend dat ik in een dierenwinkel werk.

Maar ik kan helemaal niet tegen vissen in een aquarium en vogels en knaagdieren in een kooi, dat is zielig en onnatuurlijk

Verder volg ik het verhaal met aandacht. Ik weet alleen niet meer wat er in het begin allemaal gebeurd en georeerd is. deze acties zijn voor mij makkelijker voor te stellen.

Jongens (meisjes?) maak er wat van!

Ik heb misschien wel zo'n huis als jij, AWK (rijtjeshuis van 6x7 meter met puntdak) maar niet zo'n huid. Die van mij is erg dun, ook figuurlijk) toch heb ik ook wel eens naar het schuursponszje gegrepen na een klusje.
Gepost op 11-10-2007 Om 20:30

Door: EsQuizzy
>>

Mijn oude vertrouwde goudvis (waarnaar de vis in 'Tikkie' vernoemd is) is ook bizar oud geworden. Hij had geen heel erg grote kom, maar hij had wel een kom die hem de mogelijkheid gaf te groeien naar het best passende formaat t.o.v. zijn kom. Hij had dus ook genoeg ruimte.

Er valt dus misschien wel wat genuanceerder over het onderwerp te denken dan jouw stelling weergeeft.

Als een dier aandacht, water, warmte, voer, ruimte en beweging naar behoefte krijgt is het in mijn ogen niet 'zielig'.Gepost op 12-10-2007 Om 11:48

Door: Auke-Willem (AW)
Al heb je vast gelijk, EsQuirrel, toch hoop ik dat de goudvis uit het verhaal snel uit zijn plastic zak wordt verlost. Dat is wel zielig, zelfs voor een gefantaseerde vis!
Gepost op 12-10-2007 Om 14:24

Door: EsQuizzy
Ik weet niet of ik gelijk heb. Ik ben geen dier. Dus ik weet niet hoe zij het ervaren, ik geef alleen mijn indrukken weer.

Wat zielig is in het verhaal, is, dat het arme goudvisje nu mee moet naar het politiebureau (or wherever they're taking EsQ en zijn vis) en dus inderdaad nog langer in zijn zakje moet blijven. Mee eens.

Maar... ik had de goudvis (in mijn beleving) een redelijk snel einde gegeven, in de post 'Klapper'. Dat de daarop volgende schrijver het beestje weer tot leven bracht, was voor mij ook een verrassing! Haha!

@Elle: Sorry dat ik je opmerking een beetje te persoonlijk opvatte. Ik ben soms nogal opinionated.Gepost op 12-10-2007 Om 16:03

Door:
Apology accepted!

Opinionated, (struikel, struikel over de toetsen) staat wel in mijn E-NL woordenboek. Maar mooi dat er geen uitleg achter staat.
Wel in de Oxford: dogmatic. (=Iemand die van honden houdt? )

Ik weet dat we ons op blocnoot niet op zijpaden mogen begeven, en ik vind het fijn dat je je zo om je vis bekommert hebt.

Maar... een vis heeft m.i meer water nodig dan een kom/bak. Daar is ie gewoon voor geschapen.
Echter, als een dier gezelgschap is voor bijvoorbeeld oudere of gehandicapte mensen, dan vind ik dat in zo'n geval het belang van de mens boven dat van het dier gaat.

Ik reken jou trouwens niet onder dergelijke mensen, voor de duidelijkheid! Anders kunnen we daar weer over gaan stechelen.

En da ma nie, op bloCnoot.

Weer terug bij het verhaal; ik was dus aan het TellerComplot begonnen, maar nu verwar ik dat met dit verhaal!
Waarschijnlijk klopt mijn reactie dus ook niet echt, grr...
Gepost op 13-10-2007 Om 14:55

Door: Auke-Willem (AW)
Heb ik de uitdaging te moeilijk gemaakt, mensen? Al vijf dagen ligt het verhaal stil!
Gepost op 15-10-2007 Om 23:26

Door: EsQuizzy
Hmmm, misschien niet 'te moeilijk'. Maar je lijkt een heel specifiek idee te hebben over AWK's 'Project', en dat maakt het wel een beetje moeilijker om op in te gaan - of te schrijven en het volledig overhoop te gooien. Wat wil je? Waar wil je heen? Het lijkt me ook lastig voor jou om alles wat wij erin schrijven neer te zetten als 'onderdeel van het project', zoals je met mijn input gedaan hebt (no offense, was knap gedaan!).Gepost op 16-10-2007 Om 10:02

Door: EsQuizzy
Plot-line ideeën.

1. AWK zet een project op poten om gewone mensen blauw bloed te geven...

2. Elle heeft een blauwtje gelopen (doet me aan die klere(n)klemmen van de Hema (weet je nog?) denken.

3. EsQuirrel krijgt de kans om één telefoontje te plegen en belt... Snow, om te vragen of hij de server van het politiebureau op afstand wil platleggen. Paniek ontstaat (omdat Snow zijn werk naar behoren doet en ook de life support uitvalt).

5. Wopkeuh bijt een agent in zijn ... waardoor het diertje toch bij EsQuirrel in de cel mag.

6. De goudvis (Tikkie III) komt per ongeluk in het verwarmingssysteem van het politiebureau terecht, waar hij nog lang en gelukkig leeft (tot de tijd dat de verwarming weer ingeschakeld wordt).

7. AWK heeft de blauwe bolletjes verdonkeremaand bij een spelletje paint ball, en het is een onschadelijke verfstof, die er met de jaren wel weer af slijt.

Arme Elle.

8. AWK blijkt verzoend te zijn met Sexaginta Milia, maar dan de verkeerde kant op.

>>
Gepost op 16-10-2007 Om 15:47

Door: EsQuizzy
>>

8. (vervolg) SM gebruikt hem nu om wraak te nemen op het BloCnoot team en de - aanhangers vanwege het laten mislukken van haar poging tot massamoord in Het Teller-complot.

9. De blauwe stof bevat een nanomachine die, eenmaal in Elles bloedsomloop, haar genetische info aanpast zodat zij langzaam verandert is... nou ja...Gepost op 16-10-2007 Om 16:00

Door: EsQuizzy
...verandert in, dus...
Gepost op 16-10-2007 Om 16:01

Door: Auke-Willem (AW)
Even lekker twee daagjes er tussenuit geweest bij mijn goede vriend EsQuirrel, maar nu ben ik weer thuis.
We hadden het over de inhoud van dat 'project' van AWK. Ik had geen duidelijke ideeën, zoals blijkbaar wel werd vermoed, maar inmiddels een paar opties:

> We begeven ons in het gebied van de Science Fiction - AWK is al in de toekomst geweest en heeft daar gehoord wat er in het verleden is gebeurd. Het waarom blijft een mysterie.
> De AWK uit dit verhaal IS een toekomstige versie van zichzelf die naar het verleden is gereisd. Daarom weet hij wat er is gebeurd. Dit zou kunnen inhouden dat zijn jongere zelf ook nog steeds ergens rondloopt.
> Iemand anders heeft AWK informatie gegeven vanuit de toekomst. Wederom blijft het een vraag wie en waarom.

Er zijn wel meer ideeën, maar eerst maar even de SciFi opties. Graag jullie reacties!!!
Gepost op 19-10-2007 Om 20:32

Door: Auke-Willem (AW)
Okay... ik kan niet wachten. De andere opties:

> Deze persoon is AWK helemaal niet. Hij lijkt er sprekend op, maar is het niet. Als je er goed over nadenkt heeft ook nog niets gezegd wat zou bewijzen dat hij inderdaad is wie hij claimt te zijn. De vragen komen dan wel op:
- Wie is hij dan wel?
- Waar is de echte AWK?
- Waarom wil hij EsQuirrel laten opdraaien voor die moord?
- Wat is zijn bedoeling met het blauwe stof?

> De agenten zijn geen echte agenten. Ze werken mee aan het project. Vragen die blijven:
- Waar brengen ze EsQuirrel dan naar toe?
- Waarom deze hele scène om EsQuirrel gevangen te nemen?
- Hoe zit dat met die moord?

Zo, dat zijn enkele meer realistische opties. Zit er wat bij?
Gepost op 19-10-2007 Om 20:36

Door: Auke-Willem (AW)
En dan nog in de fantasy-sfeer:

> AWK heeft een droom gehad of een (gevallen of niet gevallen) engel ontmoet die hem van alles heeft verteld.
> Tot nog toe is het geschrevene allemaal een droom geweest van EsQuirrel, waar hij wat mee moet doen. Maar wat?

Okay, dat zijn eerst wel even wat opties. Wat spreekt jullie aan?
Gepost op 19-10-2007 Om 20:38

Door: EsQuizzy
Wel, de achte AWK (Hawkeye uit Het Teller-complot) heeft in dat verhaal niemand van de karakters ontmoet. Hij was een figuur aan de zijlijn, en ver weg. Dus je 'imposter' theorie zou heel goed kunnen.

Ik neig persoonlijk veel naar de SciFi opties, maar het probleem wat je omsschrijft (Back to the Future II) met meerdere AWK's in één tijd vergt nogal wat precieze planning en plotting. Ik vraag me af of we dat gaan redden in een Open Verhaal… ook al zou het een leuke uitdaging zijn natuurlijk.

Ik ben er in ieder geval voor om door te schrijven, stukje bij beetje, en gewoon te zien waar we uitkomen. We kunnen wel een afspraak maken over waar het verhaal naartoe gaat. Dat zou wel iets nieuws zijn in een Open Verhaal…Gepost op 20-10-2007 Om 17:36

Door:
(b)WAUW!!!

Zijn jullie verknipt of zijn jullie verknipt?

Het is in elk geval zeer amusant.

Die 'back to the future' toestanden zijn heel aantrekkelijk, maar op de een of andere manier klopt het nooit. Op het moment dat hij naar de toekomst gaat, loopt hij hier niet meer rond. Daarom kunnen er nooit twee AWK's zijn. Tenzij hij zichzelf gecloond heeft.

Iemand die vanuit de toekomst terug komt, dat kan in het hier en nu wel. Ware het niet dat het de toekomst verandert en dan is het nog maar de vraag of deze en andere personen ontstaan zouden zijn.

Ik blijf het in elk geval volgen.

Maak er maar iets moois (geks) van 'jongens'!
Gepost op 21-10-2007 Om 19:29

Door:
neehee, wauw moet vetgedrukt en de rest dun! Non de kroket!
Gepost op 21-10-2007 Om 19:30

Door: EsQuizzy
Als hij naar de toekomst gaat, lopen er in de toekomst twee AWK's rond, tenzij de originele AWK in die tussentijd overleden is (zie Time Changer).

Als AWK uit de toekomst teruggaat naar het verleden (voor hem) en het heden (voor ons), dan zijn er in het heden dus twee AWK's.

Back to the Future gaat er inderdaad vanuit dat je je eigen bestaan zou kunnen uitwissen.

Ik sta open voor het idee van tijdreizen, maar BttF was nogal ondoordacht. Er zijn meer en beter doordachte voorbeelden te noemen. Een heel goede daarin is de film 'The Final Countdown'. Een heel mooie quote daaruit: „Ik geloof niet dat de tijd zich zo makkelijk laat veranderen...”Gepost op 22-10-2007 Om 11:25

Door: Auke-Willem (AW)
We zouden ook nog uit kunnen gaan van een zogenaamd genetic memory, waarbij hij de herinneringen op een vreemde manier genetisch heeft geërfd of bij hem zijn ingebracht. Maar ik blijf aanlopen tegen het laconieke gedrag dat hij vertoond. Niets lijkt hem te raken of te boeien. Zelfs al zou hij uit de toekomst afkomstig zijn, dan nog zou dit uitermate spannend moeten zijn, toch? Ik neig er toch naar dat dit niet de werkelijke AWK is! Misschien inderdaad een kloon, maar dat verklaart dan nog niet zijn onverschilligheid. En als dit iemand is die via plastische chirurgie is veranderd, dan nog verklaart dit niet hoe hij alles weet.
Of deze persoon is een persoon uit de toekomst die daar is gewijzigd om te lijken op AWK en... ik geloof dat ik een ideetje heb... Ga ik even op broeden!!!
Gepost op 22-10-2007 Om 23:22

Door:
@ Es: Ooh ja, da's waar, ik snap em. Ik had te snel gelezen en dacht dat AWK naar de toekomst was gegaan en weer terug was gekomen, dan was er nog maar 1 versie.

Tenzij hij zijn toekomstige versie heeft meegenomen! Jaaa!!! dat kan dus ook nog.

Maar toch, het blijft AWK en die doet zoiets zijn oude vriend niet aan...

Ben benieuwd wat AWK met AWK gaat doen
Gepost op 24-10-2007 Om 13:35

Door:
Het begint langzaam te dagen, zoals je uit mijn reactie kan merken. Tegen de tijd dat het verhaal af is, begrijp ik misschien alle bovenstaande suggesties en heb ze omarmd als een idee van mezelf.
Gepost op 24-10-2007 Om 13:38

Door: Auke-Willem (AW)
Ik denk dat we momenteel kunnen stellen dat AWK niet echt een goeierik is. Ik stoei met het idee om een onderscheid te maken tussen de nieuwe 'AWK' en de oude 'Hawkeye'. Maar wat is dan de relatie tussen die twee? Broers? Of toch een kloon? Het zou me niets verbazen dat ze allebei onderdeel uitmaken van een groot experiment. Beide gekloond op hetzelfde moment. De ene streng militaristisch opgevoed als levend wapen en de ander gewoon losgelaten in de maatschappij, alsof hij daar uit voortkwam. Een sociaal experiment. Deze optie lokt mij wel aan. Misschien een goed uitgangspunt. Er blijven veel vragen bestaan, maar het lost wel bepaalde zaken op. Ik heb dan ook wel een idee over hoe het kan dat AWK al deze dingen kan weten. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de DNA-donor. De oorspronkelijke en nu veel oudere versie van deze twee heren. Een indiaan, zoals we al weten omdat ook Hawkeye dat is en dus ook AWK. En wel een indiaan die een stevige relatie met de geesten heeft...
Gepost op 24-10-2007 Om 23:52

Door: Auke-Willem (AW)
...die hem van alles en nog wat vertellen. Zij sturen de zaken dusdanig dat hetgeen ze als profetische woorden aan de donor doorgeven ook daadwerkelijk gebeuren. AWK werkt met hem samen. Hij heeft altijd geweten wie hij was en waar hij vandaan kwam. Intelligent als de donor die hen maakte. Creatief. Hawkeye in bijzondere projecten die in het algemeen evangeliserend bedoeld zijn en AWK gebruikt zijn talenten voor eigen gewin en manipulatie.
Er is daadwerkelijk een project waar AWK, in samenspraak met de donor, mee bezig is. Een project waar de geesten mee te maken hebben. Een project voor eigen gewin. Maar ik weet nog niet wat dat project is, al heeft het te maken met het blauwe stof. Ik weet wel dat het anti-christelijk bedoeld is en dat om die reden het vertrouwen van christenvrienden van Hawkeye wordt misbruikt.
Maar waar is dan Hawkeye? En waarom willen ze EsQuirrel laten opdraaien voor een moord? En hoe kan het dat AWK de moord heeft gezien? Ik denk dan aan video-manipulatie...
Gepost op 24-10-2007 Om 23:56

Door: Auke-Willem (AW)
... Voor degenen die het kennen: het eerste seizoen van Prison Break draait daar ook gedeeltelijk om. Iemand is onschuldig veroordeeld voor een moord die hij niet heeft gepleegd, al staat het allemaal op video. Vervalsing! Als we dit plot volgen, komen we een heel eind verder en blijven de volgende vragen slechts over:

- Wie is de donor?
- Waar is Hawkeye?
- Wat is er met dat blauwe stof?
- Waarom EsQuirrel voor een moord laten opdraaien?
- Wat is het project van donor en AWK?

Het onverschillige gedrag van AWK kan dan worden verklaard door een ongelooflijke hoogmoedswaanzin en een blind vertrouwen op eigen vaardigheden en de woorden van de geesten.

HEEL GRAAG JULLIE REACTIES EN EVENTUELE AANVULLINGEN EN GEDACHTEN OP EN BIJ DIT PLOTVOORSTEL!!!
Gepost op 25-10-2007 Om 00:00

Door: EsQuizzy
Bij het lezen van al het bovenstaande krijg ik zin om gewoon een stukje te schrijven dat zowel AWK als EsQuirrel volledig onschuldig verklaart, en een totaal andere wending neemt. Het is tenslotte een Open Verhaal. Zijn we niet bezig de dingen voor elkaar vast te leggen?Gepost op 25-10-2007 Om 18:56

Door: EsQuizzy
Nog even ter verduidelijking: de moord waarop ik oorspronkelijk doelde was één van de losse eindjes uit Het Teller-complot: de dubbele moord op de twee look-alikes van EsQ en Moderator.Gepost op 29-10-2007 Om 21:05

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.