248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Hostis ou Amicus?
Hostis ou Amicus
Door: Tara
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Fantasy
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Hostis ou Amicus

Hoofdstuk 1

Het was bijna 30 jaar na de geboorte van de tweeling. In het grote paleis van de stad nabij de grot woonde Rizpah, de jongste van de twee zussen. Ze was er heerseres. Haar vader was inmiddels 2 jaar geleden overleden. Sinds zijn dood ging het steeds slechter met Esrom. Het land raakte in verval. De mensen werden ruwer, wantrouwiger. De overheid corrupter, en het leek wel of er een kwade macht aan de gang was met het vernielen van het eens zo mooie en vredige Esrom. Rizpah had niet veel macht. Onder haar neus speelden allerlei intriges en ze kon er niets aan doen. Maar al te vaak speelde de gedachte om alles maar in de steek te laten. Ze wist echter dat ze dat niet kon en mocht doen. Bij haar inhuldiging had ze gezworen Esrom vrij te houden van vijanden, altijd eerlijk te regeren, en het wetboek te gehoorzamen. Alleen hoe Rizpah haar land moest bevrijden van een onzichtbare, geestelijke vijand stond niet in het wetboek.
Zedekis, de hogepriester van Solus, probeerde haar moed in te praten. Hij vertelde haar over
de Redder uit de Andere Wereld. In het Heilige Boek werd er gesproken over een Redder die uit een Andere Wereld zou komen, en Esrom zou bevrijden van kwade machten. Rizpah wist echter niet of ze dat nog moest geloven.
Ze wist zelfs niet of ze nog moest geloven in Solus. Solus, de Oppergod en God der goden, was sinds eeuwen de enige god van Esrom.
Er waren legendes over de tijd toen Solus in Esrom zou hebben gewoond.
De legendes gingen over de strijd tussen Solus en de slechte Turbo, of ze gingen over de wonderen die Hij had verricht toen Hij in Esrom was. Rizpah had vaak tot Solus gebeden. Gebeden om de Redder. Tot nog toe was er geen Redder opgedoken...
Gepost op 22-05-2007 om 08:46 uur
328 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Hostis ou Amicus?)
Alle verhalen van deze schrijver (Tara)



Door: Tara
Ik hoop dat dit een waardig vervolg is?
Gepost op 22-05-2007 Om 08:48

Door:
Me dunkt van wel, al heb ik daar niet zo'n kijk op als het over fantasy gaat.

Ik vind het wel gewoner dan het vorige en daarom beter te volgen.

Heb je zelf enig idee waar je naar toe zou willen, of laat je het maar aan het toeval over? (mits er tenminste anderen aan meedoen )

Schrijf ze! (ook aan je andere verhalen !)
Gepost op 11-06-2007 Om 20:35

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.