248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

M'n leven op aarde
Deel 5 van 28
Door: derk erik
Commentaar van de schrijver:

Na aanleiding van Marcus 4:1-20

Categorie: Bijbelverhalen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Ik vertel een verhaal over mijn vaders koninkrijk

Hierna spreek ik opnieuw vanaf een boot tegen iedereen op het strand en vertel hen over een boer die aan het zaaien is: ‘Een deel van het zaad strooit hij op de weg en dat eten de vogels op. Ander zaad strooit hij op rotsachtig terrein met weinig aarde. Dit zaad komt direct op en groeit snel, maar de wortels groeien bijna niet in deze dunne laag aarde. Hierdoor verdroogt de zon de plantjes. Er valt ook nog zaad tussen distels die de plantjes zo verstikken dat er geen graan uit groeit. Alleen het zaad dat in goede aarde valt, levert graan op. Soms levert dit zaad dertig keer zoveel op, soms zestig keer en soms zelfs honderd keer zoveel. Knoop dat goed in je oren.’

Mijn vaders koninkrijk blijft voor veel mensen nog geheim omdat ik hen er alleen over vertel via dit soort verhalen. Jesaja voorspelde dit al: Ze horen en zien het wel, want ze hebben hun oren en ogen wijd open, maar ze snappen niet hoe ze het weer met God in orde kunnen maken.

Helaas snappen mijn leerlingen het verhaal ook nog niet. Daarom leg ik hen uit dat je dit zaad kunt vergelijken met mijn vaders boodschap aan de mensen. Sommige mensen horen die boodschap en doen er niks mee. Dan haalt mijn vaders tegenstander het meteen weg. Anderen vertrouwen mijn vaders boodschap wel en groeien ook in hun vertrouwen op mijn vader, totdat ze in nood komen of vervolgd worden. Dan blijkt het vertrouwen niet zo diep te zitten en verdwijnt het. Weer anderen vertrouwen mijn vaders boodschap wel, maar zijn meer bezig met hun dagelijkse zorgen of hun verlangen naar rijkdom of andere zaken. Daardoor blijft er tenslotte weinig vertrouwen over. Toch zijn er ook mensen die mijn vader vertrouwen, zich niet tegen laten houden en groeien in dat vertrouwen. Dat levert veel op in mijn vaders koninkrijk, meer dan je zou verwachten.
Gepost op 29-03-2007 om 19:02 uur
262 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (M'n leven op aarde)
Alle verhalen van deze schrijver (derk erik)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.