248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

M'n leven op aarde
Deel 6 van 28
Door: derk erik
Commentaar van de schrijver:

Na aanleiding van Marcus 4:21-34

Categorie: Bijbelverhalen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Ik vertel nog meer over mijn vaders koninkrijk

Ik geef nog een voorbeeld: ‘Wanneer je een olielamp aansteekt, verstop je hem niet onder je bed, maar houd je hem juist omhoog Dan schijnt het licht alle kanten op. Zo zal iets dat verborgen is, of in het geheim ontstaat, altijd aan het licht komen. Knoop dat goed in je oren!’

Ik vertel nog meer: ‘Let goed op wat je hoort: Je wordt gemeten met de maat waarmee je zelf meet. Je krijgt zelfs nog meer. Want wanneer je hebt, krijg je meer, maar wanneer je niets hebt, wordt het laatste wat je hebt je afgenomen.’

Het is met mijn vaders koninkrijk als met een boer die gezaaid heeft. Hij slaapt en werkt en slaapt en ondertussen groeit het graan. Hij weet niet hoe dat kan, het groeit vanzelf: eerst de halm, dan de aar en dan het rijpe graan. Hij ziet alleen wanneer het graan rijp is en oogst het dan meteen.

Ik vergelijk mijn vaders koninkrijk met het zaadje van de mosterdplant. Dit is het kleinste van alle zaden, maar er groeit een plant uit waar vogels nesten in bouwen. Zo vertel ik mijn goede nieuws, voorzover ze het begrijpen, want ik leg niemand iets uit, behalve mijn leerlingen.
Gepost op 29-03-2007 om 19:06 uur
285 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (M'n leven op aarde)
Alle verhalen van deze schrijver (derk erik)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.