248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

M'n leven op aarde
Deel 7 van 28
Door: derk erik
Commentaar van de schrijver:

Na aanleiding van Marcus: 4:35 - 5:20
Categorie: Bijbelverhalen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Ik kalmeer een storm en bevrijd een man van slechte geesten

‘s Avonds sturen we iedereen naar huis en varen het meer over. Ik slaap achter in de boot op een kussen. Dan begint het enorm te stormen en de golven slaan zo hard tegen de boot, dat die vol water loopt. Mijn leerlingen maken me wakker en vragen of het me niets kan schelen dat de boot bijna vergaat. Daarom kalmeer ik de storm en vraag mijn leerlingen waarom ze niet het vertrouwen hebben dat ze dit zelf ook kunnen. Zij vragen zich echter geschokt af hoe ik zelfs de wind kan laten doen wat ik wil.

Wanneer we aanmeren in het gebied van de Gerasenen, komt er uit de verte meteen een man op me af waar een slechte geest bezit van heeft genomen. Hij woont op een begraafplaats, waar hij dag en nacht schreeuwt en zichzelf met stenen slaat. Niemand houdt hem in bedwang. Wanneer je hem aan handen en voeten vastbindt, trekt hij de kettingen los en slaat de boeien stuk. De man valt luid schreeuwend voor mijn voeten: ‘Wat heb ik met jou te maken, zoon van de allerhoogste God? In Gods naam, doe me geen pijn!’

Ik eis van de geest dat hij vertrekt, maar het blijkt een massa geesten te zijn. De massa smeekt me om niet uit de omgeving gejaagd te worden. Zij wil bezit nemen van de varkens die op de berghelling grazen. Ik vind dit goed, maar wanneer dat gebeurt, stormen de tweeduizend beesten meteen van de steile helling en verdrinken in het meer.


De varkensboeren vluchten naar de stad en de dorpen en vertellen wat er gebeurd is. Daarom komt iedereen bij me om de bevrijde man te zien. Die zit rustig naast me in nette kleren en daar schrikt iedereen van. Wanneer de boeren opnieuw vertellen wat er met de man en de varkens is gebeurd, vraagt men me dringend om weg te gaan. Ik wil dat wel doen en vraag aan de bevrijde man, die graag bij me wil blijven, of hij aan zijn familie en vrienden wil vertellen wat mijn vader allemaal voor hem gedaan heeft. Dat doet hij en iedereen in Dekapolis luistert verbaasd naar hem.
Gepost op 29-03-2007 om 19:09 uur
175 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (M'n leven op aarde)
Alle verhalen van deze schrijver (derk erik)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.