248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

M'n leven op aarde
Deel 3 van 28
Door: derk erik
Commentaar van de schrijver:

Na aanleiding van Marcus 2:13 - 3:6
Categorie: Bijbelverhalen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

De godsdienstleraren houden me in de gaten

Wanneer ik weer langs het meer van Galilea trek, luisteren er veel mensen naar me. Eén van hen is Levi, de zoon van Alfeüs, die belastingen int. Ik vraag hem om me te volgen. Hij doet dat en nodigt mij en mijn leerlingen uit voor een maaltijd. Daar zijn veel van zijn collega’s en andere mensen met een slechte naam, Ze volgen me allemaal, maar de godsdienstleraren verbazen zich er toch over dat ik met hen eet. Daarom herinner ik hen eraan dat een dokter geen gezonde mensen bezoekt, maar juist de zieken.

Men vraagt me waarom mijn leerlingen niet regelmatig vasten zoals Johans leerlingen of de
leerlingen van de godsdienstleraren. Ik antwoord dat bruiloftsgasten niet vasten wanneer de bruidegom bij hen is. Dat doen ze pas wanneer hij bij hen is weggehaald. Je repareert een oude jas niet met een lap die nog moet krimpen, want de nieuwe lap trekt de oude kapot en maakt de scheur alleen maar groter. Je giet ook geen jonge wijn in een oude leren zak, want dan scheurt die open, verdwijnt de wijn en kun je de zak weggooien.

Op de rustdag lopen we naar de kerk en plukken mijn leerlingen graan in het veld. Wanneer de godsdienstleraren hiertegen protesteren, vertel ik hun wat David deed toen hij en zijn vrienden honger leden. Hij haalde broden uit mijn vaders tent, waarvan alleen mijn vaders bemiddelaars mogen eten. De rustdag is er voor de mens en niet andersom. Daarom ben ik ook de baas over de rustdag.

In de kerk zit een man met een misvormde hand en de godsdienstleraren loeren of ik hem vandaag genees, want dan zullen ze me aanklagen. Ik vraag de zieke man om in het midden te gaan staan en zeg: ‘Mag ik zijn leven redden of moet ik toekijken hoe hij vernietigd wordt?’ Iedereen zwijgt en ik word boos en verdrietig tegelijk. Omdat deze mannen het waarschijnlijk nooit leren, vraag ik de zieke man om zijn hand uit te steken. Wanneer hij dat doet, geneest hij. Daarna vertrekken de leraren om met plaatselijke bestuurders te overleggen hoe ze van me af kunnen komen.
Gepost op 29-03-2007 om 18:19 uur
265 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (M'n leven op aarde)
Alle verhalen van deze schrijver (derk erik)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.