248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

M'n leven op aarde
Deel 8 van 28
Door: derk erik
Commentaar van de schrijver:

Na aanleiding van Marcus 5:21-43

Categorie: Bijbelverhalen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Ik red een jonge dochter

We steken het meer weer over en wanneer we aan de overkant komen, valt dominee Ja´rus voor mijn voeten. Hij smeekt me om zijn twaalfjarige, doodzieke dochter te redden. Ik ga met hem mee en wordt door een grote groep mensen gevolgd. Het is ontzettend druk.

Achter me loopt een vrouw die al twaalf jaar bloed verliest en arm geworden is van diverse operaties die de kwaal alleen maar erger maakten. Ze weet dat er mensen genezen zijn door mijn jas aan te raken en vertrouwt er op dat dit ook voor haar geldt. Dus raakt ze mijn jas aan en voelt direct dat ze volledig gezond is. Ik draai me tussen iedereen om, want er verdwijnt kracht uit me. Ik vraag wie mijn jas heeft aangeraakt en mijn leerlingen vinden dat een stomme vraag in deze enorme drukte. Toch wil ik weten wie het was. De vrouw trilt angstig omdat ze weet dat ze genezen is. Ze valt voor mijn voeten en vertelt me alles. Ik stel haar gerust, want ze is genezen omdat ze op mij vertrouwt heeft.

Ondertussen vertellen er mensen Ja´rus dat zijn dochter is gestorven. Ze vinden dat hij me nu niet meer lastig moet vallen. Maar ik zeg hem dat hij niet bang moet zijn en niet mag twijfelen. We lopen samen verder en ik neem alleen Peter, Jakob en Johan mee.

Bij Ja´rus thuis wordt er luidruchtig gerouwd. Daar is geen reden voor, want het meisje slaapt alleen maar. Wanneer ik hen dit vertel, word ik uitgelachen en daarom stuur ik iedereen naar buiten, behalve Ja´rus, zijn vrouw en mijn leerlingen. Wanneer we bij het meisje komen, houd ik haar hand vast en zeg dat ze op moet staan. Tot ieders stomme verbazing doet ze dit en begint daarna heen en weer te lopen. Dan zeg ik dat ze het meisje iets te eten moeten geven en dat ze hier verder niet over mogen praten.
Gepost op 29-03-2007 om 19:12 uur
173 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (M'n leven op aarde)
Alle verhalen van deze schrijver (derk erik)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.